Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zermatt: már 247 kilométernyi pálya síelhető

2014.12.16. Bata Attila

Lehet megint irigykedni. Az Alpok legtöbb síterepén úgy kell összelapátolni a havat mostanában, ezzel szemben a svájci Zermatt síterepén és annak olasz oldalán folyamatosan nyitják meg az újabb és újabb pályákat. Egyre növekszik a síelhető pályák hossza, jelenleg már 247 kilométer.
Az ügyes marketinges kihasználja a helyzetet. Amikor más síterepek szenvednek, hogy néhány kilométer pályát megnyissanak, akkor érdemes tudatni a világgal, hogy Zermatt milyen jól áll. Továbbra is fennáll az a helyzet, hogy az üzemelni képes, behavazott síterepek hasznot húznak a hóra váró síterepek keserű sorsából. Jó példa erre Zermatt/Cervinia a múlt héten.

Zermatt síterepén szépen emelkedik a síelhető kilométerek hossza. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Zermatt és az olasz oldal (Cervinia / Valtournenche) pályáit összeadva jön ki ez a tekintélyes szám. A svájci és az olasz oldalt már november 22-én összekötötték, akkor még csak 98 km használható pályával. Ez a szám először 168-ra (nov. 28.), majd 186-ra (dec. 5.), aztán 221-re (dec. 12.), majd tegnap 247 kilométerre emelkedett.

Ilyen volt december 7-én
Ez azt jelenti, hogy a síterep 54 liftjéből már 42 üzemel. Egyelőre még csak a 2000 méter feletti területeken lehet síelni, lentebb ott sem igazi a helyzet. Természetesen továbbra is folytatják a hóágyúzást és a következő hétvégére újabb kilométerekkel nőhet a síelhető pályák hossza.
KOMMENTEK
MM | 2014.12.16. 21:12
Penteken kevesebb volt a honlapon kiirva amikor neztem, de mindegy mer elindultam, es hatalmasat sieltem szombaton, tokeletes veröfényben... Lasd fórum...

Üdv MM

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.