Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

metron által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (51)Időben csökkenő Időben csökkenő
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2012.01.18. 20:59
Köszi az infókat mindenkinek!
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2012.01.17. 18:21
Kissé be vagyok tojva a hétvégétől várható ausztriai időjárás miatt.Mert sok havat és elég erős szelet mondanak. Ilyenkor ugye vagy nem mennek a felvonók,vagy lavina veszély miatt zárják le a pályákat. Persze mindenhol mást olvasni,és álltalában ezek az előrejelzések csak autmatikus adatok. Elsősorban Ischgl és Serfaus érdekel de jó lenne valami megbízható forrásból értesülni. Azt tudja valaki mi van olyankor,ha megveszem a bérletem X napra de nem használhatóak a pályák? Kompenzálnak valahogy?
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
Topik: Ischgl
2012.01.06. 17:24
A ma délután frissített infó szerint, 3 lift üzemel a 44-ből és 6 km-en lehet síelni a 238-ból. Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Remélem janvuár végére kicsit megnyugszik az időjárás!
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.12.22. 21:42
Nagyon egyetértek Xeroval. Én például kezdőént 2 nadrágot tettem tönkre,mert kiváták a lécek a szárait,eséskor. Fontos hogy jó minőségű legyen a ruházat,de az nem feltétlenül a legdrágább. A lécre meg azért nem költenék túl sokat mert lehet, hogy olyan gyorsan fejődik a tudásod hogy a következő szezonban már kevés lenne egy kezdő léc. Persze én csak egy laikus véleményt alkottam, ebben témában az előttem szólók a szakértők.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.12.12. 19:27
Ha mindenképpen az alább felsoroltak közül szeretnél választani akkor Kreischberg. Kellemes lejtésű,hosszú pályák és nincs messze sem.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.12.12. 16:33
A baj az,hogy ráadásul meleg lesz napközben egész héten és remény sincs arra,hogy pótolják ami elolvadt.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.12.04. 11:40
A hóágyúk már 2 hete kint vannak,de nem nagyon akarják használni őket. Na de talán holnaptól végre megjön a hideg és nekiláthatnak a hógyártásnak.Remélem,mert hamarosan menni szeretnék.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.02.24. 20:11
A legrosszabb síelős élményem pont egy síkölcsönzős léchez társul.Budapesten a körúton a Podmaniczky utcához közel van egy kölcsönző a tulajt Zentainak hívják és az üzlet aljában telefonokat árul a galérián pedig lécek és bakancsok vannak. A lényeg:Először indultam síelni így sok fogalmam nem volt róla,hogy nekem mi is lenne jó de azt tudtam,hogy esésnél le kell oldania a lécemnek megelőzve ezzel a komolyabb sérüléseket. Meg is kérdeztem az engem kiszolgáló fickót,hogy jól van-e beállítva a kötés,le fog-e oldani a léc ha kell, erre azt a választ kaptam,hogy ez úgy van beállítva,hogy mindenkinek jó (álltalános). Hát mivel sok fogalmam nem volt róla megnyugodtam. Aztán jött a pofánvágás a pályán mert hát ugye rengetegszer elestem( megjegyzem nem volt oktatóm ez is hiba volt)és persze jó nagyokat ,mégsem oldott le a léc egyszer sem. a következmény az lett,hogy úgy megtekeredtek a térdeim,hogy még a következő szezonban is fájtak. A végén gyalog jöttem le,mert már nem bírtam tovább.El nem szakadtak szalagok de nagyon sokáig okozott problémát. Amikor saját lécet vásároltunk akkor derült ki,hogy a 25kg-mal nehezebb és 13 cm-rel magasabb párom paraétereihez volt akkor beállítva a léc . Csak tanulságként szerettem volna leírni,hogy telefont áruló figurától ne kölcsönözzünk sílécet! Fogalma nem volt róla ,hogy mi a dörgés.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
Topik: Ischgl
2011.02.08. 21:25
Szombaton (febr.5.) jöttünk haza Ischglből és mivel itt csupa jót írnak róla (ami egyébként mind igaz),én néhány,álltalam negatívumként értékelhető dolgot szeretnék leírni.Hát először is ha nem indulsz reggel elég korán akkor hatalmas sorok várnak rád a Silvrettabahn alsóállomásánál valamint már lehet, hogy csak az út szélén tudsz parkolni,messze a felvonótól és cipelheted a léceid. Ami kiküszöbölhető ha fent hagyod az Idalpnál található depóban ami csak napi 1 Euróba kerül. Meglehetősen sokan vannak és szinte mindig figyelned kell,nehogy összeütközz valakivel,persze én nem nagyon használtam a fekete pályákat mert nem tartok ott tudásban,de valószinűleg ott kevesebben lettek volna. És a pályák besorolásánal is van némi zavar hiszen egyik másik piros már inkább fekete és néhány kéknek is vannak olyan letörései ami egy kezdőt nagyon eltántoríthat. A hütték tényleg drágák kis túlzással azt mondanám kétszer annyi minden,mint egy határhoz közelebbi terepen. De nem érdemes lemondani róluk mert osztályon felüliek. Mindezek ellenére iszonyú jó síelésen vagyunk túl szikrátó napsütésben tökéletesen kezelt pályákon csúszhattunk.
Ja és valaki korábban azt írta,hogy Samnaun faluban,mennyit kell botozni,erről azt gondolom,hogy tényleg nem rövid út de abszolult kibírható és a két szintes felvonón meg ki lehet bírni azt a max. 5 percet amíg felér. Nem érdemes kihagyni,mert az odáig vezető pálya 80-as pálya szuper.
Érdemes ellátogatni Galtürbe is mert az is nagyon jó hely,és valóban sokkal olcsóbbak a szállások mint Ischglben.
Remélem nem vettem el senki kedvét a tereptől és több magyar hangot lehet majd hallani a pályákon.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
2011.01.02. 11:09
Az ALDI-ban lehet kapni gőzgombócot.Nagyon finom,csak vaníliaszószt kell saját magadnak készíteni mert mákot azt adnak hozzá.
metron
51 élménybeszámolót írt
51
13 éve tag
Topik: Lachtal
2010.11.19. 18:01
Szia Zsófi!
Pontos árakat nem tudnék mondani,de alapvetően nem drágák a hütték.Mi nagyon kedveltük a Kleinlachtal-Hüttét kicsi de nagyon finoman főznek és olcsó. 2 Almdudler, 1 májgombócleves három öklömnyi májgombóccal és egy kolbász káposztával 9,5 euró volt. Külön külön nem tudom mennyi de ebből már kiindulhatsz. A hütték közül talán a Lachtalhaus a legdrágább.
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.