Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
sielok.hu logo
h i r d e t é s
Síterepajánló
Dachstein gleccser
Nyári üzem a gleccseren:
jégbarlang, túrázás, falmászás
Kaprun - Kitzsteinhorn
Nyári szezon: új mountain
bike pályák, vezetett túrák
Fotóalbum-ajánló
P3171080.JPG
Dachstein-West 2013. március 16-17.
Videóajánló
Zuhanás fejkamerával
Zuhanás fejkamerával

Bormio - Alta Valtellina Olaszország

Magasság: 1225 - 3012 m
Szintkülönbség: 1787 m
Sípályák hossza: 103 km
28 km62 km13 km
Liftek száma: 40
5 10 25
Budapest: 998 km, 10 óra 15 perc
Felnőtt napijegy ár: 40.00 €
Bormio -  Alta Valtellina sítérkép
Jártál itt?
Beszámoló írása Fotóalbum feltöltése Videó feltöltése Aktivitásoddal NAPONTA ajándékot nyerhetsz! Klikkelj a játékszabályhoz!
Síterep értékelése:     
    

Az Alta Valtellina sírégió keleti oldalán található Bormio üdülővároska, amelynek a környezetében három síterep fekszik. A legnagyobb és egyben leghíresebb maga a bormioi síterep, amelyet a település széléről két kiskabinos lifttel is elérhetünk. A második legnagyobb sícentrum a Bormiótól 13 km-re lévő Santa Caterina. Valdidentro a legkisebb, ide Bormiótól mindössze 6 kilométert kell utazni.

Bormio régi tradíciókkal rendelkező sícentrum, 1225 és 3012 m-es magasságban terül el. A könnyű tanulópályáktól a legkomolyabb versenypályákon keresztül a snowboardparkig minden megtalálható itt. Bormio 50 km-es pályarendszere és a hozzá tartozó 16 felvonó (egy nagykabinos, két kiskabinos, öt ülős és nyolc húzólift) mindenki számára ideális. A kihívásokat kedvelőknek a Valbella vagy a Betulle pályákat ajánljuk. Aki az enyhébb lejtőket kedveli, az sem fog Bormióban csalódni. Mindenképpen érdemes kipróbálni a szép fekvésű, lankásabb 6 km-es Bimbi al Sole pályát. Természetesen a kezdők számára is sok lehetőség adódik, akár lenn a völgyben, akár fenn a hegyen. A gyerekek számára egy szőnyeglift is működik. Az állandó fehérségről jól kiépített hóágyúrendszer gondoskodik. Magasságának köszönhetően a síszezon december elejétől április végéig tart. 2005. január 29. és február 13. között itt rendezték meg a FIS Alpesi Sí Világbajnokságot. Bormio és környéke termálforrásairól is híres: síelés után a helyi termál- és barlangfürdőben lazíthatunk.

Santa Caterina 1740 és 2880 m között fekszik, és a pályák nagy része északi fekvésű, ezért az egész szezon alatt mindig ideális hóviszonyok fogadnak minket. 35 km-es pályarendszeréhez két kabinos, két ülő- és hét húzólift tartozik.

Valdidentro/San Colombano sípályái 1375 és 2370 m között fekszenek. A síterephez 15 km-nyi lejtő és 13 felvonó (három üléses és tíz húzólift) tartozik. Pályatippünk: a Drossa Alt.

Régiós síbérlet információk:
A 4 Valli síbérlet Bormio, Santa Caterina és Valdidentro felvonóira és pályáira érvényes, összesen 100 km-nyi pályaszakaszra. Az Alta Valtellina régiós síbérlet a 4 Valli sícentrumain kívül Livigno sípályáira is érvényes, összesen 251 km-nyi sípályára. Az egyes síterepekre természetesen külön-külön is megvásárolhatóak a síbérletek, ezek jóval olcsóbbak a régiós bérleteknél.

Szállások

h i r d e t é s
Szálláskereső
Feliratkozás hírlevélre
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 6 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.