Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

kutyahazi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2010.02.24. 14:18
Hááát, esély lehet, de max elméleti. Szerény véleményem szerint zéró :).
A szabályzatukba is mindenhol leírják, hogy márpedig ők pénzt vissza nem adnak, és nem véletlenül..
Ahogy minden jól jövedelmező üzlet, egy idő után ez is már csak a pénzről szól az üzemeltetőknek..

A sajnálatos gyakorlat még a kedvenc szlovén Vogeli pályarendszeremen is az, hogy akármekkora katyvasz idő van, üzemeltetnek egy 30 méteres kis felvonót, épp azért, hogy ne kelljen visszafizetni a bérletek árát.

De bár úgy lenne, ahogy mondod.
Előzmény: (Szab 84872)
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2010.02.04. 16:24
Szerintem van a korrekt üzlet, (a bőséges csere elve, amiért szívesen fizet az ember), meg a lehúzás kategória, amit az ember igyekszik megúszni.
Aki másképp látja, az kérem adjon nekem is pénzt. :)
Cserébe majd működtetek egy... mittudomén valami szolgáltatást.
De most komolyan, nincs reális indok, hogy miért is ne fizethetnétek nekem is.. :)
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2010.02.04. 16:16
Aflenzben jártam úgy, hogy megvettük a bérletet, felkattogtunk a félórás nyekergővel, fent meg olyan tejköd volt, hogy jöttünk is vissza.
Egy méter nem láttunk.
Lent épp jött egy osztrák pár, mutattam neki a bérletet, hogy kell?
Nézett, nem értette, elmondtam neki, hogy megvettük, de ilyen tejben mi nem akarunk sielni, úgyhogy megyünk, ha neki esetleg kell, itt a bérlet, darabja 20 EUR.

Srác elkérte a bérleteket tőlem, hogy ellenőrzi, odament a pénztárhoz, megkérdezte, hogy ezek érvényesek-e, majd megkérdezte, hogy mennyibe kerülnének. (28/db)
A nő igazolta, hogy igen, érvényesek, a srác visszajött, és leperkált 2x28EUR-t. Ellenkeztem, hogy elég 2x20, makacskodott és teli áron kifizette, hogy nekem is ennyibe került, és ha nem akarunk ilyen időben sielni, minek bukjuk el.
na így is lehet gondolkodni,
A szabályzatát meg az összes olyan üzemeltető d**** *** magának, aki úgy gondolja, hogy szar időben is ugyanannyit ér a síbérlet, mint ragyogó napsütésben. Uff.
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.10.05. 15:08
Mi márciusban voltunk.
Túl mély nyomot bennem nem hagyott, bár párom meg beleszeretett..
Az biztos, hogy napsütésileg kiemelkedő, rommá égtem 2 nap alatt.
A felvonók többsége új, de sajnos megmaradt pár olyan csákányos, ami önmagában kalandregényt ír, mire feljutsz vele. (Ezelőtt csak kishazánkban láttam olyan felvonót, ami alatt ratrak még az életben nem járt, dimben-dombon, jégkupacon át rángat, kiképzett nyom nélkül (azaz ezer kiképzett nyommal), mindezt persze egy gerincrendező repülőrajttal indítva. :) )
A hátsó piros pályák (ki emlékszik nevekre) igen jók, szélesek, változatosak, csak nem túl hosszúak.
A fekete pályák valójában kezeletlen pirosak, raktak a környékükre se megy.
Van egy-két jó pályakombináció, ha beilleszted a FIS versenypályát is, egész jó tud lenni.
Szél vagy nincs vagy van, de ha van, akkor hóviharral indít, és az alsó pályák még használhatóak.
Bohóckodni van kutyaszán, meg nagylabdában legurulás a hegyről.
0km-eseknek jó tipp felmenni a legjobboldalibb ülésessel, fent van egy ideális tányéros bébifelvonó, egy kis 100m-es pályácskával.
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.03.24. 11:35
Síelés repülővel? :-O
Még ilyet....
...láttam már aki siklóernyővel..
..láttam már, aki felment helikopterrel...
de hogy repülővel.... ;-)
hát egy ilyet megnéznék.
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.02.16. 17:10
Wenigzell - Szombat
Bébipályán tanítgatásos nap végén rám jutott az ottfelejtett botok elhozatala a körkötél felvonó melletti hókupacról, amit én lelkesen meg is tettem. Ám az egyik útitársunk vadonatúj Atomic botja helyett sikeresen felmarkoltam egy vadonatúj HEAD botot. (sajnos hasonlított színvilágra, noha fel is tartottam a levegőbe, rákérdezvén, ez-e, az említett -a hütte ajtajában álló- ismerős onnan annak is látta, ám hazainduláskor kiderült, hogy az biz mégsem az övé.

Szóval valakinek kéretlenül kicseréltem a HEAD botját egy néhány cm-el rövidebb ATOMIC botra.
Ha esetleg magyar volt, és olvassa a fórumot, és vissza akarja cserélni, akkor jelentkezzen, én majd intézem.


Más:
akik meg anyáztak, hogy hogy tudtunk vasárnap reggel olyan hülyén elakadni az úton keresztbe, amivel sikeresen másokat is elakasztottunk, azoknak üzenem, hogy ugyanúgy, ahogy mi akasztottuk el őket, ugyanúgy akasztott el minket egy elmebajnok magyar fehér VW Polo /+vmi osztrák terepjárós mesterpáros, akik remek helyzetkezelő képességgel oldották meg a következő helyzetet: egy a lejtőn lefelé haladó mentő hatására (ami gond és akadály nélkül vígan haladt lefelé a maga sávjában) a saját sávunkban való haladás helyett a hóátfúvás vége előtt kb 10 méterrel inkább satufékezés mellett döntöttek, aminek köszönhetően az ütközést én is csak satufékezéssel tudtam elkerülni, miközben épp lendületből haladtunk keresztül azon a hóátfúváson. Ők még épp felcsúsztak a hóátfúvás végéig, mi pedig ott maradtunk -kb 4 méterrel lentebb- rajta, és onnan se előre se hátra (na jó max hátra lehetett volna), míg fel nem raktam a hóláncot.
NORMÁLIS EMBER INDOKOLATLANUL NEM FÉKEZ ÉS KÉNYSZERÍT MÁSOKAT FÉKEZÉSRE/MEGÁLLÁSRA LEJTŐN FELFELÉ, PLÁNE OLYAN HAVAS 20M-ES ÚTSZAKASZON, AMIN LENDÜLETBŐL LEHET CSAK FELMENNI HÓLÁNC NÉLKÜL!!
Szóval aki ezért engem anyázott, azt várom szeretettel egy személyes megbeszélésre...
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.02.02. 11:16
ööö, arra én is kíváncsi lennék, hogy ugyan milyen hátteret is kéne ismernie?
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2009.01.12. 18:31
Gabor:
Nincs olyan térdvédő, ami 100% megvéd a térdsérüléstől.
Én tropa térddel síelek, törött térdkalács, és jópár műtött szalag. Ilyen már kezdettől, focibaleset. A sérült térdem védelmére orvosi rendelvényre fémsínes, egycsuklós, gumisszövet térdrögzítőt használok, ami teljesen bevált. Jelentős mértékben tehermentesíti a térdem, tehát, míg az egészséges térdem fáj estére, addig a sérült abszolút nem.
De erre/ilyenre hagyatkozni nem szabad, ehelyett rendes bemelegítés, a lehető legjobb kötésbeállítás, idiótaság kerülése és a szabály segít: "ha már esel, akkor essél nagyot"
A térdsérülések jelentős része abból származik, ha úgy dőlsz/esel, ami már elég ahhoz, hogy a térded megcsavarja, de a kötésnek nem elég ahhoz, hogy oldjon.
Pl épp csak lassan csúszkálsz, és fellöknek, vagy nem túl nagy tempónál lejtőn 'előrefelé pofára esve' borulsz, amiből érzed, hogy ebből konkrét bukfenc is lesz (tehát, hogy átfordul a tested), na ilyenkor ha szerencsétlenül úgy buksz el, hogy a kötésed még nem old, tehát a lábad nem mentesül az összeakadt léceidtől, de a tested a tehetetlensége továbbviszi az esés során, akkor a lábad a leggyengébb ponton csavarodik/törik/szakad: a térdednél.
Ezek ellen egyet tehetsz: próbálj meg úgy esni, hogy lehetőleg leoldjon a léced. Na persze ezek azok a tanácsok, amire a reakció az, hogy "Na bakker, kösz.. és azt ugyan hogyan?"
A kötést túl gyengére nem veheted, hogy ilyenkor hamar oldjon, mert akkor meg azért buksz majd pályán, mert egy tempósabb lejtőn indokolatlanul old majd a léced.
100% megoldás nincs, csak arany középút van: fizikai állapothoz és saját sítudáshoz mérten beállítani a kötést.
És ez biztosabb védelmet ad, mint az "indokolatlan" térdvédő.
Ami mellesleg rohadt kényelmetlen, beleizzadsz és tépi a szőrzeted, valamint a 2-3. nap végére a térdhajlat belső oldalát megnyúzza, akármit csinálsz vele. (Az a fajta is, ami ott a belső oldalon ki van vágva.)
Általában a nap fénypontja levenni a síelés végeztével.
Szerintem, ha nem KELL, akkor ne erőltesd.
Amúgy meg a Thuasne üzletbe nyugodtan be lehet menni, ott van sok féle, ha kézbeveszed, meglátod, hogy egyik sem csodaszer, de meglátod, megérzed, hogy mit is segít, mit könnyít, stb.
kutyahazi
9 élménybeszámolót írt
9
15 éve tag
2008.11.21. 16:24
Moi,
Maximális egyetértéssel felsorakozom a véleményed mellé.

Lehetőleg valaki még írjon egy "bevállalós csajok ide" hozzászólást, aztán mehet az egész topic végre a szemétbe, ahova való..

Ámberek.
Egymást/mást/akármit fikázni menjetek máshova.
Hadd maradjon már meg ez a fórum olyannak, amilyen a sielés maga: tisztának.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.