Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

rockenstein által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (354)Időben csökkenő Időben csökkenő
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
Topik: Nassfeld
2009.10.02. 15:09
Nassfeld szerintem szuper hely, de osztrák viszonylatban nem annyira kiemelkedő, mint ahogy egy másik topicban értékelték (2. hely), hasonló szintű terep tucatszám van Ausztriában, és sok ennél jobb is. Amiért mi magyarok így túlértékeljük, az az üzemeltetők ügyes marketing tevékenysége hazánkban, ugyanis néhány éve nagyon ránk álltak, külön régióképviselet Budapesten, magyar nyelvű honlap, stb. Ez egy abszolut tudatos tevékenység, hogy ránk, magyarokra specializálódnak, így próbálnak versenyelőnyt elérni a többi osztrák teteppel szemben, és amint ez itt a fórumon is látszik, nagyonis bejön nekik.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.10.02. 09:50
Remeny, ha szezonban gleccserre készülsz, nem árt kinézni egy közeli alacsonyabb pályát B tervnek, mert 2500 felett szeszélyes az időjárás. Kaprun esetében Zell am See, vagy Saalbach, Tuxnál Zilletral alacsonyabb részei, Mölltalnál Ankogel, Söldennél Serfaus. Szerintem még mindig jobban megéri kocsikázni egy kicsit, mint a szálláson dögleni egész nap. Velünk fordítva is előfordult már, Bad Kleinkircheimben voltunk húsvétkor, de annyira meleg volt, és esett az eső is, hogy lehetetlen volt a síelés, ezért minden nap átmentünk Mölltalra meg vissza (1-1 óra oda vissza). Sajnos ez benne van a pakliban egy szabadtéri sportnál.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.10.01. 16:48
stani: az infrastruktúra alatt értem például a felvonókat, van még néhány elég lassú közöttük. Nem tetszett az sem, hogy mindenki a Rundékat kerülgeti, ezért bizonyos felvonóknál, és pályákon nagy tömeg tud kialakulni (nem beszélve a parkolókban lévő tülekedésről), a kereszteződésekben hamar leromlik a hó minősége (ez valahogy schladmingban is és saalbachban is jobban meg van oldva). Kevés a hangulatos hütte is fent a hegyeken, inkább néhány nagy étterem van (szállodával együtt), lent a városban persze rengeteg az Aprés-ski lehetőség, de síelés közben nem biztos, hogy ilyen helyekre vágyik az ember. Persze ez csak kötözködés, igazából imádom az egész helyet, ha más nem, a G2 miatt!:)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.10.01. 15:21
Azok közül a terepek közül, ahol jártam, szerintem a legjobb öt sorrendben:

1. Schladming síhinta: a második alpesi VB-jére készül, fantasztikusan modern az infrastruktúrája, és első osztályúak az adottságai, nagyon egyben van a hely, szerintem az abszolut első lehet Ausztriában a következő évek fejlesztéseivel. Nekem az első számú személyes kedvencem, főleg, hogy csak 5 órára van Bp-től, nyugodtan meg lehet csinálni, hogy reggel 5-6-kor elindulsz, és 10-11-től már csúszkálsz, elutazás napján pedig du. 2-3-kor ráérsz levetni a lécet, és este 8-kor már a budaörsi bevezetőn káromkodsz a forgalom miatt, ezzel 2 éjszaka szállást lehet megspórólni.

2. Saalbach-Hinterglemm: szinte holtverseny az előzővel, nálam csak azért szorult hátrébb, mert kissé drágább, mint Schladming, és messzebb van tőlünk.

3. Salzburger Sportwelt: ha egyátalán egy terepnek lehet tekinteni, bár az ADAC SkiGuide is így tesz, nagyobb, mint az előzőek, ezért kevésbé integrált, de a lehetőségek szinte határtalanok, viszont van még mit fejleszteni, főleg felvonókban.

4. Zillertal: Hintertux-szal és Mayrhofennel, és az Arénával fantasztikusan változatos, de az előzőhöz hasonlóan kevésbé integrált, és mivel valami alapján muszáj rangsorolni, ezért került nálam hátrébb.

5. Obertauern: a név magáért beszél, bizonyos szempontból (hóbiztosság) egész Ausztiában a legjobb nem-gleccser, de összességében az infrastruktúra és a pályaellátottság nem éri el az előzőket, a top-5-ben viszont egész biztosan helye van!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.10.01. 13:08
Hello,
én tavaly karácsonykor voltam Fiemmében, Cavaleseben volt a szállásunk, emlékeim szerint jár síbusz a Fiemme völgyben biztosan, amivel a Latemart el tudod érni (a Predazzoból induló kabinossal). Pampeagoba, és Bellamontéba is biztosan megy busz, de azokat nem ismerem (főleg kocsival közlekedtünk). Cavalese gyönyörű hely, és nekem személy szerint az Alpe Cermis tetszett legjobban a környék pályái közül, a baromi jó fekete pályái miatt, és a tömeg is elkerüli. Persze kezdőknek is van elég kék pálya, de nekik inkább Bellamonte vagy Latemar az igazi (Bellamontéba csak frissen vaxolt lécekkel érdemes menni, olyan lapos és hosszú pályái vannak). A legnagyobb királyság viszont a Pampeago tetején lévő disco, ahol este 8-ig zajlik az élet (a legnagyobb party, amit sípályán láttam), a végén pedig ratrakkal lehozzák az ittas tömeget a hegyről (a bátrabbak és kevésbé ittasak bányászlámpával a fejükön lesíelnek a sötét pályán). Amikor először voltam ott 2001-ben, még nem voltak ratrak-járatok a buli végén, hanem a hegyimentők vadásztak le mindenkit egyesével a pályákról, aki nem tudott a saját lábán (vagy lécén, deszkáján) lemenni.
Ciao Italia:)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.30. 13:10
klaci: rendes vagy, de olyanom sincs a rohadt kábelen. Bezzeg Romantika, Sorozat, Story, Deko, Minimax, meg még 30 féle marhaság, amit sose nézek, az van!!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.30. 12:54
Huligán: nagyszerű a tipp, köszönöm! Most vehetek egy műholdvevő szettet, de legalább nem a Betlen Janit meg a Claudiát fogom bámulni minden reggel, hanem a kedvenc sípályáimat!:) A sör mindenképpen jár, kérlek, jelezd, hogyan kívánod átvenni. Én Budapesten vagyok, a szezonban pedig a SkiAmadé területén leszek időnként fellelhető.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.30. 10:02
szala: egy rekesz sört hajlandó vagyok felajánlani, ha segítesz abban, hol lehet ORF2-t és TW'-et fogni Budapesten! Tányéros tévé, vagy kábel? Én már vagy 15 kábelcég csatornakiosztását végignéztem, de sehol semmi...

Alice: én is csatlakozom az előttem szólókhoz, és sok izgalmas havas élményt kívánok, ha Ausztriába jártok síelni, akkor garantáltan nem fogsz csalódni!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.30. 09:45
palinkas: köszi a tippet, email nincs véletlenül a néninek? Írásban kicsit magabiztosabb a németem, mint telefonon!:)

klaci: na jó, egy kicsit túloztam, de azért három biztosan kijön belőle!:)
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.29. 17:33
Köszönöm Stani, egyébként a Golffal nagyon beletaláltál (de ez nem egy használtautó fórum, úgyhogy ezt most hagyjuk).

Az SSSCarddal a legnagyobb problémám egyébként, hogy tudom előre, hogy nem jutnék el (főleg idő hiányában meló miatt) a benne lévő pályák felére sem, és a szezon végén azon bosszankodnék, hogy basszus, ide meg ide is elmehettem volna ingyen (ami a bérletet illeti), és szar érzés maradna bennem emiatt. Viszont ha a SkiAmadéra szavazok, akkor szép nyugodtan végigsíelem az összes pályát decembertől áprilisig, kint töltök 20-25 napot, örülök, hogy spóroltam napi 10 eurót a bérleten, amiért a pályán napi 4-5 forralt bort tudok venni, és tavasszal büszkén mesélhetem otthon, hogy besíeltem Ausztria legnagyobb pályarendszerét!:)

A szállástippeket továbbra is szívesen veszem!
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.29. 13:11
helyesbítek, utánanéztem, Mo-on pillanatnyilag 694,8 km autópálya van, tehát a SkiAmadé a 850 km pályával még egy darabig megszégyenít bennünket!:)
persze az autópálya a sípályával nem feltételnül hasonítható össze...
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.29. 13:07
TibiF,
természetesen ha gazdasági értelemben nézzük, igazad van. Viszont ha belegondolsz, 850 km majdnem eléri Magyarország teljes autópályahálózatának hosszát!:) Ha jó esetben ki tudok jutni egy szezonban 20-25 napot, akkor kb 35-40 km pálya jut egy napra. Szóval feleslegesnek tartom még plusz 85 eurót elkölteni bérletre, inkább azt is szállásra fordítom, így még 3 nappal többet tudok síelni. Az Amadé pályáit ráadásul még nem nagyon ismerem, Obertauernt, Saalbachot, Kaprunt, Mölltalt meg már igen. Ez az én számításom és véleményem, másnak, más körülmények között, más lehetőségekkel biztosan jobban megéri az SSS. Abban nyilvánvalóan jobb, hogy kevésbé korlátoz be, és nagyon minőségi a kínálata.
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.28. 21:36
Stani: http://www.skiamade.com/de/winter/skiregionen/fee/saison.htm - erre gondolok! 425 euro, és 850 km sípályát használhatsz korlátlanul a szezonban. Az SSS-t is néztem, de sajnos nem jutok ki annyit egy szezonban, hogy ki tudjam használni a tudását. Az Amadéhoz is fel kell kötnöm a gatyámat. Bázisnak Radstadt lenne a legjobb, mert nagyjából az a közepe a régiónak. Ha tudsz a környéken kedvező szállásokat, nagy örömmel veszem!

Ui: ja, és ezúton is köszönöm Misi barátodnak, hogy megtanította síelni a barátnőmet!:)) tavalyi kapruni besízés...
rockenstein
354 élménybeszámolót írt
354
15 éve tag
2009.09.28. 13:42
Sziasztok!
Engem is érdekelnek környékbeli olcsó szálláslehetőségek, főleg olyanok, ahol 1-2 éjszakára is fogadnak vendéget. Jöhet minden SkiAmadé-beli szállástipp, amelyeket előre is nagyon köszönök. SkiAmadé szezonbérletet szeretnék majd venni, és lehetőleg minnél több hosszú hétvégét kint tölteni, ehhez viszont kellene egy jó bázis!:)
Balázs
elsőelőző
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.