Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

And67 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.02.14. 20:55
dove!

Ne rémísztgesd itt a jóérzésű embereket! Az a szörnyű eset 6 éve történt (épp ott laktam a felvonónál lévő szállóban), előtte pedig bő 20 évvel történt hasonló. Viszont több ilyen nem lesz, mivel az egész felvonót lecserélték, most már nem nagy kabin megy át Cavalese-ből a Cermisre magasan a völgy felett, hanem sok kis "tojás", amelyeknek a drótkötélpályája lemegy a völgybe. Így már nem ingerli a bravúroskodó pilótákat, mert az alatt átmenni öngyilkosság.
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
Topik: Sappada
2004.01.17. 00:51
Amikor én jártam Sappadán, akkor volt hó bőven, még túl sok is. Viszont a pálya kevés és 3 helyen van szétszórtan, 1-1 helyen legfeljebb 3 pálya közül lehet választani vagy még annyi közül se, mert a jobb lejtőket lezárják egzotikus országok versenyzőinek edzés címén. Életemben ott láttam először és utoljára afrikai síelők edzését.
Én mindenesetre nem megyek oda többé. Alig több pénzért akkor már érdemesebb pl. Val di Fiemmébe menni, ha nem féltek, hogy eltévedtek a Latemar kb. 20 pályáján.
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.01.17. 00:33
Kb. 12 éve síeltem ott. Szép hely, mikroklímájának köszönhetően állítólag akkor is van ott hó, amikor már sehol a közelben. Egyébként az olasz Alpok legdélibb nyúlványán van, egész közel a tengerhez, a pályarendszer tetejéről látható is a Bibione-i partszakasz.
A szállások pályaszállások, van legalább 6 pálya. Ami nem igazán tetszett, az az, hogy a leghosszabb pálya jelentős része valójában igen lapos, a rendes lejtéssel bíró szakasza igen rövid. De azért vannak rendes lejtésű pályák, csak azok rövidebbek. A hosszú felvonók már akkor egész jó ülészékesek voltak, de gondolom, hogy azóta modernizálták már.
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.01.07. 01:40
Nelli,

Zianoban is van egy kivilágított pálya, szép hosszú, de tény, hogy nyomába sem ér az obereggeni-nek. Azonban Zianoból nem könnyű átjutni Obereggenbe (Ziano, Tesero, onnan Pampeago irányába, majd letérni egy kisebb útra, egyszer mentem ott, de nem volt kellemes), érdemesebb a főúton Pozza di Fassaba menni, ahol egy kifejezetten versenyzésre épített és pazarul kivilágított pályán lehet síelni heti 4 alkalommal este fél 9-től 11-ig. Bár az is igaz, hogy oda már nem érvényes a legegyszerűbb Val di Fiemme-i bérlet, de kapható kombinált bérlet is.
And67
5 élménybeszámolót írt
5
20 éve tag
2004.01.07. 01:27
Én jópár éve járok a Dolomitokba síelni és mindig körbe megyek a Sella körül 1 vagy 2 alkalommal. Val di Fassa-ban szoktunk megszállni, így Canazei-nél vagy Campitello-nál szállunk fel az első liftre. Szerintem az óramutató járásával ellentétes irányban könnyebbek a pályák, de Val Gardena és Val di Fassa között van egy botozós szakasz. Az ellenkező irányban egy fokkal jobban kiépítettek a felvonók, de délután Arabbában már megszenvednek azok, akik nem nagyon jó síelők. Akik ismerik a terepet, azok persze egy jelöletlen útvonalon ki tudják kerülni a legnehebb szakaszt. :-)
Malga Capellából valóban nem könnyű a becsatlakozás sílécen, át kell kelni egy hágón, amiről könnyen lefújja a havat a szél. Egyébként pedig gyorsabb lehet átautózni Arabbába.

Korábban több felvonónál is isszonyatos tömeg tudott összegyűlni, de megfigyelhető, hogy minden évben fejlesztik a felvonókapacitást azokon a helyeken, ahol az előző évben tömegelés volt, legutóbb már nem is volt komoly sorbanállásunk egyik helyen sem. És az is komoly előrelépés volt, hogy az Alta Badia-ból Val Gardena felé vezető szakaszon a tányéros felvonók sorozatát lecserélték kis kabinos felvonóra (piros és sárga tojások, tiszta Húsvéti hangulat).

Egy viszonylag kezdő síelő is kényelmesen körbe tudja síelni egy nap alatt, csak nem kell a délelőtt folyamán sokat napozni a hütték teraszán. A jobban síelőknek pedig érdemes kitérőket tenniük, vannak alternatív, vagyis hosszabb útvonalak, de 1-1 jobb pályát érdemes lehet megismételni is. Alapvetően nem nagy kihívás egy jó síelőnek, viszont jó buli és szép időben gyönyörű a táj. Profiknak jó hóviszonyok esetén fel lehet menni a Pordoi hágóról induló felvonóval a Sella tetejére, ami alapvetően csak egy kilátó, azonban sílécen is le lehet jönni onnan egy jelöletlen és természetesen karbantartás nélküli útvonalon. Nyári túrán biztos kellemes útvonal, de síléccel már keményebb. Őszintén szólva számomra nagy élmény volt, de nem nagy élvezet.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.