Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

síoktatás konzervativizmusa?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: síoktatás konzervativizmusa?
2007.09.26. 21:12
Köszi Endre, úgyanígy gondolom.

A saját tapasztalatokról szóló "elmélkedést" kiegészíteném egy itt a fórumban valahol már leírt gondolattal.
"Nagyon sok vélemény van, és ez rendben is van így. Nyilvánvaló azonban, hogy mindenki a saját tapasztalatából eredezteti a véleményét, Oscar Wilde - tól idézve "mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak". Pedig, hát a sísport, (mint annyi minden más dolog), nem velünk kezdődött, és nem is velünk fog végződni. Bajnokok, edzők, otatók generációkon keresztüli tudása adódik össze, rakódik egymásra."

Ezt a generációkon keresztül összegyűlt tudást saját kútfőből pótolni meglehetősen reménytelen próbálkozás.

Hibajavítás emailben?

Vannak általánosságok, az un. főhibák. Ezeknek vannak javítási receptjei, erről könyveket írtak. Igazából magam is megkérdőjelezem a "távtanácsadás" eredményességét. Csak akkor teszem, ha valaki kéri, bizonyos esetekben akár segíthetnek is, a semminél minden bizonnyal többet ér.

Amúgy a tanulás üteme valóban neuralgikus pont. Naponta tapasztaljuk, hogy az erős szem megunván a gyengét, elhagyja a láncot. Ettől a lánc nem gyengül, csak rövidebb lesz.

Ahhoz, hogy valaki (erős szem létére), ne hagyja el a sort, szükségeltetik egy kis megnyugvás, tárgyilagosság, elemzés, beleegyezés, bölcsesség.

Így ha szerencsés volt a tanárválasztásban és figyel, egy apró dolog is óriási változást eredményezhet. Magam is többször találtam igazgyöngyöt, amikor nagytudású oktató mögötti sorban (nem gyenge láncszemként), figyeltem az "aprópénzre".
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.