Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Napfényes családi élmények Karintiában

2011.12.02.

Karintia, Ausztria legdélebben fekvő tartománya már generációk óta egyet jelent a pihentető és önfeledt családi üdüléssel. Számos szülő, akik most gyermekeikkel érkeznek Ausztria délvidékére, már gyermekként is itt töltötte téli kikapcsolódását és sajátította el a síelés alapjait.
A 25 karintiai síterep kedvező fekvése a kellő mennyiségű hó mellett napfényes téli élményeket is garantál: több mint 1000 kilométernyi sípálya, számtalan széles és biztonságos családi lesiklópálya, valamint vonzó és kedvezményes családi ajánlatok egész sora várja itt a felüdülni vágyókat.

5 jó érv, ami a karintiai téli üdülés mellett szól:

  • Ausztria délvidékén kedvelik a gyermekeket
    Karintiában nem a sebesség számít, amikor a szülők a gyermekekkel együtt hódítják meg a sípályákat, hanem a vidám hangulat és a biztonság. A családbarát szálláshelyek kínálatukat a családok és gyermekek igényeihez igazították. A közvetlenül a sípályák mellett található síiskolák saját gyermekpályákkal és olyan gyermekbarát szolgáltatásokkal rendelkeznek, mint a varázsszőnyeg, a melegedő vagy a vidám kabalafigurák. Egyes szállodáknak saját, hóágyúzott gyermekpályájuk van közvetlenül a szálloda mellett.
  • Tökéletesen karbantartott sípályák
    A szelíd hegyoldalak, a több mint 1000 kilométernyi széles és biztonságos sípálya, valamint a 25 hóbiztos síterep tökéletes családi síarénává varázsolják Karintiát.
  • Várakozás nélkül, folyamatosan felfelé
    A csaknem 300, tökéletes állapotban lévő felvonó hosszú várakozási idő nélkül, gyorsan és biztonságosan szállítja a sípályákhoz a kicsiket és nagyokat egyaránt.
  • Kedvező karintiai klíma
    Az Alpok-Adria térségben fekvő Karintiában télen enyhe a klíma és az átlagnál jóval többet süt a nap.
  • Biztonság
    A télisportokhoz megfelelő mennyiségű hóról a hosszú napfényes időszakok között az Adria felől érkező hófelhők, valamint több száz hóágyú gondoskodik. Ennek köszönhetően a tökéletesen karbantartott sípályákon novembertől egészen késő tavaszig garantáltak a felhőtlen téli élmények. A biztonságot szolgálja az is, hogy Karintiában minden 15 éven aluli gyermek számára kötelező a sísisak.

Havas élmények a kis síkirályoknak

Különösen jó választás a családok számára az ADAC teszt alkalmával az egyik legjobb családi síterepnek választott "Katschi gyermekbirodalom" a Katschbergben, ahol összesen 4 síiskola várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A Turracher Höhén számtalan ingyenes nyugágy áll a napfény szerelmeseinek rendelkezésére, míg Bad Kleinkirchheimban két termálfürdő gondoskodik a síelés utáni ellazulásról. Itt különleges kedvezménnyel is várják a gyermekes családokat: a "Happy Family" hét alkalmával, 2012. február 4-től 24-ig egy hatnapos síbérlet váltása esetén 20% kedvezmény jár a gyermek és ifjúsági (18 éves korig) síbérletre. A Gerlitzenen különösen széles és biztonságos sípályák várják a családokat, valamint egy lélegzetelállító kilátás Villachra és a Klagenfurti-medencére. A Lieser-/Maltatalban, Karintia két nemzeti park között fekvő családi völgyében már a legkisebbek is részt vehetnek a családi üdülésen, akár 7 napos kortól is. Változatos és biztonságos sípályákat kínálnak a lavantali síterepek, a Koralpe, a Klippitztörl, a Weinebene és a Hebalm is. A Petzen, a Karavankák keleti szélén, családi síhegyként tett szert hírnévre és 20 kilométernyi sípályát, valamint egy 12 kilométer hosszú völgypályát kínál a vendégeknek. A háromnyelvű Dreiländereck régióban és a csodás természeti környezettel büszkélkedő Verditzen is könnyedén megtanulhatóak a síelés és a snowboardozás alapjai. Az igazi bennfentes tippek közé tartozik a Bodental parányi síterepe két felvonóval, a Simonhöhe 15 kilométernyi sípályája, a Falkert a Heidi-Alm gyermekbirodalommal, a Hochrindl, a Flattnitz, a Goldeck és számos további kisebb síterep, mint a Weissensee, Weissbriach, Kötschach-Mauthen vagy az Emberger Alm.

Szabadság, amelyről a tinédzserek álmodnak

Karintiában a hóbiztos fekvésnek köszönhetően a sípályákon és azoktól távolabb is számtalan divatos sportág űzhető. Síelés és snowboardozás a magasan fekvő síterepeken és freeride arénákban, például a Mallnitz szomszédságában található Ankogelen vagy az egész évben üzemelő Mölltali-gleccseren. A Nassfeld/Hermagor síterepen az NTC Blue Day funpark olyan különleges sporteszközökkel várja a kikapcsolódni vágyókat, mint a "skifox", a bobszánkó vagy a nagy gumigyűrű, a "Tube". A Gerlitzenen is számtalan izgalom vár a fiatalokra az XXL ugratókkal, korlátokkal és rámpákkal felszerelt freeride arénában. A Brennsee-n és az Afritzer See-n pedig a jégszörfözést próbálhatják ki a vállalkozó szelleműek.

Hóbiztos alternatívák

Karintia számos vonzó ajánlatot kínál azoknak a családoknak is, akik a síelés mellett más alternatív kikapcsolódási lehetőségekre is vágynak. A fektetett nyomtávú sífutópályák, a kivilágított szánkópályák és a tükörsima jégpályák, mint például Európa legnagyobb karbantartott természetes jégfelülete a 6,5 km2 a Weissensee-n már mind-mind igazi legendának számítanak. A szabadság szerelmesei vezetett sítúrák közben fedezhetik fel a végtelen karintiai hegyvidékeket, kipróbálhatják magukat jégfalmászásban vagy huskyk húzta szánon kalandozhatnak a behavazott tájon át.

A falusi szálláshelyen töltött üdülés alkalmával szorgalmas "kötőbrigádot" találhatunk a cserépkályha mellett, akik épp a zoknikötő-tanfolyamot látogatják, mert a kötés újra divatos lett! A szülők ezalatt egy "vidéki ráncfelvarrás" közben lazulhatnak el: a tejsavóban történő fürdőzés a fiatalság különleges forrásának számít. A bőr nemcsak selymes lesz tőle, a tejsavófürdő tisztító és élénkítő hatású is.

Ellenőrzött, minőségi szálláshelyek

A Kärnten Family szövetséghez tartozó, családokra specializált és folyamatosan ellenőrzött házigazdák már 2008 óta tökéletes feltételeket kínálnak a gondtalan családi üdüléshez minden korosztálynak: a baba- és gyermekszállodák, panziók, fogadók és falusi szálláshelyek szobáiban, valamint apartmanjaiban megtalálható minden, ami egy jól sikerült családi üdüléshez kell. A kínálatot pedig a különböző korosztályoknak összeállított változatos programlehetőségek teszik teljessé.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.