Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

gemini kiemelt beszámolói
gemini
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2007.03.05.
Sziasztok!
Szombaton Sachtickyben voltunk! Nagyon pozitív élményekkel tértünk haza. Friss hó bár kicsit szeles idő, de igazi szlovák pályák! Nem glattsíma, de gondozott, a liftkezelők lapátoltak az indulásnál, kedvesek voltak a parkolóban és a jegyvásárlásnál kommunikáltak angolul is.
Sorbanállási idő 0 perc.
Az igazsághoz hozzátartozik hogy huszon.... éve nekem nem volt más alternatíva a síelésre csak Szlovákia vagy Lengyelország, és természetesnek tűnt akkor a spártai kiszolgálás a pályán és a hüttékben is. Ma már több éves osztrák és francia "pályatapasztalatokkal" kicsit félve is vágtam bele egy ilyen (túlélő)túrába, de nem bántam meg.
Erőnlétpróbáló, a hegy és a tányéros felvonók teljes napi használata. Különösen az "A" felvonó! Középtájon annyira belóg a drótkötél, hogy szinte vizszintesen húz! Ez első alkalommal halálközeli élményt okozott még nekem is.
Minden felvonó működött, délután persze kicsit buckás volt, de nekem pont ez jelentette az igazi élményt mert nem az a kunszt, hogy valaki autopályán tud vezetni nyáron A6-al, hanem aki lejön a szerpentinen télen egy Ladával.(nem Ladával, ugyan nem is A6-al járok, és a jogsim is több mint huszonéves a lécem a legfiatalabb....)
Szóval yoó volt, tudom minden velem korombéli kicsit elkényelmesedett igazi sízőnek ajánlani. Lehet próbálni az izomláz határait :-)!
Csókmák, Edit!
gemini
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Szlovákia
Krompachy
2007.02.18.
Sziasztok!
Hétvégén Krompachyztunk 1-et! Igazi "Cseszkó feeling"
Szombat: rengeteg hóágyú üzemben, minden felvonó mozgásban pálya műhavas kásás, de szinte mindenhol járható. Délutánra lekotortunk minden mozdíthatót úgyhogy maradt a tükörjég, + hóágyú.
Felvonóknál várakozás 2-3 perc.
Vasárnap:Síelők=szombat*2 + oktatók 3 csoportban kezdők.
Pályák:kásás mély de jól járható várakozás inkább 10-15 perc.
Összeségében jó volt ezt vártam, de lehet, hogy a régi alpesi lécem jobb lett volna a kásás buckás jeges pályára, jövőre tuti elviszem!
Pozitív picit fejlódnek,és a síelős udvariassági szabályok, utánnaviszem a botot, felsegítem az elesetett működnek, nemzetiségi jelzés nélkül is! Remélem a síelős társadalom megtartja ezen jó szokását és nem nacionalizmus alapján lép a másik emberhez segítő szándékkal!
Negatív:
1: sok volt a baleset!
Ennyi esés nem jellemző az osztrák pályákon.
Amíg a felvonón ültem 3 komoly ütközést+1 tepsis levontatást láttam.
Lehet hogy vagányok a fiatalok, de a pálya tényleg járható jó közepes síelőknek.Sajnos a kezdőknek nincs alternatíva vagy maradnak a lenti kéken, vagy szenvednek a fenti feketén és cca 1,5 óra alatt levergődnek a hosszú pályán. Sajnos ez helyi sajátosság. Inkább megszállott régi síelőknek vagy nagyon kezdő lelkeseknek ajánlom a helyet.
2:(nem is biztos hogy negatív)a szlovák házaspár kiesése esetén sem állították le a felvonót időben, még a kiabálásunkra sem (igaz magyarul kiabáltunk :-))
Na mindegy, jó volt! Síeltünk 1 nagyot,összes izmunkat érezzük holnap meló!
Csókmák, sok havat!
Edit!

Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.