Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagypeter88 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
3 éve tag
2022.12.15. 14:09
MSZI vasárnap (12.18) nyit! :)
https://www.sipark.hu/fooldal
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
3 éve tag
Topik: Visegrád
2022.12.13. 12:59
A webkamerán látszik, hogy a domb tetején már sorakoznak a hóágyúk, szóval remélhetőleg a bevetésükre is sor kerül hamarosan! :)

https://www.idokep.hu/webkamera/visegradsipalya3
Előzmény: (GGregory 216706)
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
3 éve tag
2022.02.07. 20:38
02.06-án vasárnap látogattunk el Mönichkirchenbe egy 1 napos síelésre. Budapestről indultunk és a határt Bucsunál léptük át. A határ magyar oldalán senki, az osztrák oldalon a szolgálatban lévő határőr kérte a Grüner Pass-t. Miután mindhárman zöld képernyőt mutattunk fel, továbbot intett számunkra és folytattuk utunkat. Mönichkirchenbe 9 óra után néhány perccel érkeztünk. Ekkor már szépen gyűlt a nép a parkolóban, de még a lifthez viszonylag közel sikerült helyet találnunk. Átöltözés után az újonnan átadott épületbe mentünk, ahol az online megvásárolt jegyeink beváltása következett. Az automaták mellett a síterep munkatársa készségesen segített, így nagyon hamar kezünkben tartottuk a felvonóbérletet. Az automatáknál beolvasásra kerül a Grüner Pass, a kártyát csak rendben lévő igazolás esetén adja ki a gép! (Ahogy sokaknak, nekem is 2 Sputnik és 1 Pfizer oltásom van, azonban is simán átjutottam az ellenőrzésen.)
A pályák a viszonylag nagyobb vendégseregnek megfelelő, de jó állapotban voltak napközben. Mivel kezdő síelő is volt a csapatban, ezért legtöbbször a parkolóhoz visszavezető hosszú, enyhe lejtésű 5-ös pályán mentünk, amely persze tapasztalt síelőknek nem okoz nagy izgalmat, de egy kezdőnek maga a tökély!
A mönichkircheni oldalon lévő piros pályák kellemesen sportosak, megfelelően meredekek. Ugyanezt tudom elmondani a mariensee-i oldalon található Fernblick panzióig tartó pályaszakaszról, viszont onnan lefelé számomra túlságosan meredek volt a pálya. Mindezt tetézte, hogy délutánra a sporttársak komoly buckapályát alakítottak ki itt, így inkább küzdelmes, mintsem szórakoztató volt a lejutás a pálya aljáig. Kezdő síelővel nem érdemes erre a részre jönni, garantáltan nem fogja élvezni, sőt! Ahogy itt a fórumban mások is írták, a Fernblick panziótól tényleg jó lenne egy felvonó a hegy tetejére, mert szerintem eddig élvezetes a sípálya vonalvezetése.
Természetesen a hatalmas terepekre vágyó síelők nem itt Mönichkirchenben fogják megtalálni a számításukat, de számunkra egy napra bőven megfelelő volt ez a síterep. Szerintem máskor is jövünk még!
Nagypeter88
4 élménybeszámolót írt
4
3 éve tag
2022.01.31. 18:44
A mai napon jártam (01.31) a Síparkban. Reggel 9 után kicsivel érkeztem a parkolóban, ahol akkor még szép számmal válogathattam a szabad helyek közül. Rövid sorbanállást követően már a kezemben is volt a napi síbérlet és gyorsan a pályák felé vettem az irányt, mint utólag kiderült jól is tettem, hogy nem vesztegettem egy percet sem. A pályákra a mai napon sem lehetett panasz, nyitáskor keményre ratrakolt lejtők vártak és kellemesen ropogott a hó a léc alatt. Az első egy órában gyorsan lehetett pörgetni a köröket. Aztán kb fél 11 - 11 körül ez sajnos gyökeresen megváltozott. Mintha nem is hétfő lett volna, hirtelen elözönlötték a pályákat a sportársak és gyorsan el is kezdett duzzadni a sor a Panorámalift beszállója előtt. A legtöbben ezúttal is a 4-es pályán síeltek, a piros 3-ason és a fekete 1-es pályán kényelmesen lehetett húzni az íveket, sokan nem zavartuk egymást.
A növekedő sor láttán érdeklődtem a személyzetnél, hogy nem lehetne-e megnyitni a "B" jelű hosszú csákonyos felvonót. Kérdésemre elmondták, hogy a vasárnapi szélvihar megtépázta a berendezést, ezért a mai napon nem számíthatunk a felvonó munkájára.
Az egyre hosszabb időbe kerülő körözést fél3 körül fejeztem be, eddigre a pályák is meghajoltak a nagy számú sportoló által kifejtett terhelés előtt, így kevésbé fájó szívvel indultam el a parkoló felé.
Ez ma egy ilyen nap volt sajnos, de ettől függetlenül továbbra is nagyon jó itt síelni, bár kétségtelen, hogy amikor kevesebben vagyunk, akkor az élvezet is nagyobb!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.