Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
sielok.hu logo
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Síterepajánló
Rauris
"Titkos tipp" családok részére
Donovaly
Síbusz Pestről minden nap!
Síjegy dec. 25-ig: 10 €
Kreischberg - Murau
Freestyle VB január 15-25.!
Nassfeld
1 nap síelés ajándékba + a gyerekek ingyen síelnek!
Fotóalbum-ajánló
P3171080.JPG
Dachstein-West 2013. március 16-17.
Videóajánló
Sícipő tágítás és lábra formálás
Sícipő tágítás és lábra formálás Dorogon

Bovec-Kanin / Sella Nevea (zárva) Szlovénia

Síterep adatok
Magasság
1140 - 2292 m
Szintkülönbség
1152 m
Sípályák hossza
30 km
Liftek száma
14
5
5
4
6 km
22 km
2 km
mastercard
Olvass további élménybeszámolókat! Írj Te is élménybeszámolót!
Aktivitásoddal NAPONTA ajándékot nyerhetsz! Klikkelj a játékszabályhoz!
74 szavazat, átlagos érték: 3.5
Nézd meg az értékelők listáját
Bovec az egyetlen olyan síparadicsom Szlovéniában, ahol a felvonók 2000 méter fölé visznek. Bovec a Trenta völgyben fekszik, innen ered az Isonzó folyó és itt található a több mint 100 m magas Boka vízesés. Magasságának és kiváló mikroklímájának köszönhetően decembertől akár egészen májusig is lehet itt sízni, snowboardozni (2009 februárjában 880 cm havat mértek a csúcs közelében!).

Kanin faluból egy 4 személyes kabinos visz fel 1600 m magasra, ahol a felvonó középállomása van, innen szintén a kabinossal tovább mehetünk egészen a csúcsig (2300 m). A felvonóból és a pályákról is csodálatos a kilátás a környező hegyekre és sziklákra, felejthetetlen élmény! Itt fenn, a szlovén oldalon négy üléses és egy csákányos felvonó van, melyekhez szépen karbantartott pályák tartoznak. Kiváló mélyhósízési lehetőségek vannak, megfelelő hóviszonyok eseten egészen Kanin faluig, a kabinos völgyállomásáig lemehetünk.

Bovec az olasz-osztrák-szlovén hármas határ mellett fekszik. 2006-ra megépült a Prevala ülőlift, amely az egyik fontos állomása volt az olasz oldalon lévő Sella Nevea sítereppel való összeköttetésnek.

A 2009/10-es téli szezonra elkészült az olasz oldalon - Sella Neveán az a nagykabinos lift, amellyel megvalósult az összeköttetés a két síterep között!

2013. január 25-én a hosszú, kabinos lift balesetet szenvedett. Két kabin is a földre zuhant, szerencsére senki sem sérült meg. A síterepet (csak a szlovén oldalt) azonnal bezárták. Megkezdődtek a vizsgálatok a baleset okainak a kiderítésére. A síterep szlovén oldala bizonytalan ideig zárva tart, az utasokat busszal szállítják az olaszországi Sella Neveára (menetidő: kb. 50 perc), ahol zavartalanul üzemelnek a liftek és a pályák!

A 2013/14-es szezonban a szlovén oldal zárva tart. A megállapodás szerint a szlovén oldal szállodáinak vendégei féláron kapnak többnapos bérleteket, és autóbuszokkal szállítják át őket az olasz oldalra síelni. Ezzel kapcsolatban feltétlenül érdeklődjön szállásadójánál!

Olvasd tovább
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Feliratkozás hírlevélre
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 171 vendég és 11 regisztrált felhasználó látogatja.