Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sella Ronda - Arabba - Marmolada topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bello
25 élménybeszámolót írt
25
14 éve tag
2014.03.11. 17:54
Igen, azt hiszem ezt a liftet, illetve egy oszlopát vitte el a lavina. A lényeg, hogy így már nincs összeköttetés Malga Ciapela és Arabba között ami gondolom nem jó hír nektek.
Valahol olvastam, hogy emiatt indult egy új síbusz, hogy segítsen, szerintem érdeklődjetek helyben.
Mi is most szombattól megyünk csak Val-Gardenaba. Jó síelést mindkettőnknek!
Előzmény: (kaosz0121 171381)
kaosz0121
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.03.11. 17:44
Kedves teletabiii,


mi most szombaton megyünk Arabbába. Olvastam az írásod a bezárt felvonóról. Jól gondolom, hogy a 13-as számúról van szó?
https://sielok.hu/images/siterkepek/arabba.jpg

Nekünk ez azért lenne kellemetlen, mert Malga Ciapelan lenne pályaszállás, de akkor valszeg mégiscsak autóznunk kell majd.
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2014.03.09. 14:15
Civettai egyhetes síelés egyik napján, kivárva a napos időt, vettük ide az irányt. Alleghe-i völgyállomástól kb. 20 perc alatt ért ide a síbusz. Az első kellemes meglepetés ekkor ért, a beszámolók alapján várt hatalmas tömeg helyett gyakorlatilag senki sem várakozott a kabinos aljában. A gyér látogatottság okára később derült fény: egy lavina betemette az Arabbába visszavivő Padon 2 lift egyik oszlopát, a drótkötél is le volt ugorva, így Arabba ill. a Sella Ronda felől lezárták az átjárást. Ez azt jelentette, hogy egész nap 3-400 ember lehetett összesen a gleccseren. Felérve a látvány minden várakozás felül múlt, gyönyörű kilátás körben, közel fél órán át bámultuk a tájat a kilátóból, majd irány a pálya. Egyik legszebb síélményem következett: a kb. 9 km-es pálya döntő része magashegyi környezetben fut elképesztő díszletek között, jól előkészített, jegesedés mentes, széles, felül nagyjából piros, alul laza kék nehézségű lejtő, verőfényes napsütés, fenn -9, lenn enyhe plusszok, kevés síelő, hóvastagság a völgyben is legalább 2 m. Mi négy kört mentünk, de akár 6 is lehetett volna, sorbanállni nem kellett. Egy menet kb. 40 perc alatt megvan. Aki a környékben síel és teheti menjen el, még ha autózni is kell, ilyen (tömegmentes) körülmények valószínűleg soha nem lesznek. A liftet a látottak alapján szerintem ebben a szezonban már nem javítják meg, ezért a Sella felől viszont senki se tervezzen látogatást.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.