Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

2004.12.01. 2009.12.01. | frissítve: 2009.12.01.

Fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban 2004-ben kezdődött meg a Mátraszentistváni Sípark fejlesztése, és azóta minden évben más újdonsággal lepik meg a látogatókat a síterep üzemeltetői. Új felvonók, este pályavilágítás, víztározó, hóágyúk, síovi-sísuli, hófánk pálya, rönkfából épült étterem és funpark várja ma már az ide érkezőket.

A Sípark újdonságai a 2009/2010 szezonban

A SaintPista Funpark a Sípark 5-ös pályáján, több mint 200 méter hosszan került kiépítésre. A park egésze hóágyúzható, így megpróbálják biztosítani a teljes szezonos működést! Rengeteg elem, kickerek, wallride sőt még egy trambulin is rendelkezésre áll, megfelelő helyszínt biztosítva az edzéshez, versenyekre való felkészüléshez, vagy akár a nemzetközi szintű versenyek lebonyolításához.

A Sípark újdonságai a 2008/2009-es szezonban

A szezon legújabb attrakciója a 3 sávos Snowtubing - pálya, ahol kicsik és nagyok egyaránt száguldhatnak lefelé, egy külön erre a célra kifejlesztett "gumifánkban". Újdonság továbbá, hogy telepítésre került a Skidata KeyMotion beléptető rendszer, ezzel is fejlesztve a Sípark infrastruktúráját és a jegyeladás gyorsítását.

A Sípark újdonságai a 2007/2008 szezonban

Az 1 km hosszú pályavilágítás a 4-es pályán a 2007/08-as szezonban került először beüzemelésre. A mátraszentistváni völgyig terjedő bevilágítás lehetővé teszi, hogy az esti sízésnél a nagy lifteket is üzemeltetni tudják. A Sípark honlapja szintén megújult. A tájékozódást segíti, hogy webkamera mutatja a pillanatnyi hóhelyzetet.

A Sípark újdonságai a 2006/2007 szezonban

2007 decemberében átadásra került egy igazán hangulatos, 40-50 cm vastag szibériai fenyőfából épült rönkház ("Hütte"), ami 70 síző számára nyújt kellemes melegedési lehetőséget, önkiszolgáló éttermi étkezési lehetőséggel. További "beülős" helység is nyílt: egy kb. 25 főt befogadó körbüfé épült, melyből a hatalmas panoráma üvegeken keresztül ragyogó kilátás nyílik a Sípark felső szakaszára. Elkészült az új korongos Tatrapoma lift is, mely óránként 700 főt tud szállítani, s menetsebessége az igényeknek megfelelően folyamatosan állítható. Használata rendkívül egyszerűnek ígérkezik - kezdőknek is ideális!

Az előző meleg tél bebizonyította, hogy érdemes a hóágyúzást tovább fejleszteni, s így két db új hóágyú is érkezett a Síparkba a meglévő hat hógyártó berendezés mellé. Újdonság az is, hogy Magyarországon először kerül sor un. tornyos hóágyúk telepítésére, a sípályák intenzívebben kopó szakaszai mellé. A 4 méter magasra szerelt hóágyúk 25%-al több havat képesek biztosítani - kiváló hóminőség mellett.

A Sípark újdonságai a 2005/2006 szezonban

2005 őszén épült meg a harmadik sífelvonó. Az óránként 1223 fő szállítására alkalmas csákányos felvonó építése azért vált szükségessé, mert a meglévő kettő kapacitásánál kétszer-háromszor nagyobb igény jelentkezett az előző. Az új sílift révén együttesen 1710 síző szállítható fel (tavaly ez 480 fő volt) óránként a völgyből a Sípark pályáinak kiinduló pontjára, azaz 820 m-re. A Sípark liftjeinek összes szállító kapacitása így 3100 Fő/óra értékre nőtt, ami már jelentősen csökkentette a várakozási időket.

A Sípark újdonságai a 2004/2005 szezonban

2004. decemberében került átadásra a modern osztrák csákányos Doppelmayr sílift, mely óránként 1200 sízőt tud a pályák tetejére szállítani. A szintén osztrák WINTERTECHNIK cég szállította hókészítő technika, a legjobb svéd LENCO hóágyúkat alkalmazza, melyek 8 nap alatt 40 cm-es tartós hóval képesek beborítani a sípályák nagy részét. Az esti órákban is lehet síelni (csütörtökön, pénteken és szombaton) közel 3.5 ha-os felületen, melyet nagyteljesítményű fémhalogén fényvetők világítanak meg. A SÍPARK téli-nyári örömöket szeretne nyújtani az idelátogatóknak, elhelyezésükhöz kiváló lehetőséget biztosít a környéken található több mint 1800 vendégágy.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.