Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

TamasE által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 22:36
Ne érts félre, tavaly az én lányom is Arnoldsteinon csapatott, meg valahol Olaszországban is 1 napot (nem velem, hanem a volt feleségemmel) és nagyon élvezte! Van úgy, ha az a jó, ha a mélyvízbe dobják a gyereket és a máshol található pihe-puha tanulópályákat túlzásnak lehet tekinteni... Én mondjuk nem bánom, hogy a gyermek olyan pihe-puhán tanult, így már nem gond neki egy ismeretlen piros, vagy rövidebb fekete (sötétpiros :) )... De fő a biztonság, mer a síelés olyan, mint a medve...: Nem játék! Sport, a keményebbik fajtából, ahol igen nagy a sérülésveszély, elég egy rossz mozdulat. De a veszélyérzet is fokozatosan alakul ki, és azt nem tartom rossznak, ha ezt a terep is támogatja. Arnoldstein szerintem túl kicsi ehhez, illetve nem is túl kicsi, hanem nincs meg az az átmenet és választási lehetőség benne, amivel a fokozatosság kis lépcsőkben megvalósítható. Nyilván az osztrák gyerekek sítalpakkal a lábukon születnek és egyből ott vannak nekik a szüleik, aki szintén profin síelnek, de szerintem nekünk máshogy kell megközelítenünk ezt a dolgot. Mindenesetre az a lényeg, hogy tereptől függetlenül nagyon oda kell figyelni a gyerekekre, mert hajlamosak veszélyérzet nélkül feszegetni a határokat és ebben viszont a tiltás ellenében jó támogatást ad egy ehhez megfelelő pályarendszer, vagy esetleg gyerekeknek épített pálya... Valójában erre gondoltam, mikor azt mondtam, hogy vannak sokkal jobb pályák is gyerekeknek. Ha már egy kéken lazán lerombol, akkor simán neki lehet ereszteni az Arnoldsteini pirosnak is.
Előzmény: (szendre 170410)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 21:51
Zauberteppich (varázsszőnyeg, gumi mozgójárda), ami segít az első liftezés előtti egyensúlymegőrzés kialakulásában, persze most 3-6 évesekről beszélek, Babylift, ami "kiesés" nélkül segít a felvonózás első lépéseinek elsajátításában, mivel tulajdonképpen egy kötél, rajta csomókkal...stb... Aztán a síiskolák elkerített tanulópályái, ahol biztonsággal tanulnak a kicsik. Arnoldstein aljában, ha jól emlékszem egy tárcsás lift van (komolyabb pályán ilyenek már nem üzemelnek), ahonnan a gyerekek lecsúszhatnak a parkoló feletti hüttéig, miközben a becsatlakozó piros pályáról hatvannal rontanak le "profi" honfitársaink, hetvennel meg a többiek... Volt részem benne, én is a tárcsáson vontattam magam először. De ezek csak a saját elgondolásaimmal szemben álló tények. Fent a hegyen gyakori a "gomba" teraszán söröző "szülők" nyugatra, az üvegfalon keresztülnéző vigyázó tekintetétől védett csákányosokban vergődő és kihulló gyerekek látványa... igaz, hogy jól belátható az a lejtő, de én mégsem hagynám magukra a gyerekeket ennyire - de ez is szubjektív.
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 21:01
Elnézést, bizonyára igazad van, mivel én gyereket nem vittem erre a terepre. Talán akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy gyerekkel sokkal jobb síterepek is vannak a közelben, ahol egész más aspektusból ismerkedhetnek a síeléssel...
Előzmény: (szendre 170387)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 18:55
Életem első csúszása történt itt, illetve az abszolút alapok elsajátítása (útban Arnoldstein felé, "félúton" megállva, kocsiban átöltözve, bizonytalanul és kicsit tartva is ettől a hegytől)... Aztán minden jóra fordult, tökjó pálya, az a pár óra meghatározó volt az életemben (12-13 évvel ezelőtt? nem is tudom pontosan)... Köszi, Pohorje!
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 18:45
Eleinte kezdő síelőként ide jártam, de most már nem tudnék semmi érdekeset találni ezekben a pályákban... Csak azoknak ajánlanám, aki most ismerkednek a síeléssel, de azért nézzenek át azon a héten Gerlitzenre is (ha már 80%-ban amúgy is Sonnleitnben, vagy Seeleitnben laknak)... Gyerekkel semmiképpen nem ajánlanám.
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
12 éve tag
2014.02.23. 18:19
Február 15.-től 21.-ig voltunk kint, kezdő-haladó 8 éves kislányommal együtt... Nagyon örültem a mostani időjárásnak, mert végre együtt tapasztalhattuk meg, hogy a hegyen nem csak ragyogó napsütés és tökéletesre ratrakolt pályák léteznek, hanem a természet is keményen bele tud szólni a viszonyokba... És ez így volt jó, volt részünk szűzhóban, 5 méteres látótávolságú ködben, verőfényes napsütésben, full kijegesedett pályában, tökéletesen ratrakolt első csúszásban, versenynéző élményben, és végre élvezhettük az új kabinos felvonó által kínált 18-as pályát és a rengeteg idő megtakarítását, ami ennek a felvonónak köszönhető... Ennél már csak az lenne a tökéletesebb, ha legalább egy enyhe emelkedésű csákányos épülne az új 6a-ban végződő állomás és a Rosenkranz között, hogy a régi ülőliftet és az iszonyatosan hosszú csákányost kiküszöbölve tudna az ember a hátsó (gyönyörű és tökéletes vonalvezetésű) pályákra átjutni... De nem vagyok telhetetlen, így is nagyságrendekkel élvezhetőbb volt ez a hét, mint a korábbi években, habár akkor az volt számunkra a non-plus-ultra... Tehát a fejlesztés miatt inkább plusz egy csillag, mint sopánkodás a korábbi amúgy, is teljesen rendben lévő pályarendszer miatt... azon is 5 csillagosakat csúsztunk, nem beszélve a Skischule Mayer színvonalas gyerekoktatásáról (külön köszönet Kardos Esztinek és Piroskának, na meg természetesen Csumpinak - ha még ott van (hajrá Kozármisleny :) ). Szóval aki sokat síel, annak meg kell tanulnia, hogy a hegyen nem ő, hanem az időjárás az úr, ami ellen az ember (és a pályafenntartó is) vajmi keveset tehet, de nem is biztos, hogy kell, érdemes azért kipróbálni a síutak magazinjaiban látható reklámképektől eltérő csúszásokat is, én mondom, nagy élmény, nekünk nem rontott az 5 csillagon! :)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.