Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

obivanrobi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (124)Időben csökkenő Időben csökkenő
obivanrobi
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
Topik: Lachtal
2006.12.22. 19:27
Üdv Lord76,

valóban voltam már nagy francia sípályán ahol a 7 éjszaka 19.000.- Ft-ba került fejenként, kaja nélkül és csak annyira volt pályaszállás, hogy léccel neki lehetett menni a ház falának. Ebből következik, hogy nem mindig az ár mutatja az igazságot.
Lachtal-ba valóban az ár miatt mentem, de nem hittem azt hogy Alpe'd Huez-ben leszek. Sajnos már csak a teljes ár kifizetése után találtam meg ezt a fórumot. A sípályával nem volt bajom mert nem tudtam kipróbálni. A szállásadók gondolkodásával és viselkedésével volt a bajom. Az pedig, hogy nem hajlandó kitölteni az ott tartózkodásunkat igazoló papírt, nekem arra enged következtetni, hogy valamit eltitkol....
De azt hiszem kár ezt tovább ragozni, hiszen mindenki szubjektívan itéli meg a síutakat, viszont ha sok ember véleményét elolvassuk akkor talán tudunk valamire következtetni. Bennem nem maradt rossz érzés Lachtal-al kapcsolatban ez egy sima tanulság volt számomra. Egyébként sem szoktam kétszer ugyanarra a síterepre menni, hiszen annyi van belőle, hogy győzzem bejárni őket....
Egyébként éreztem már nagyon jól magam 11 km-es sípályarendszeren is (az igaz ott a házigazdák osztrákok voltak....)
Jó sízést és sok havat neked és mindenkinek...:))
obivanrobi
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
Topik: Lachtal
2006.12.20. 10:04
Sziasztok,

megjártuk Lachtal-t, tegnap este érkeztünk haza. Reménykedtem benne, hogy az a sok rossz amit olvastam itt a fórumon talán már nem igaz. Azt hiszem sajnos nem így van. Familienhaus Tanzstatt-ban laktunk. A legnagyobb baj a kajával és a szállásadók hozzáállásával volt. Nem akartak adni róla semmilyen papírt ("vendégbejelentő"), hogy ott lakunk. Ami azért baj, mert ennek bemutatásával olcsóbb lett volna a síbérlet. Úgy éreztük, mintha mi lennénk értük és nem ők értünk. Értem én hogy olcsó, de reggelire két zsemle, öt fél szelet átlátszóan vékony sonka, két szelet uborka és két negyed szelet paprikakarika(!!!) egy kicsit kevés. A vacsorára kapott tarhonya 5 kis pörkölt húsdarab és tasakos gombakrémleves láttán éreztem magam rosszul. Egyetértek az előttem írókkal, hogy egy szezon alatt akarják megszedni magukat. Ez így sajnos nem működik szerintem. Én senkinek sem fogom javasolni, hogy ide menjen. Egyébként saját fürdőszobás tiszta szobák voltak, de az ágy olyan hepehupás, hogy aludni nehéz volt rajta. Másnap sielés közben elgondolkodtam rajta, hogy nem szabad egy bizonyos minőség alá menni (pénz ide vagy oda), de ez az a szinvonal ami elrontja a másnapi sízés örömét....:(((
A sípályáról nincs tapasztalatom mert inkább átmentünk sízni Murau-ba a kevés hó és az állandóan fújó szél miatt. Az biztos, hogy ha valahol elkezd esni a hó akkor itt esik elsők között. Az utakat sajnos nem takarították, ha nincs nálunk hólánc nem tudunk felmenni a hegyre.
Egy szóval én soha többet nem megyek Lachtal-ba....
obivanrobi
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2006.12.08. 19:17
Sziasztok, szia Slicc,

a pályák nagy része 1800-2700 méter között van. A 3300 méteres csúcshoz a 95 cm hó szinte semmi. Persze addig amire te mész még sok minden történhet:))
Ha hideg lesz akkor a hóágyúk állandóan menni fognak és abból van bőven. Sajnos amikor én voltam ott akkor a csúcson 165 cm hó volt, de a sziklák teljesen ki kandikáltak a hó alól, ez persze főleg a 16 km-es fekete pályára igaz. A mi esetünkben a síkölcsönzős órákig üvöltött a barátommal, mert a pályán lévő sziklák elég rendesen adtak a lécnek.
Remélem nem csak ott lesz hó hanem a többi sípályán is.....
Jelen pillanatban 5 fok van ott és 80 cm hó van a csúcson és a 123 pályából most csak 1 működik.
De nagyon sok minden változhat akár 2 nap alatt is....
Üdv
obivanrobi
124 élménybeszámolót írt
124
17 éve tag
2006.11.24. 21:30
Sziasztok,

mi január végén voltunk Alpe d'Huezben. A 6 napból, 4 nap csodálatos verőfényes napsütéssel telt, a másik kettő volt felhős, amiből fél nap szinte nem lehetett látni semmit sem. Hideg nem volt, sőt pólóban ültünk a napozó teraszokon. Csak egyszer fáztunk amikor egy 4-es ülőlift megállt alattunk kb. 40 percre.
Volt olyan viszont a felhős napokon, hogy nem mentek a liftek a 3300 m-es csúcsra.
Ja, és ha valaki a 16km-es feketepálya miatt megy oda akkor azt hiszen nagyot fog csalódni. De a pályarendszer nagyon jó, én kifejezetten örülök neki, hogy jártam ott is. Egyébként minden rendben volt. Os en Osians-ban laktunk. Elég csendes ott az élet esténként de nem vészes. Ha tehetitek menjetek el oda...:))
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.