Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Dobogókő
síterep infó oldal
ÜZENETEK (598)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.02.19. 19:40
Továbbra is lehet síelni Dobogókőn, jelenleg kb. 40-70 cm hó van még, a hét közepétől pedig újabb havazás és fagyok várhatóak, így remlhetőleg sikerül leállás nélkül túlvészelni ezt a párnapos felmelegedést.

U.i: (Józsinak) - mint írtam, én nem állandóan ott dolgozó alkalmazott vagyok, hanem egy "mániákus" síelő, aki megpróbál tenni is (önkéntes munkában) annyit, ami tőle telhető azért, hogy legyen hol síelnünk Magyarországon, s valamivel talán jobban belelátok a dolgokba, ezért leírtam, mi miért volt lehetséges, ami neked nem tetszett, ill. mondtam Lacinak.
Éppen a leírtak okán megtehettem volna, hogy egyáltalán nem is válaszolok, csak úgy éreztem, nekem is van már annyi munkám a dobogókői fejlesztésekben, hogy nem hagyjam szó nélkül a beírást, s írtam választ, de azt ne várd, hogy én fogom azt mondani, hogy oké, jogos a kritika, stb.. főleg, hogy akkor ott sem voltam.. Laciék viszont állandóan ott vannak --> fórumot olvasni nemigen jut idejük, nemhogy írogatni rá..
Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.02.18. 17:06
Sajnálom, hogy a jó indulatú kritikák nem találnak meghallgatásra..
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.02.17. 16:18
Nézd, én nem vagyok alkalmazottja az alapítványnak, kb. heti egy alkalommal vagyok fönn, meg a szezonok közt úgy 15-20-szor. Önkéntes munkában végzem a honlap ( https://www.dobogokosi.hu ) szerkesztését, s dolgozok fönn is "néha" (ez a 15-20 nap a szezonok közt + ha szezon alatt, néha akkor is) mindig, ami szükséges. Szóval nem tudom mindíg percről percre, mikor mi volt fönn, így azt sem, mi volt pl. múlt csütörtökön.. (válaszomat egyébként abban a tudatban írtam, hogy hétfőn voltál, de mindegy már) Egyébként 1 plusz ember nem elég a kisfelvonóhoz, másrésztén egyedül a szezon első napján vittem a régi lécem, s ha máskor mentem, sosem szívtam a fogam, hogy nem kellett volna drága léccel jönni, de mint írom nem vagyok fönt minden nap. Sokan (és ezek általában azok, akik szerényebb sítudással rendelkeznek) rögtön a pályát szidják, ha nem tudnak lejönni azon. - ezért volt a magánvélemény. Persze lehet, hogy aznap valóban nem volt tökéletes a pálya, azért azt kétlem, hogy a "használhatatlan" jelzőt kellett volna rá használni.
Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.02.17. 12:20
És, hogy én is tegyek egy magán véleményt: Szerintem az nem sítudás kérdése, hogy milyen a pálya. Persze lehet gizdulni, hogy így meg úgy, de szerintem a sítudást most elhibáztad. Na további jó munkát és síelést!
Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.02.17. 11:57
Nos először is szeretném leszögezni, hogy nem a "szar az egész" jellegű hozzászólás akart lenni. És természetesen nem akarom összehasonlítani az osztrák vagy olasz pályákkal, a jó kis pályáinkat, egyszerűen csak néhány észrevétel akart lenni. Nem hétfőn voltunk fenn, hanem csütörtökön.(02.09)
No, hogy akkor egy picit ellenkezzek:
-A nap folyamán végig 2 ember ellenőrizte a jegyeket, tehát az érv, hogy nem ért rá senki ott lenni, az egy picit erős.
-A kis felvonó igen csak jól jött volna, mivel azért kellett 15-20 percet állni (lenn az utolsó 20-25 méteren kanyargott a sor, ráadásul az Úr, aki lenn nézte a jegyeket meg is jegyezte, hogy "mi ez a káosz itt") mert az iskolás csoport tagjai rendszeresen kiesetek a felvonó ból, így 1 ember kábé 3-4 tányérból ment fel, ill. ment volna fel ha nem mondta volna nekik a tanárnőjük, hogy a 7-es oszlopnál szálljanak ki.(ergó a kis pályán)
Az erdei pályáról annyit, hogy ok, hogy van, és tök jó, csak azt nem értem, hogy ha már megy a ratrak, akkor miért nem azt a részt csináljátok, amit nagyságrendekkel többen használnak.
No, ennyi lett volna a szerény véleményem. Amúgy azért 2500-3000 ft azért nem olyan kevés pénz, hogy könnyedén nyelje az ember az olyan dolgakat ami nem a hely- és hóviszonyokból adódik (vö. Kékes,Szentimre).
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.02.14. 21:03
Ja és egy magánvélemény: Vasárnap voltam síelni, nem hiszem, hogy hétfőre sokkal rosszabb lett volna a felső rész, amire azért én nem mondanám, hogy használhatatlan volt, inkább csak annyit: kell hozzá egy kis sítudás..
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.02.14. 21:00
Szia!

A ratrakolást tudtommal 15h után kezdte Laci, mégpedig azért, hogy másnapra jó legyen az a pálya is, amit még egyrészt világosban kellemeseb dolog kezelni, s ami egyébként lehet, nem olyan széles, mint a hagyományos, de igenis használják azt is, s alternatívát kínál mind a jó sítudással rendelkezők, mind az araszolva, hóekében leereszkedők számára. Másik ok: Hogy estig a hagyományos pályán is tudjon még dolgozni a géppel (pl. mert éjszaka még más dolga is akadna -pl.aludni, miután ő van kint egész nap a felvonónál, ő ratrakol, intézi a hivatalos ügyeket, stb.. erre ilyen időben nem sok marad..)
Megjegyzem, az Alpokban is találkoztam már hasonló szélességű sípályákkal, mint a mi kis erdeink, amin elmondanám igen sok munkánk volt, hogy úgy nézzen ki, ahogyan most kinéz. Ha pedig az egész ország egy nagy sípálya, nosza, el lehet indulni akár a sífelvonó másik oldalán is, csak aztán nem panaszkodni, hogy miért nem kezelt a pálya, vannak keresztbe fák, bokrok, s szeder az útban, meg sziklák, stb..
A kislift pedig arra szolgál, hogy a csúcsforgalom esetén elvigye a tányérostól a kezdő síelők egy bizonyos hányadát. Nem voltam fönt hétfőn, de nem tartom valószínűnek, hogy akkora tömeg volt, hogy indokolt lett volna a kisfelvonó beüzemelése. Továbbá, ha egy nagyobb csoport előzetes bejelentkezés nélkül érkezik, azzal nem tudunk mit kezdeni. Nem lehet ott állandóan két ember fölöslegesen, hogy egyszer hátha szükség lesz rájuk a kisfelvonónál, miközben általában a tányéros kihasználtságának is csak tört részére való vendég van hétköznaponként.

Üdv. Tomi
Józsi83
8 élménybeszámolót írt
8
18 éve tag
2006.02.13. 20:46
Látom itt olvassák a pálya fenntartók ezt az oldalt, néhány kérdésem lenne hozzájuk:
-Végre valahára van egy ratrak itt Magyarországon, akkor miért délután 2kor kezdenek ratrakolni. És ha már el kezdik, és nem sajnálják a benzint, akkor miért az eredei pályát csinálják, amikor az emberek a csigalassú felvonó közepén kiszállnak, hogy ne kelljen lejönniük a használthatlan felsőrészen??????
-Láttak már túrista utat? És erdei sípályát? Ennyi erővel az egész ország egy nagy síterep
-Ha kinn van egy fél iskola -hétkönap ide vagy oda- miért nem nyitják ki a kis felvonót?
Sajnálom, hogy ha már a feltételek megvannak, nem használják ki!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.02.04. 22:20
A dobogókői webkamera próbaüzemben még csak kisebb felbontásban és 2 percenként frissülő képeit mára 640x480 képpontban, s percenkénti frissítéssel nézhetjük a http://www.dobogokosi.hu/webcam/ oldalon.
Egy egy nap képeiből összeállított videofájlon (15 MB - wmw kiterjesztésű fájl) 1 percben tekinthető meg a nap. Szerintem elég mókás megnézni, akit érdekel, innen lehet letölteni: http://www.dobogokosi.hu/webcam/video/060124/dob_video_060202.wmv
(a videón 2006. február 2.-a képei láthatók)
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2006.01.27. 06:55
Na, megvolt a tegnapi síelés! Nagyon élveztük. Amikor megérkeztünk, akkor rajtunk kívül csak néhány ember volt még. A pálya nagyon szépen elő volt készítve. Délutánra a meredek részen előjöttek a kavicsok vagy fagyott földdarabok, nem tudom. Ez már annyira nem tetszett. De a délelőtti csúszkálás nagyon jó volt!
Délelőtti síelésre mindenkinek tudom ajánlani.
Stüszi
4 élménybeszámolót írt
4
19 éve tag
2006.01.25. 15:49
Szia!
Ma reggel siztem 9-11-ig. Szikrazo napsutes, frissen ratrakolt palya, mely egy kicsit jeges, de elvezheto. Alig volt par ember, felvonora nem kellett varni.
Kovek nem nagyon vannak, csak par kavics elszorva a havon, de a ho sehol sincs lekaparva.
Nekem nagyon tetszett, bar nagyon hideg volt.
specialk
78 élménybeszámolót írt
78
18 éve tag
2006.01.25. 10:26
Sziasztok!
Volt vki az elmúlt napokban síelni itt? Leírná a tapasztalatait? Milyen a pálya minősége ( van elég hó, mi a helyzet a kövekkel )? Holnap tervezünk itt egy kis csúszkálást, és jó lenne friss infókkal felszerelkezve menni. Elöre is köszi a segítségeteket.
bvonh
36 élménybeszámolót írt
36
19 éve tag
2006.01.21. 11:50
Hát nem tudom. Én több mint 20 éve síeltem itt utoljára gyerekfejjel. Gondoltam, annyi minden jót írtok a fórumban, hogy csússzunk egy párat. A mozgás jól esett, hó is van, de sok minden nem változott.
Viszont ma gyerkőccel elmentem a nagyvillámi pálya mellé szánkózni - és bár csak az alsó szakasz - de az kiválóan karbantartott. Itt is kb. ennyi ideje voltam utoljára, de itt látszanak a fejlesztések.
Persze nem akarom leszolni dobogókőt, mert a csapat nagyon lelkes, ez innen a fórumból is látszik. Előbb vagy utóbb, biztos meg lesz az eredménye!
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.01.21. 10:21
Sziasztok!

Ma reggel helyeztük üzembe webkameránkat, amelyen a pálya a tetejétől a közepéig látszódik. A kétpercenként frissülő képeket a https://www.dobogokosi.hu oldalról elérhető http://www.dobogokosi.hu/webcam/ lapon lehet megtekinteni.

Egyébként kiváló 40-45 cm-es hó van odafönt, érdemes jönni.

Mellékletként csatolok egy-két friss képet a webkameráról:
webcam2.jpg
webcam1.jpg
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.01.17. 22:58
A mai nap síelt fönn egy kedves ismerősöm Treer Albert, tőle kaptam az alább mellékelt képeket, melyek közül az első kettő a hétvégén, az utolsó ma készült.

Azt hiszem igen jól látszik rajtuk, hogy nemhogy síelhető, de igenis szép nagy hó van Budapesttől fél órányira. Reméljük a hétvégén sem olvad el (idén akkor tudok először fölmenni..)

Üdv. M. Tomi
kep1.jpg
kep2.jpg
kep3.jpg
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.01.17. 20:23
A hétvégeken igen változó, hogy mekkora a tömeg. Előfordult a szünet alatt, hogy kialakulnak komolyabb sorok is, ezért is helyeztük üzembe a kisfelvonót, hogy az a csúcsforgalomban tehermentesíteni tudja a kezdő síelő vendégektől a tányéros felvonót. Az elmúlt hétvégéken nem volt tömeg, hét közben pedig egyáltalán nem, elsősorban ekkor érdemes jönni (a bérletek is kedvezményesebbek ekkor!)
Új honlapunk címe, melyen az aktuális infók, valamint az említett saját fórum is elérhető: https://www.dobogokosi.hu
Egyébként a pályán 30-40 cm hó van, végig síelhető!
maffia
59 élménybeszámolót írt
59
18 éve tag
2006.01.13. 19:37
Dobogókönek is van saját foruma ot nézegesd mi a szitu.
Tasi
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2006.01.13. 11:11
Sziasztok!

Én most hétvégén készülök dobogókőre most először úgy hogy felcsatolom a lécet. Engem igazából az érdekelne hogy hétvégén mekkora a tömeg? Még türhető vagy inkább el se induljak hétvégén? Mekkora hó van fent????

üdv.: Tasi
Dexi
2 élménybeszámolót írt
2
19 éve tag
2006.01.08. 12:09
Sziasztok!

Ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, egyre inkább olyan érzésem támad, hogy mindig csak én megyek rossz időben dobogókőre.
Dobogókő a legközelebbi síterep hozzánk. Elég sokszor járunk fel, ha másért nem, hát sétálni. Párszor már vittem magammal lécet, gondoltam, ha jó a pálya, csúszok rajta egyet-kettőt.
Tavaly nem volt olyan, hogy jó lett volna, de gondoltam, na majd idén. Ratrak meg fejlesztés, meg minden, gondoltam most a lovak közé taposok, és ha törik ha szakad megyek sielni és kész.
Asszem dec 31-én voltam fent. Délutánra mentem ki. Tényleg sok hó volt, pályát megnéztem, jónak tűnt. Kipakoltam kocsiból, felvettem bakancsot, lécet a hátamra, sétálok a pálya felé, erre látom, hogy megáll a felvonó...
Gondoltam kiesett valaki, azt mindjárt indul újra...
De nem. Az egyik oszlopon leugrott a csigáról a kötél, és nem nagyon sikerült megjavítani. Legalábbis akkor hirtelen nem.

Nagyon bosszús voltam, és megfogadtam, hogy egy darabig nem megyek fel dobogókőre síelni. Megkímélem magam egy rakás idegeskedéstől, meg pakolástól...
Majd ha fejlődik még egy kicsit a hely, addig meg inkább Ausztria, még ha sokszor annyiba kerül is, mint felmenni dobogókőre.
Mácsai Tomi
164 élménybeszámolót írt
164
19 éve tag
2006.01.07. 23:16
Sziasztok!

2005 december végén készítettem néhány képet, melyeken látszik az erdőben kanyargó szerpentin-síút, az új pálya a középen lévő elágazástól, egy kis ratrakolás valamint a beakasztós-kapaszkodós kisfelvonó is.
Egyébként a pályákon ma is lehetett és holnap is lehet síelni, a tányéros felvonó üzemel.
erdei1.jpg
erdei2.jpg
erdei3.jpg
ratrakolas1.jpg
ratrakolas2.jpg
ratrakolas3.jpg
kisfelvono.jpg
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.