Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Apuci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Apuci
1 élménybeszámolót írt
1
12 éve tag
2015.01.11. 15:43
Tegnap este értünk haza Saalbachból, január 4-én mentünk ki.

Mikor vasárnap du. megérkeztünk, elkezdett esni a hó és egész másnap reggelig esett kb. 40 centi. Ennek következtében hétfőn de gyakorlatilag szűz havon sieltünk, míg du buckasízés várt ránk, ami a halálom.
Másnap tökéletesre ratrakolt pályák vártak. A Schönleitenbahn környékét sieltünk be Leogangtól a Mágikus 6-osig és vissza. Harmadnap a Schönleitenbahn és a Reiterkogelbahn közötti területet sieltünk be, oda és vissza. Negyedik napon a völgy másik oldalát fedeztük fel, a Schattberg Ost és a Zwölfelkogel közötti területet.
Mind a három napon szinte ideális volt mind az idő, mind a pályák állapota. Mèg délután sem buckásodott vészesen.
Az utolsó napon a völgy felső részét szerettûk volna megismerni, de elromlott az idő, megerősödött a szél, így újra Leogang felé vettük az irányt és a Schönleitenbahn és az Asitzbahn közötti területen sieltünk.
És jól döntöttünk, hogy így tettünk, mert az erős szél miatt a másik oldalon nem működtek a kabinos felvonók, többeket ratrakkal hoztak le a hegyről.
Este megérkezett az eső, ami valószínűleg tönkre is tette a pályákat, mivel másnap reggel a völgyben +10 fok volt, míg 2000 m-en +3 fok.

Most voltam először ezen a terepen, de nem utoljára!
Nekem személyes kedvencem Schladming és a Planai, de ezt a területet is nagyon megkedveltem. Az 5 nap alatt tóbb mint 200 km-t sieltem!
Meglepett, mennyire újak és jók a felvonók. Szinte az összes ülőszékes buborékos és alig van csákányos.
A pályák változatosak, a könnyűtől a nehézig.
Nekünk az alábbi pályák jöttek be legjobban:
Az Asitzbahn alatti a völgyállomásig, a Bernkogelbahn alatti, és a Zwölferkogelbahn alatti.
Viszont nagyon nem jött be a Schattberg Ost csúcsáról a völgybe vezető kék jelzésű 2b pálya, ami késő du-ra már nagyon erősen buckásodott és az alsó fele szerintem bőven piros erősségű volt. Egy fárasztó nap végén nem igazán erre vágytam!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.