Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől Vasárnapig tart a Télköszöntő Vigasság

A Hó-Show helyett idén ez a kiállítás nyitja meg a téli szezont

2012.06.18. 2012.11.25. sielok.hu | frissítve: 2012.11.25.

Péntektől Vasárnapig tart a Télköszöntő Vigasság Már második alkalommal vehetnek részt a HUNGEXPO november 23-25. között zajló gasztro-fesztiválján a vendégek, s most először kapcsolódik az Ízek és Borok-hoz a Télköszöntő Vigasság. Ez egy régi-új rendezvény, amely magába foglalja a Hó-Show, a Spa és Wellness kiállítások kínálatát.
A síszezonra, a téli hónapokra való felkészülés, bevásárlás gondolata és a Hungexpo Budapesti Vásárközpont novemberi vásárainak kínálata régen összeforrott a téli utazók fejében. A korábbi években a Hó-Show kiállítás 21 alkalommal csábított több 10 000 látogatót a vásárközpontba. A Hó-Show kiállítás tematikáját a szervezők kibővítették, a kiállítást újrapozicionálták. Így született meg a Télköszöntő Vigasság, angol nevén Winter Fun kiállítás. A kiállítás az F pavilonban fedett és fűtött helyen biztosít lehetőséget kiállítóinak 2012. november 23. és 25. között.

A Télköszöntő Vigasság kiállítói a téli sportokat, a hozzá tartozó szolgáltatásokat és felszereléseket, valamint a téli hónapokban népszerű pihenési lehetőségeket felsorakoztató cégek. A kiállítók közt szerepelnek a korábbi évek Hó-Show és Spa&Wellness kiállítások témaköreinek képviselői is, és a karácsonyi vásárok és ünnepi készülődés hangulatát meghozó kiállítók. A téli utazási és wellness ajánlatok, sírégiók, sífelszerelések, kézműves termékek, könyvek és ajándéktárgyak összessége alkotja a téli élmények vásárát.

A Télköszöntő Vigasság rendezvényen a vásárlás mellett szórakoztató programokra is lehet számítani. Találkozhatnak a Mikulásgyár csapatával és a Magyar Pékszövetséggel készülhetnek az ünnepekre: karácsonyi finomságokat készíthetnek a gyerekek szakértő kezek felügyelete mellett. Az Ízek és Borok kiállításon, a hazai és nemzetközi konyha, híres magyar borok és mindezek felszolgálói, az éttermek és pincészetek mutatkoznak be és kínálják ételeiket, italaikat.

A kiállításon a legnagyobb figyelmet Székelyföld: Sepsiszentgyörgy és Hargita megye kulináris, turisztikai és kulturális értékei kaphatják, mivel ebben az évben ezeknek a tájaknak a képviselői lesznek a kiemelt vendégek.

A főzőbemutatókon séfek és ismert közönség-kedvencek szolgálnak hasznos tippekkel egy-egy étel elkészítéséhez. Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik, ahol meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteni a Gombos Edina, Rákóczi Ferenc, Váczi Gergő és a meghívott chefjeinknek által alkotott pároknak. A sztár-chef főzőverseny szervezésében együttműködő partnerünk volt a Vendég&Hotel magazin.

Ami a borokat illeti: az értékeket idén egészen újszerű és egyben rendhagyó módon ismerheti fel az érdeklődő közönség: új színfoltja lesz a kiállításnak a hibás, beteg borok kóstolója, amelyen vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket.

Bock Bisztró, Wang Mester Kínai Konyhája, Mészáros Pincészet, Eszterbauer Pincészet, Polgár Pince - csak néhány név kiállítóink közül, akik napjaink gasztronómiájának és italkészítésének mesterei, akik nagy hangsúlyt fektetnek az ételek és italok népszerűsítésére, a sajátos értékek és különlegességek bemutatására.

Koncertek

A fesztiválhangulathoz az esti koncertek is hozzájárulnak. Pénteken 20 órától a Kerekes Band ethno-funk zenével, szombaton késő délután a Vivat Bacchus öt férfi énekesének bordalaival várják a közönséget. A bordalokat követően a világzenéé a főszerep, 20 órától a Balkan Fanatik együttes lép színpadra. Vasárnap, a gyerekekkel érkező családok szórakozásáról az Alma együttes gondoskodik.

Újdonságok

A HUNGEXPO Zrt. új eszközökkel is hírt ad kiállításairól.
Október közepétől android és iOS store-ban is elérhető az Ízek és Borok okostelefon alkalmazás, amely 200 bort és 50 ételt mutat be a felhasználóknak. Az applikáció segítségével bárki kedve és ízlése szerint párosíthatja a borokat és ízeket. A programban Fabók Mihály, örökös magyar sommelier bajnoknak és Regős Péternek, az XO Bistro chefjének tanácsai segítenek a választásban. Az alkalmazásban megismert ételeket és borokat a kiállításon meg is kóstolhatják.
A látogatók az Ízek és Borok kiállításon hangot adhatnak véleményüknek! A kiállítás Facebook oldalán játék keretében nyeri el 5 szerencsés a Hivatalos Főkóstolói postot, amely három napos bérlettel és ingyenes fogyasztással jár. A Főkóstolók a három nap alatt folyamatosan hírt adnak élményeikről a kiállítás facebook oldalán. A játékról bővebb információt a www.facebok.com/izekesborok oldalon olvashatnak.

A rendhagyó nyitva tartásnak és az esti koncerteknek köszönthetően, a vásárlás mellett egész napos kikapcsolódás, családi programok és baráti összejövetelek helyszíne lesz a HUNGEXPO.

Ízek és Borok nyitva tartás:
  • péntek-szombat: 12–22 óra
  • vasárnap: 12-19 óra
Télköszöntő Vigasság nyitva tartás:
  • péntek: 12–22 óra
  • szombat: 10-22 óra
  • vasárnap: 10-19 óra
A két kiállítás egy belépőjeggyel látogatható, amit elővételben kedvezményesen vásárolhatnak meg: http://www.telkoszonto.hu
Szerkesztőségünk az F pavilon 203c standján várja az érdeklődőket. A standon regisztrálók között naponta egy sielok.hu technikai aláöltözőt sorsolunk ki!

NYERTESEINK:
Az 1. nap nyertese: Gubicza Enikő
A 2. nap nyertese: Viktorin Kornél
A 3. nap nyertese: Németh Andrea

A nyerteseket hétfőn emailben is értesítjük. Az iroda@sielok.hu címre várjuk a címet, ahova a nyereményeket postázhatjuk.
Férfi modell. Színe: acélkék. Rendelhető S,M,L,XL és XXL méretekben.
Férfi modell. Színe: acélkék. Rendelhető S,M,L,XL és XXL méretekben.
Női modell. Színe: a képpel ellentétben nem fehér, hanem halvány zöldeskék. Rendelhető XS, S,M,L és XL méretekben.
Női modell. Színe: a képpel ellentétben nem fehér, hanem halvány zöldeskék. Rendelhető XS, S,M,L és XL méretekben.
KOMMENTEK
laci_si | 2012.06.25. 22:06
Hát sajnálatos. De nem igazán értem mi változik meg attól ha az idén az eddig már bejáratott név helyett valami másnak fogják nevezni.
_szerintem_ nem azért lehetett veszteséges tavaly a show, mert rosszabb lett, hanem mert egyszerűen ilyen a válság. Én sem tudtam csak 1x elmenni sielni. Máskor 2-3 alkalom is összejött egy évben. A kedves forgalmazók is jól el voltak szállva az árakkal. Végül csak egy használt lécet vettem a gyereknek. Akartam venni új sinadrágot, amit végül a _mammutban_ (!) olcsóbban vettem meg mint a vásáron. Régebben mindig volt az új cuccok között is "vásári áras" jó termék. Szóval lehet ezen is elgondolkodhatnak a szervezők. Ha kicsit lecseng a válság lesz látogató megint. Hogy ez mikor lesz....
noys | 2012.06.27. 03:40
A helyzet az, hogy a Hungexpo, mint hely baromi drága, kisebb cégek számára megfizethetetlen, ráadásul rugalmatlanok és őket nem érdekli, hogy válság van, aki nem tud fizetni, ne jöjjön, igy lett évről-évre egyre kisebb.. Már régebben el kellett volna vinni máshová! A kiállitók ill a boltok ezért nem tudtak ott olcsón adni semmit..
sattya_1 | 2012.07.11. 17:36
Egyedül a Hungexpo a hibás a gusztustalan magas áraik miatt. Régen 80% kiállító volt és most a végén már csak 20% kiállító és a többi a vásáros, de már nekik sem éri meg! Csak gondolj bele arra a pár napra több mint 1 milliót kifizetni bérleti díjra. Ennyit nem bír el az árrés és inkább nem megy ki! Az utazási iroda sem tudja kigazdálkodni ezt a hatalmas összeget. Vessenek magukra ha ilyen telhetetlenek!
porszi | 2012.08.21. 19:42
Igaza van sattya 1 nek.Én olcsóbban vettem új Atomic lécet a K2-be mint kint "akciósan" a Hó-Show-n.
kovacspeter.ski | 2012.09.06. 11:59
Lassan Magyarországon minden drágább.
Harlequin | 2012.11.06. 10:29
Lassan? Bárcsak lassan lenne...
Gyopár Sport & Tour | 2012.11.07. 09:44
Utazási irodát vezetek, több, mint 10 éven át volt standunk a Hó-Shown. A Hó Show agóniája évekkel ezelőtt kezdődött és kimúlásának több oka van.
1. Hungexpo rugalmatlan üzletpolitikája. Túl drága volt, a végén emiatt műfajilag is zavaros (kiről és kiknek szóljon:utazás kiállítók, vagy sífelszerelés kereskedők, vagy mindenféle - többnyire bóvli - kereskedők a "célközönség")emiatt egyre kevesebb szakmai kiállító, emiatt egyre kevesebb látogató és a kígyó a saját farkába harapott, kimúlt.
2. Lényegében megszűnt az utazási kiállítások iránti korábbi igény! A "régi szép időkben" fontos információs funkciót töltött be, itt lehetett a szakmának is és a látogatóknak is átfogó képet kapni az ajánlatokról, itt lehetett direkt módon és személyesen eljuttatni az ajánlatokat, akciókat, üzenetet a vevők számára, itt köttettek a síszezon első foglalásai, stb. Mára mindezt a funkciót átvette az internet, amely sokkal gyorsabb, sokkal több érdeklődőnek naprakészebb információval szolgál!
Újra kell(lene) gondolni tehát, hogy a teljesen megváltozott viszonyokhoz milyen céllal, milyen funkcióval és kiknek, kikkel szervezzen "kiállítást", vagy "Fridge Fesztivált" (tavalyi hamvába holt ötlet!)vagy "Télköszöntő vidámságot" a Hungexpo. Ez a mostani olyan tarka, mint a kódis-szar, már bocsánat. Nem jósolok így sokat neki. Gyopár
százas | 2012.11.15. 18:36
Nem adtak Hungexposok diák belépőt, mert nem volt ott a gyerekeim diákigazolványa. Eddig ok is. Bent mikor levásároltuk a jegyeket, akkor láttuk, hogy mégis diákot kaptunk ,bár nem azt vettünk...
Hencsi | 2012.11.16. 14:57
Hát jól elvettétek a kedvem, 2-szer is meggondolom,hogy ezért felutazzak e Bp-re!
Harlequin | 2012.11.19. 17:28
Ha csak a téli cuccok miatt jönnél felesleges.
Yules | 2012.11.23. 20:32
Ma voltunk kint. De sajnos semmi értelme nem volt. Alig volt kint valami. Egy random plázában is van kb ennyi síruha bolt...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.