Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Offtopik üzenetek mutatása bekapcsolva
Franciaország
Les Contamines
síterep infó oldal
ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2011.01.27. 14:54
Szia!
Örülök, hogy nektek is tetszett a hely. Visszagondolva: igazad van, valóban a délutáni utolsó lecsúszás mindig küzdős volt, aki ezt el akarja kerülni, az inkább válassza a kabint.
Előzmény: (Julu 105955)
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2011.01.26. 17:58
St Gervais-ben töltött hetünk 3. napján átmentünk Les Contamines pályáira. Mindenkinek ajánlom, annál is inkább, mivel a bérlet ide is érvényes. Petib leírása erről a terepről abszolút korrekt, ezért nekem felesleges bemutatni.
Rengeteg hó, remekül kezelt pályák, kevés ember. Sajnos valamilyen oknál fogva a Grevettaz, és Rebans feketéket lezárták. A Croche fekete/buckás nyitva volt. Aki nem szereti a buckákat, annak a lift másik oldalán lehetősége van egy piroson leereszkedni(ennél vannak sokkal hosszabb pirosak is) Egyébként fent a Aig. Croche csúcson található egy tájékoztató-szemléltető tábla a körülvevő hegyekről.Az Olympique feketének csak kétharmada volt síelhető. Egyébként a piros pályák is lendületesek, klassz élmény bármelyiken is csúszni. Egy rossz tapasztalatom volt csupán, és ez a nap végén a parkolóhoz való lejutást jelentette. A térképen egy piros hóágyúzható pályát jelöltek. Borzasztóan leszűkült (egyszemélyes lett), ami nem lett volna baj, csak rémes volt a kásás hó rajta. Bokáig ért, nagyon nehézzé vált rajta a haladás.Ha ezt tudjuk, nem ezen indulunk el , hanem inkább lefelé is kabinozunk.Azonban fent annyira jól kezelt pályákkal találkoztunk, hogy erre nem számítottunk.
3nap-Les-Contamines-29-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-30-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-39-600-x-450.jpg
3nap-Les-Contamines-57-600-x-450.jpg
petib
96 élménybeszámolót írt
96
14 éve tag
2010.02.12. 19:43
Sziasztok!

Ezt a kevéssé ismert síterepet egyetlen gerinc választja el a St.Gervais-i pályáktól, és mivel az Evasion Mt.Blanc bérlet érvényes rá, érdemes egyszer átmenni.
Mi kocsival voltunk, de úgy tudom, síbusz is közlekedik a két település között.
Ne ijedjetek meg a lent lévő tömeg láttán, miután feljutottunk a kabinossal a Signal nevű központba a tömeg gyorsan szétoszlott a széles, jól ápolt pályákon, ahol rengeteg piros pályán nyílik lehetőség a száguldásra vagy éppen a technika csiszolására.
A terepet egy gerinc osztja két részre, így a nap minden szakában lehet napsütötte pályákat találni. A gerincen van a terep legnépszerűbb étterme, ahonnan gyönyörű a rálátás a Mt.Blanc tömbjére.
A gerincről a Belleville felé eső oldalon a Choton és a Plan nevű húzós felvonók mellett több igen jó, sokszor szinte teljesen kihalt kék és piros pályán lehet síelni, viszont a Hauteluce-i kabinos tetejétől levezető pálya délre szinte mindig kijegesedett.
Egy helyről nem tudok beszámolni: a Veleray nevű húzós felvonóhoz tartozó fekete pályáról, ide valahogy soha nem jutottunk el, ellenben a buckákat kevésbé kedvelőknek bátran ajánlhatom a Grevettaz nevű - meglepő módon ratrakolt - fekete pályát.
Ha van rá idő hazafelé még érdemes megnézni a falu kis templomát, hálás fotótéma háttérben a hegyekkel.
Összefoglalva: aki teheti, szánjon rá legalább egy napot erre a terepre, szerintem megéri!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.