Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák - Cseh ételek, italok

ÜZENETEK (123)Időben csökkenő Időben csökkenő
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2009.10.26. 17:25
Jelezném, hogy hétvégén sztrapacskát ettem és nagyon finom volt!
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.10.26. 17:07
pivo
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2009.10.21. 15:59
Hát, csak azt tudom, hogy az ilyen töltött tészta megfelelőjét Szlovéniában Zlikrofi-nak hívják.
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.21. 13:04
Nagyjából tudom mire gondolsz, de én nem vagyok az ilyen kaják rajongója, így nem tudom a nevét sem.
Előzmény: (maci-laci 71860)
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.10.20. 23:00
Egyszer ettem egy totelínihez hasonló ételt aminek nem tudom a nevét de leírom miből állt.Tészta hasonlóan mint a tortelíni amit spenótos töltelék belsőt tartalmazott.A szósz az egy nagyon sűrű spenótmártás szerű dolog füstölt szalonnával megvadítva.Valami fantasztikus íz kavalkád volt.
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.20. 22:52
Sörről jut eszembe, megyek megiszom egyet a 3:4 es győzelemre :)))
supersport dude
243 élménybeszámolót írt
243
18 éve tag
2009.10.20. 22:47
Iszonyú éhes vagyok éppen... :)

Káposzta leves füstölt csülökkel/kolbásszal és olyan jó barna, kicsit köményes szlovák kenyérrel; aztán sztrapó jó bryndzával és hozzá egy korsó Zlatyi Bazant.......hmmmmm
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.20. 22:44
Ja tudom, de ezt állítólag másképpen csinálják. Amúgy nem tudom, nem vagyok alkohol specialista, sosem ittam ilyet előtte. Igaz azóta sem :)
Előzmény: (zoli64 71849)
zoli64
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2009.10.20. 22:29
Pattyski, ez az áfonya pálinka lehet. Erdélyben is csinálják és finom.
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.20. 22:16
Van egy nagyon jó kis ital amit szeretnék veletek megosztani.Itt csinálják helyben, Donovalyn.
Csucsoriedkovica - Azaz áfonyából készül, felöntik vmilyen szesszel, (pontosan nem tudom mivel) és egy ideig hagyják érlelni. (nem tudom mennyi ideig)
Egyszer megkínáltak egy ilyennel, hát isteni finom volt, a színe kevésbé tetszett, de az íze.....
Majd valahogy megfűzöm az öreget hogy árulja el nekem hogy kell ilyet csinálni...
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.17. 12:13
Igen ismerem, fél Donovaly (őslakók) ott van a versenyen, elég sok díjat is nyertek :)))
Mivel nem szeretem ezt a kaját, soha nem mentem el, pedig itt van mellettünk. Sajnos a szagától is rosszul vagyok :(
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.10.17. 06:29
Stani a röstit héjában főt burgonyából(későbbiekben krumpli):D Készítik.Bő lyukú reszelőn átküldik,reszelt hagymával,fűszerekkel ízesítik és kevés zsiradékon magas hőfokon pirítják.
A tócsni pedig nyers reszelt krumpliból,tojás,liszt,só,bors hozzáadásával készül,kb nokedli sűrűségű masszát kapunk amit bő olajban kell kisütni,ízlés szerint tejfölözik,fokhagymázzák de juhtúróval kikevert tejföllel sem megvetendő,sőt még magában is nagyon finom.Gyakorlatilag csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek.
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2009.10.16. 23:52
Ha már fesztiválok és szlovák ételek, májusban szokták megrendezni Turecskán (síterep!!) a juhtúrós sztrapacska fesztivált, vagy ahogy ők hívják világbajnokságot...
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.16. 23:27
Köszi.

A magyar nevét még sosem hallottam :))) Nem is tudtam hogy van ...
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2009.10.16. 21:59
Botond a gőzgomboc nem más mint a parene bukty... azaz gomboc ami gőz fölőtt főzik.....

Austriaban, az összes sipályán lehet kapőni de ők valamilyen vanillia sodóval vagy mákkal, vagy mindkettővel adják... én NEM szeretem , inkább a jó szolovák p. buktz a tutti.


A kétbodony szilvásgomboc fesztiválrol már hallotam, egy kolégám nagymamája oda valosi... lehet, hogy megkérem, hogy vigye el jövőre a nagyihoz.

rob
zoli64
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2009.10.16. 21:27
Jártam már a iudex által említett szilvásgombóc fesztiválon is, hát az se semmi. Sok csapat, mákos-diós külsővel és szilva vagy lekvár belsővel.
Imádom.
zoli64
77 élménybeszámolót írt
77
15 éve tag
2009.10.16. 21:20
Szia Robin !
Én 40-50km-re lakok Vanyarctól, de a zsűriben még távolabról is szoktak lenni.

Admin3 !
Köszönöm az infót a fesztiválról, Zebegényben a helyem. Megyünk az egész családdal és kóstolunk.
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.16. 21:16
Mi az a gőzgombóc ?
pattyski
1345 élménybeszámolót írt
1345
22 éve tag
2009.10.16. 21:15
Tudom hát, azért is kérdeztem rá, mert egy kicsit elbizonytalanodtam :) Annyi év után..
gyulimuli2
221 élménybeszámolót írt
221
16 éve tag
2009.10.16. 20:46
Tuti gőzgombóc tipp: eplény holle anyó panziója. Mi tavaly ettünk ott, nagyon finom volt!!!!!!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.