Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jeszenszky Géza által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Jeszenszky Géza
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2016.03.18. 11:53
Szerintem el kellene hagyni a "síparadicsom" kifejezést, ez valami régi újságírói találmány, más országokban nem használják.

Síközpont, sí-üdülőhely, hegyvidéki sportközpont, indokolt esetben magashegyi sí-központ/üdülőhely

Ne siessünk az égi hómezőkre!

Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Topik: Normafa
2013.10.02. 19:18
Az ellenzők fórumára küldtem:

Közhelynek számít, de vitathatatlanul igaz a klasszikus mondás: "Ép testben ép lélek." Magyarország súlyos gazdasági és demográfiai problémáit tetézi a lakosság rossz egészségi állapota. Fiatalságunk ebben a tekintetben még az idősebbeknél is rosszabb képet mutat. Túlzás nélkül állítható: nemzetünk jövőjének egyik záloga, sikerül-e a következő nemzedékeket testben és lélekben egészségesebbé tennünk. Elpuhult, elhízott, szellemileg is súlyosan fertőzött, a szélsőségek és a nihilizmus között ide-oda sodródó ifjúságunk megmentésének egyik legfontosabb eszköze a sport. A leginkább veszélyeztetett korosztályokhoz még ma is ez áll a legközelebb, és eredményesebb, mint a felvilágosító előadás, vagy a puszta büntetés. A sporttevékenységen keresztül a küzdőszellem, a közösségi összetartozás, az egymás iránti felelősségtudat is megerősödik. És nem ez hiányzik a felnőtt társadalomban?


Külföldön, elsősorban a jólétben élő nyugati országokban, a testedzés fontos része a mindennapi életnek, télen pedig általános az egy hetes sí-szünidő. Indokolt előtérbe helyezni a természetben űzhető, költséges beruházásokat nem igénylő sportokat, így az egyre több ember (nemcsak fiatalok) körében népszerű sísportot is. A természetet nem az ember ellen, hanem az emberért kell védeni! Örülünk az olimpiai érmeknek és minden nemzetközi sportsikerünknek. Ezek folytatása a merítési bázis szélesítését, a fiatalság sportolásának támogatását igényli. Ennek egyik könnyen megvalósítható eszköze a téli sportolás A sísport terén javítani és növelni kell a hazai lehetőségeket. A Normafa 120 éve a magyar sísport bázisa, százezrek szerették meg ezt a rendkívül egészséges sportágat ott – és egymást. Hogyan lehet ellenezni azt, hogy ott a mai igényeknek megfelelő síélet legyen?

Ami pedig az (alaptalan) félelmeket illeti: a mesterséges hóhoz nem kell vegyszer, semmiféle kárt nem okoz, a sípályákhoz nem kell fákat kivágni, csak helyre kell állítani azt az állapotot, ami száz éve és 20 éve is fennállt.

Jeszenszky Géza egyetemi magántanár, nagykövet, v. miniszter
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.