Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

karezoli által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2021.12.19. 20:43
December 18-án végre ismét síeltünk Szlovákiában. 1 napra mentünk a családdal Donovaly síterepre és remekül éreztük magunkat. A határon nem volt ellenőrzés, és a sípályán az előre online megvásárolt jegyeket pár perc alatt átvehettük. Oltási igazolványt tőlünk sehol sem kértek, bár mi készültünk az applikációval is.
A szezon első sízéséhez tökéletes volt a Zahradiste oldal, ahol szinte sorban állás nélkül tudtuk használni a felvonókat. A pályákon elegendő hó volt, de ezen még lehet és kell javítani.
A megújult büfében csak maszkban és elvitelre lehet vásárolni, amely a teraszon elfogyasztható.
Összességében nem csalódtunk a régóta ismert síterepben, így legközelebb is megyünk.
Donovaly-2021.jpg
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2020.02.06. 15:15
Kedves csani74,

Teljesen igazad van, de felesleges erőlködni a részletek aprólékos leírásával, mert a mondanivalód lényegét a többség nem fogja megérteni. Szimplán azért mert Magyarok vagyunk, ezzel a genetikával és ezzel a hozzáállással. Itthon a valódi és minőségi teljeskörű SZOLGÁLTATÁS egyszerűen még nem létező fogalom.
Ismered azt a mondást, hogy "a műtét sikeres volt, de a beteg meghalt"?

Ja, és az általam leírtak nem csak a hazai sízésre vonatkoznak, hanem minden szolgáltatásra, az uszodától kezdve az ügyfél-szolgálatokig ahol Magyar ember dolgozik, vagy dolgoznia kellene.
Előzmény: (kova34 208164)
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2020.02.06. 09:20
Ma reggelre 02.06. már nyitva vannak a pályák, lásd a webkamerákon.
https://www.parksnow.sk/zima/info-kamery.php

Nyilván a viharos szélben a balesetveszély miatt mindenhol leállítják a felvonókat, melyeket akkor nyitják újra, ha eláll a szél.

Ahogy látom visszatért a tél, van hó és mínusz, így mi megyünk Szombaton Donovalyba a Honda Kupa gyerek síversenyre.

https://sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/honda-kupa/
Előzmény: (Rizsa74 208144)
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2019.12.30. 19:37
Hát a jelenlegi lécedtől már vannak korszerűbb, könnyebb és nőiesebb darabok. A feleségemnek például tavaly vettünk egy atomic cloud sílécet, melyet nagyon szeret. Szerintem neked egy 155 cm-es simán elég lehet ebből.

https://www.snow-online.com/ski/atomic-cloud-eleven-2016.htmlp

A gyerekek részére történő "ideális" síléc kiválasztása már nehezebb dolog, mert Ők nagyon gyorsan kinövik a lécet (magasságban és tudásban), melyet nehéz követni. Mi is megpróbáltuk ezt a lányok közötti új felszerelés csereberével, de nem sok sikerrel. Aztán kerestünk egy olyan síkölcsönző / használt síléc üzletet, ahol működött az adás-vétel + csere-bere. Nyilván minden esetben + pénzt fizettünk, de összességében ez tűnk a legkifizetőbbnek.
Előzmény: (Omma 207019)
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2019.12.29. 13:51
Én még gyerekkoromban Nagyhideghegyen tanultam meg a síelés alapjait, amely egy csodálatos és nagyon jó adottságokkal rendelkező terület. Sajnos a döntéshozók ezidáig valamiért nem látták meg ezen a helyen egy modern, de környezetbarát síközpont kialakításának lehetőségét, pedig ilyenből Szlovákiából 100 hasonló is működik. Tudom (mert magam is környezetvédő vagyok), hogy meg kell őrizni a Börzsöny élővilágát, az erdőt és a kirándulóhelyet, de egy kisebb síközpont kialakítása a hegység ~ 1 %-át sem érintené. Viszont a beruházás fellendíthetné a környék - jelenleg hibernált állapotban lévő - idegenforgalmat, a szállás és vendéglátóhelyeket. Ezen kívül a vonzáskörben lakó sízést szeretőknek sem kellene több száz kilométert utazni egy egészségmegőrző sportolásért, amely közben az autókkal jelentős mértékben szennyezzük a környezetet. Véleményem szerint egy ilyen vízió elindításához 3 feltétel megléte szükséges. Egy ismert döntéshozó politikus/síszakmai vezető személyre, egy regionális - érintett - települések közötti összefogásra, illetve egy civil támogató és aktív közösség létrejöttére.
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2019.12.28. 13:56
Sajnos az utóbbi években Szlovákiában az 1000 méter alatti sípályákon már nem beszélhetünk hó biztonságról. Mi egyébként gyakran megyünk síelni Donovalyba 1-1 napra, de előtte a webkamerák előképéről tájékozódom a hóhelyzetről. Itt szerencsére 5-6 kamera is működik, melyek segítségével a teljes terület átlátható. Jelenleg egyébként -4 fok van a völgyben és esik a hó. Viszont pár nappal ezelőtt még + 5 volt és nulla hó.

https://www.parksnow.sk/zima/info-kamery.php
Előzmény: (Pumpa0121 206966)
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2016.12.19. 09:14
Vasárnap 10-kor érkeztünk meg Donovaly-ba és egyből a Nova-Hola parkolóba mentünk, ahol gyanúsan kevés autó parkolt. A sílift állt - lehet a síelőkre várt?! - de Ők nem voltak sem a pályán sem a felvonónál. A hóágyúk nem működtek és a ratrakok sem dolgoztak.
karezoli
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
Topik: Donovaly
2016.12.18. 19:42
Szisztok !
Ma síeltünk egy kellemeset a családdal Donovalyban, ezért adnék egy friss helyzetjeletést a körülményekről.
4 sílift üzemelt, kettő a parkoló alatti területen, a négy üléses és az erdő melletti tárcsás.
Síelni a négyüléses felvonó két oldalán tudtunk jól előkészített pályákon és délutánra sem volt jegesedés. A felvonóknál ~ 5 perces sor volt, így szinte folyamatosan mentünk. A bérlet 10 Euróba került, ami nagyon megérte, mert egy nap alatt ilyen sokat már régen síeltünk Szlovákiában.
Sajnos a Nová-Hola hegyen a pálya még zárva volt. Ahogy távolról láttam, vannak még fekete területek. Biztosan sokat dolgoznak a gépekkel, de nagyon kellene a természetes hó.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.