Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ollieee által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ollieee
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Donovaly
2012.03.02. 23:48
Nem tudom miből feltételezel olyat, hogy bemegyek egy síkölcsönzőbe és nem köszönök :D Amúgy, az csak egy dolog amit minerel ír, hogy ilyen helyen feltételezheti az ember, hogy magyarul is beszél a vendéglátós esetleg ha már az ott lévő turisták 70%-a Magyar.. De amúgy meg azért kérdeztem tőlük, mert 3 éve amikor utoljára voltam ott akkor emlékszem, hogy volt ott olyan aki magyarul beszélt velünk...
Előzmény: (Chopoker 136304)
Ollieee
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Donovaly
2012.03.02. 12:16
Ha minden szezonban készülnek hasonló élményű beszámolók talán el lehet gondolkodni arról, hogy van-e valamiféle alapja! Nyilván veled még nem történt hasonló ezért vagy ennyire szkeptikus.. én is voltam már sokszor Szlovákiában, Donovalyban pedig harmadszorra és eddig nekem sem volt semmi gondom velük.. nem vagyok egy nacionalista fajgyűlölő barom akiről azt lehetne hinni, hogy alaptalanul vádaskodom "általánosítva", az pedig legkevésbé sem érdekel, hogy te mit hiszel el és mit nem.. nincs kedvem vitatkozni ilyeneken. Pechem volt ezzel a 4 nappal és ennyi!
Előzmény: (Chopoker 136107)
Ollieee
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Donovaly
2012.02.29. 19:22
Nem általánosítottam mindenkire , viszont annyi negatívum ért 3-4 nap alatt, hogy elment a kedvem a további próbálkozástól, hogy megszeressem az országot! Sajnos ahogy látom be van oltva a szlovák nép a magyarok elleni útálattal (tisztelet a kivételnek). Mellesleg nem azt várom, hogy a nyakamba ugorjanak máshol.. hanem azt az alap dolgot, hogy legalább szolgálják ki az embert a boltban, és ne tegyenek ki köznevettség tárgyának. El is nézném az ilyen dolgokat, ha pár helyi suttyótól kéne megélnem ezeket az attrocitásokat, de az azért mégiscsak nevetséges, hogy a vendéglátósok csinálják ezt a hozzájuk érkező turistákkal!
Előzmény: (Cet 136026)
Ollieee
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Donovaly
2012.02.29. 19:16
Bicske felé kellett kanyarodnom, onnan pedig már az az útvonal tűnt okosabbnak!
Előzmény: (malacy 136009)
Ollieee
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Donovaly
2012.02.29. 15:05
Sziasztok! Részemről is tartanék egy rövid élménybeszámolót!

Február 25-28-ig mentünk négyen, autóval, 3 éjszakára Donovalyba !

- Hiába csak 200km-re fekszik Bp-től, 3 és fél óra volt az út. Esztergomnál mentünk át a határon. Magyar területen még gyorsan lehetett haladni Dorog felé, de a szlovák határtól kezdve igen lassan lehetett csak közlekedni lepukkant falvakon át, szétfoltozgatott, kacskaringós utakon.

- Végre megérkeztünk, sikerült 2x elakadni Donovalyn belül már az autóval amikor leszorított egy hókotró a kis utcácskában, de sebaj végre kipakolhatunk a szálláson!

- A szálláson nem volt okunk panaszkodni, a Danka apartman házak egyikét választottuk. Nagyon tágas volt 4 ember számára, kultúrált szobákkal, szép konyhával, és jó nagy egybenyitott nappalival/ebédlővel. Ár-érték arányban nagyon megérte.. csak ajánlani tudom! Egyetlen kis hibája volt a háznak, ami az, hogy papírból vannak a falak, ezáltal minden egyes szó le/fel hallatszik a szomszédhoz.. de ezt értsétek szó szerint! Első nap nem síeltünk.

-Elérkezett a második nap irány síelni! Síbakancsot bérelnem kellett, szerencsére van egy kölcsönző a pálya aljánál és még sikerült is megúsznom egész jó áron 5 euro/nap, azt viszont hozzá kell tenni, hogy eléggé bunkók voltak a kiszolgálók! Kérdeztem tudnak-e magyarul... erre a válasz: ez itt szlovákia és nem beszélnek itt magyarul.. Fátylat rá, irány a pálya! Első nap bemelegítésnek csak a kék pályákat használtuk.. minőségre nem voltak rosszak de eléggé rövidnek és lankásnak bizonyultak.. így az első pár csúszást még élvezte az ember, de az ötödik után már unalmas volt nagyon.

-Harmadik nap már a Nova Holá-ra mentünk! Minőségre itt a pályák kicsit gagyibbak voltak de meredekségük már élvezhetőbb volt.. meg azért hosszra is 4x hosszabb volt mint előző nap használt pálya. Az utazásunk során elsőként ennek a hegynek a lábánál található Husky Bar-ban találkoztunk normális kiszolgálással akik kicsit magyarul is beszéltek. (2,5 euróért hatalmas adag kolbászt kap az ember, és a csapolt sörük is jó) . 4-kor pályazárás, és irány szállás! Utolsó itt töltött éjszakánk előtt álltunk, gondoltuk koccintunk rá, irány a bolt! De volt egy kis bökkenő! A boltban nem voltak hajlandóak kiszolgálni minket azért mert MAGYAROK VAGYUNK! Heves vitatkozás után elhagytuk a boltot... a fene akarja ezek után itt hagyni a pénzét az ember nekik.. felháborító. (Megjegyzem más bolt nincs is a környéken, és ennek a felszereltsége is hagy kivetni valót maga után.. aki apartmanba készül az számoljon azzal, hogy húsféléket és egyéb komolyabb főzéshez hozzávalókat nem fog tudni beszerezni)
Na akkor utolsó nap, hétfő este gondoltuk kinézünk valahova beülni 1 sörre vagy szórakozni. Hát valahogy ez sem jött össze... miután körbejártuk az egész "síparadicsomot" este 10-kor csak egy bowling clubbot találtunk nyitva! Hát bementünk.. de itt is koppantunk, miután meghallották, hogy magyarul beszélünk arra hivatkozva, hogy zártkörű rendezvény folyik kizavartak minket!! (Holott voltak 3-an összesen az egész klubban) Idegesen, és csüggedten visszamentünk a házunkba és gyorsan ráhangolódtunk az alvásra, hogy mielőbb másnap legyen és indulhassunk HAZA!!

- Tehát az egész utazásról az egyéni reflexióm az, hogy árban megérte az utazás és eljutottunk síelni, viszont ebbe az országba többet be nem fogom tenni a lábamat, nehogy már én tegyek nekik szívességet azzal, hogy ott akarom hagyni nekik a pénzemet! Jövőre kicsit többet fogok összespórolni az útra és inkább megyek egy olyan helyre ahol szívesebben látnak minket!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.