Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

djpeti által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2011.01.26. 21:42
Dave, sajnos ez egy tipikus jelenség, én a Szlovákia fórumon tapasztaltam az efajta visszaélést új regisztrációkkal és azóta nem is irtam semmit.

Ami a Naturelle "srácokat" illeti, sajnos nekünk is nagyon rossz tapasztalatunk volt tavaly, mely miatt idén már meg sem kockáztatom ugyanazt a bánásmódot: az ottlétünk közben akart még rólunk egy közvetitőjük legombolni plusz 60 eurót, mert hogy egy mérettel nagyobb szállást kaptunk mint amire szükségünk volt. Csak hogy éppen ezt előre nem közölték velünk! A nagyobb (+1 fő) szállás átvételekor egy szót sem szóltak pluszköltségről, nekem a levélben irta a közvetitő hogy 240 EUR a 7 nap bérlet és 8 nap szállás, semmit sem arról hogy hány főre szóló szálláshoz. Az egyik srác utána jött is hozzánk jópofizni, de a mai napig nem láttam egy számlát tőlük, csak egy sajtcetlit franciául, mely nem felel meg az adóügyi követelményeknek és a közvetitőjök utána el is rakott, hivatkozva arra hogy ő majd ad számlát (máig is kapom). Ők arra hivatkoztak hogy mivel a közvetitőjüknek fizettem a pénzt, attól kapjam a számlát is, nekik innentől ehhez semmi közük.

A technika a következő: találj egy balekot aki tud hazudni, szervezd be hogy hozzon egy csoportot, majd közöld vele az ottlét közben hogy mivel nagyobb szállásod van, többet kell fizetni. Mivel őneki ez a jutalékából menne le, rábeszéli a csoportját (melynek ő is tagja) hogy fizessék ezt be, nincs mit tenni. Persze a tag nem is számlaképes, zsebbe keresi meg a jutalékot.

Olyanokról már ne is beszéljünk hogy biztositás, stb..

Puy-t csak és kizárólag egyenes intézésben tudom ajánlani, felhivni angolul egy pályaszállást és megvenni náluk a szállást, sibérlettel.

A Naturelle fiúk meg csak irogassanak magukról álneveken pozitiv kritikákat..

Mindenkinek jó csúszást, nekünk Puy amúgy jól bevált és nem sikerült ezeknek elvenniük a kedvünket :).
Előzmény: (David_P 105979)
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2009.02.27. 11:15
Kedves Andrea!

Köszönöm szépen a kimerítő választ! :) Tudom hogy mennyi idővel járhat egy ilyen weblap kezelése és tervezése, ezért külön köszönet hogy ilyen részletesen válaszoltál kérdéseimre.

Szerintem ezek nagyon jó ötletek és sok sikert kívánok hozzá! Én már nagyon várom az új formátumot, melyen majd örömmel fogok megint véleményt nyilvánítani és tapasztalatokat cserélni.

Sí/snowboard baráti üdvözlettel,
Péter
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2009.02.26. 17:20
Mivel a Szlovákia fórumon van a legtöbb "összecsapás", elegendő ahhoz hogy egyesek kedvét elvegye a fórumtól, mely gondolom senkinek sem érdeke (remélem azé sem aki itt marad), elgondolkodtam hogy miként lehet értelme ezen túllépni és egy minőségi fórumozást létrehozni, melyben mindenki elégedett lehet. Legalábbis jobban mint most.

Támadt egy ötletem és tettem egy javaslatot a "A honlappal kapcsolatos kérdések és válaszok" topicban, tudom hogy ez itt most kicsit off, de pont azok figyelmébe ajánlom akik itt érintettek a vitákban illetve akiknek szintén elegük van ezekből, mindkét "oldalon". Ha lerágott csont, akkor sem árt szerintem bedobni a közösbe, mert a kedélyek itt túl viharosak időnként.

Remélem tetszik, még jobban remélem hogy az üzemeltetők elgondolkodnak ennek szükségességén.

(Bár egyesek itt ennek biztos örülnének,) ezek bevezetése hiányában én nem kívánok többet itt hozzászólni illetve hozzájárulnom e közösséghez az információimmal, tanácsaimmal. És tudom hogy sokan mások sem. Személy szerint sajnálnám, mert egy színes közösség sokkal jobb mint egy olyan ahol egymás visszhangját hallgatják, de ez a weboldal üzemeltetőinek akarata nélkül nem megy.

Remélem a szélesebb hozzászólás elősegítése végett ez a kis "shortcut" nem kerül áthelyezésre, előre is köszönöm a moderátoroknak.
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2009.02.26. 17:11
Üdvözletem minden kedves fórumozónak és a rendszer üzemeltetőinek!

Lent egy javaslatom, a fórum feljavítása érdekében és a nemzetjözi, íratlan "netikett" szabályok betartása végett, melyek az Internet világában egy önszabályozó folyamat logikus velejárói. Sajnos Magyarországon még nem tartunk mindenhol e fejlődési folyamat e fázisában, szerencsére viszont ez pusztán akarat kérdése egy weboldal üzemeltetői oldaláról.

Úgy gondoltam hogy ha már nem szólok többet hozzá a Szlovákia fórumhoz az ismert okok miatt (vagyis hogy nem tudok avval megbékélni hogy egyes, vállalkozói vagy azok holdudvarához tartozó szimpatizánsok össztűze miatt nem lehet kifejteni személyes tapasztalataimat mert egyeseknek fáj az igazság és rögtön Argumentum ad Hominem vitákba bonyolódunk (tetszik ez a kifejezés :)). igyekszem mégis "megmenteni" ezt a fórumot és egy utolsó kisérletet tenni hogy egy elfogadható módon a weboldal tulajdonosai úgy változtassák meg a weboldalat hogy egy minőségi, a látogatók igényeire maximálisan informatív közösséggé válljon, amolyan "piackonform" közösséggé ahol hasznos és kellemes jelen lenni. Ez esetben magam is nagyon szívesen csatlakozom továbbra is a fórumozókhoz, ráadásul kap a fórum egy mélyebb dimenziót, mely által nem egy "information overload" (vagyis információ túlterheltség) miatt az ember nem tudja eldönteni hogy kinek is van itt igaza, hanem céltudatosan lehet mazsolázni a fórumon.

Kérem az üzemeltetőket hogy ne érezzék hogy evvel bárki a munkájukat kritizálja, hanem fogadják a tanácsokat annak amik: tanácsok. Maguk döntik el hogy mit csinálnak vele, nyitottak e az e fajta változásokra. Úgy gondolom hogy a mai világban nem jelent ez egy olyan jelentős technikai akadályt illetve többletköltséget hogy ne lehetne megvalósítani.
Ha a javaslat már régebben is felmerült volna, kérem gondolkozzanak el rajta ismét és tekintsék prioritásnak: a fórum minőségét és látogatottságát feldobná, erről meg vagyok győződve, könnyen léteznek példák erről, statisztikai bizonyítékkal (látogatások száma pld, innovatív fórumok esetén).

Következő lenne tehát a javaslatom: átvenni más fórumok alapformátumát, mely által könnyebb és követhetőbb lenne többek között a beírók által közzétett információk értékelése. Következő példákkal illusztrálnám a javaslatom:
"Hasznos volt e a hozzászólás?" Aki elolvasta, kattint egyet egy fel- vagy lefele mutató újjra (vagy semlegesre), illetve "spamként" is jelölheti, ha egy beszólás pedig csak spam jelölést kap akkor ezek egy bizonyos száma után rejtett szövegként nem zavar be az általános vitába (youtube.com példa). Kettő fő szempont által segítene ez a fórumlátogatót eligazodni: a hozzászóló vagy hozzászólás minősége és a pontozások megbízhatósága. A hozzászólás minőségét a számláló %-ban méri, annak függvényében hogy ki találta hasznosnak és ki nem. De mivel hogy ha alacsony a topic látogatottsága, kiírja azt is hogy hányan minősítették. Ha csak az 5 haver tette azt, akkor persze kérdőjeles hogy mennyire hasznos, ha viszont 20-30 ember, akkor statisztikailag van valami az eredményekben.
A fórumozókhoz név szerint is hozzá lehet ítélni statisztikát: ez jelöli mennyi ideje vannak jelen, hány hozzászólással és mennyire "értékelik" a látogatók az írásait. Ez pld a vatera.hu vagy ebay.com oldalakon nagyon bevett, mert ott ugye vásárlásról van szó. De a legtöbb technikai vagy fiataloknak szóló fórumon is már régóta így működik.

Példa: http://www.gyakorikerdesek.hu/ vagy youtube.com vagy amazon.com. Itt már teljesen bevett szokás a fel vagy lemutató újj kattintása: ez egy gyors és hasznos módszer egy elolvasott cikk értékeléséhez. Mivel ráadásul IP címhez van kötve, nem lehet könnyen manipulálni az eredményeket, vagyis egy számítógépes kapcsolatról nem lehet ezerszer dícsérni a hozzászólást, hanem csak egyszer.

E mellett egy IP címről csak 1 név alatt lehetne bejelentkezni, ezt is be lehet állítani.

Úgy gondolom hogy, elnézve a sielők.hu oldalain nyújtott sokoldalú és hasznos információt, a fórum struktúrája jelentősen el van maradva a weboldal általános minőségétől. Egy ilyen javasolt minőségi feljavítás jelentősen vonzobbá tehetné a fórum használatát és elsődrangú célját sokkal jobban tudná érvényesíteni: az objektív tájékoztatást. Mindezt egy vonzóbb köntösben. Mint tudjuk pedig: minél több látogató, annál vonzóbb a hirdetőknek itt költeni a pénzüket, ami pluszbevétel megint a weboldalat fejlesztheti. Egy logikus kör, amiben a MINŐSÉG egy jelentős helyet foglal el. Sokszor pedig a minőség egy minimális technikai fejlesztés által feljavítható.

Remélem értékelik ezt a javaslatot és ezen az oldalon találnak példákat és irányelveket bőven, lehetséges formátumokról: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_forum

Kiemelten figyelmébe ajánlom Hernádi Lászlónak a "sock puppet" ("zoknibábú") részt, mely arról szól hogy mit jelent a több néven bejelentkező hozzászóló. A cikk nemes egyszerűséggel magától értetődő tényként kezeli ezeknek "felfedezését" mint egy, a fórum karbantartásához tartozó természetes feladat (,idézem): "Zoknibábúkat IP ellenőrzések esetén szoktak megtalálni".
A külön ezekről az egyedekről szóló cikk első mondata így hangzik: "Egy zoknibábú egy felhasználó, melyet megtévesztéshez használnak fel egy internetes közösségben."..
Ennél részletesebb nem lehetek hogy mi az hogy Netikett és egy moderátor feladata ezen szabályok szerint kezelni egy fórumot. Feltéve ha az objektivitás szándéka vezérli.

Várom szíves válaszukat a javaslatokra, megköszönném ha Wesselényi Andrea tudna erre első sorban válaszolni, mivel ez sokkal inkább egy stratégiai kérdés mint technikai.
Köszönöm előre is.
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2009.02.22. 15:52
Adamecz, Isten hozott a 21.-ik században, majd valamelyik spannod felvilágosít az Internet korlátaival és az IP cím jelentésével kapcsolatban, én többet nem tépem a szám a személyeskedő beszólók miatt.
A moderátornak: az IP cím leellenőrzés nem "kutakodás" mivel semmilyen személyes adatot sem tartalmaz, csupán egyszerű bizonyítéka annak hogy valaki a másikat sunyi módon sértegetni akarja avval hogy nem saját megszokott nevével teszi.

Mindenesetre én nem etetetem tovább a trollt. Itt nem lehet konstruktívnak lenni, csak fényezni a sikertelen vállalkozókat és helyeselni a rózsaszín napszemüvegeseknek hogy nincs kint színvilág csak amit ők látnak.

Hallgassátok csak egymás visszhangját, mert végülis arra vágytok és további jó szelektálgatást hogy kit "tűrtök" meg itt a fórumon, véletlenül sem legyen ellenvélemény, ez a TI fórumotok, védjétek foggal-körömmel! Szemeteket szúró véleményeimet és hozzászólásaimat mellyel segítséget kereső belépőknek írtam, most törlöm, mert nem tudok hozzájárulni itt újoncok megsegítésére alternatív véleményekkel, amennyire Ti igyekeztek minden ellenvéleményt elnyomni és személyesen támadni másokat. Ez a Szlovákia fórum annyit ér mint a rajta levő infók és "sokoldalúság", a moderátorok segítségével.

Most hogy ez a személyeskedés már moderátori segítséggel is működik, betelt a pohár.
Tietek a bili, jó pancsolást benne! :)
djpeti
6 élménybeszámolót írt
6
19 éve tag
2009.01.22. 01:45
Tisztelt Andrea,
Köszönöm a megnyugtató szavait, bízom benne hogy ezek az erkölcsi normák a jövőben is fennmaradnak. Az igyekezetet látom, csak egy fórum nagy felelősséget von maga után, annak kezelése tehát szigorú normák alapján kell hogy működjön. Pusztán azért bocsájtottam előre ezt az írásom, mert véleményem szerint egy moderátor funkciója nem a hozzászólás, hanem a moderálás. Vagy privát reg-ről való hozzászólás, de akkor a moderátori titulus nélkül (mely ugye tekintélyt parancsoló, vagyis többet nyilvánítanak a szavának ilyen mivoltjában)

Szóval a moderátori idézet amit nem néztem jó szemmel, persze ez biztos csak egy kivétel:
„Hát, ezt jól megmondtad, rövidek a pályák? Szerintem érdemes lenne párszor egy lendülettel venned a Chopok-Zahradky távot, azért az pl. nem tűnik rövidnek:) Jeges pályák, tömeg, ugyan, ennyi erővel miért nem mondod, hogy mindig rossz az idő? Tényleg, mikor és hol jártál mostanában Szlovákiában síelni? Mert az állításokat illik tényekkel megtámogatni.”

Egy kicsit úgy érezheti magát az akinek ilyet írnak mintha megint felelnie kellene az iskolában ;).
Poént félretéve, semmi gond ha egy moderátor megnyilvánul, csak tegye ezt privát reg alatt, mert különben kicsit olyan mint amikor a focimeccsen a bíró rúg gólt ;).

És persze fenyegetőzni sincs értelme, mint pld Gábor felhasználót hogy törlik a bejegyzését ha mégegyszer ír olyat. Ilyenkor ha jogos, egyszerűen törölni kell, nem erőt fitogtatni.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.