Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sappada: tradíció, nyugalom és egyedi hangulat

2013.12.23. 2015.02.10. sielok.hu | frissítve: 2015.02.10.

Sappada, Olaszország észak-keleti részén, Magyarországhoz közel helyezkedik el, a Dolomitok kapujaként enged betekintést egy olasz hegyi falu életébe. Azoknak ajánljuk ezt a síterepet téli üdülésük helyszínéül, akik egy csendes, nyugodt, tömegmentes helyet keresnek.
Az 1200 méter magasan fekvő Sappada különleges hangulatát egyedi építészete, a kis utcácskákban megbújó kiváló éttermek, üzletek és a háttérként szolgáló csipkés hegycsúcsok jelentik.
A téli időszakban természetesen a téli sportok miatt érkeznek ide legtöbben, őket a hosszan elnyúló település több pontján megtalálható, részben összefüggő pályarendszer várja. Öt ülős és hét húzólift nem a modern "sígyárak", hanem nyugalmára vigyázó síterep képét adja vissza. Egy helyen azért, mégiscsak találunk hangzavart és ez pedig a Nevelandia, Olaszország egyik legnagyobb havas vidámparkja. Itt háromtól kilencvenkilenc éves korig mindenki találhat magának elfoglaltságot: bob-és szánkópálya, kisvasút, korcsolyapályák, ugrálóvárak és eszkimó falu szerepel többek között a kínálatban.
Nevelandia Gyerekfalu
Nevelandia Gyerekfalu
A síterep sajátossága, hogy a szezon nagy részében magyar sí- és snowboardiskola és képviselet várja a hazánkból érkezőket. Az oktatás mellett kölcsönzőt és sízés utáni programokat is kínál az iskola, így megismerhetjük a helyi természeti és épített környezet különlegességeit és a helyi ízek világába is belekóstolhatunk.

Sappadai szállásajánlatok és programokat a sitanoda.hu oldalon találhatunk.
KOMMENTEK
bouquetk | 2013.12.23. 18:29
Szerintem síelés szempontjából igencsak felejthető hely.
Kobak | 2013.12.29. 12:24
2009 januárban voltunk kint egy hetet. Nagyszerű élmény volt. Mind síelésre, mind kikapcsolódásra megfelelő hely. Még vissza megyünk ide párszor.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.