Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zell am See: jön az összeköttetés Saalbachhal

2015.01.22. Stánicz Balázs

Jövőre megvalósul a két pinzgaui síterep fúziója - közös bérlet már évek óta létezik, most jöhetnek a sípályák és liftek. Egy 330 pályakilométeres sígalaxis megvalósulásának lehetünk a szemtanúi az elkövetkezendő években.
Zell am See-n idén nyáron sem állt meg az élet: új pályák, hóágyúrendszer modernizálása és egy teljesen új freeride útvonal a saalbachi völgybe.
A Sonnengratbahn négyüléses (Sonnenalm pályarendszer) tetejétől indul az a mintegy négy kilométeres freeride útvonal, ami idén került kialakításra a hegy túloldalán. A mélyhópálya az első lépés a Saalbach irányába történő összeköttetéshez.
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
A 4 kilométeres freeride útvonal - Fotó: Schmitten
Jövőre érkezik a Viehhofentől induló tízfős kabinos középállomással. A tervek szerint a 2015/16-os szezontól a mostani freeride útvonalat ratrakolt pályává "alakítanák" át. A további lépéseket már a saalbachiak tennék: Viehhofentől egy újabb kabinos Leogang irányába kapcsolná be a vérkeringésbe Zell am See-t.
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A hegy túloldaláról indul a pálya - Fotó: Stánicz Balázs
A tervekkel párhuzamosan fut a már tiroli hegyoldalakon fekvő Fieberbrunn síparadicsom összeköttetése Saalbach-hal ami 2015 decemberétől valósággá válhat. Amennyiben minden az elképzelések szerint alakul, úgy Ausztria legnagyobb összefüggő síhintája jöhet létre az elkövetkezendő években. Izgatottan várjuk a folytatást!
KOMMENTEK
Nalka | 2015.01.22. 07:49
A nagy kedvenc, az egyik legszebb sípálya. :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.