Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Simonhöhe négyüléses liftje Werfenwengre költözik

2011.11.28. Stánicz Balázs

Werfenweng egy kisebb salzburgi síterep az A10-es pálya mellett. Feltehetően sok magyar síelőnek ismerősebbnek cseng Hochkönig vagy Flachau neve, mint az azokhoz egyébként közeli Werfenweng. Most talán többen meglátogatják majd, ugyanis a liftrendszer az idei szezontól egy négyfős libegővel bővül.
Pirossal a négyüléses
Kevés pénz a fejlesztésekre

Ha ló nincs a szamár is jó, a werfenwengi lifttársaság az idei szezonban szűkre húzta az övet és mindösszesen két millió euróból épített „új” felvonót, méghozzá egy négyülésest. Az új felvonó valójában nem is új, hiszen 2001-ben már köreit rótta pár-száz kilométerrel délebbre, a napsütéses Karintiában, egészen pontosan Simonhöhe síterepén.

Simonhöhe időközben anyagilag kedvezőtlen helyzetbe került, így az ülőfelvonót el kellett adnia. Ritkán fordul elő, hogy osztrák síközpontok használt liftet állítanak fel, ez most ezen kevés esetek egyike.

A négyüléses Werfenweng lift a korábban egymással párhuzamosan futó és ugyanazokat a lejtőket kiszolgáló dupla és együléses libegőket váltja fel. Mostantól nem kell magányosan utaznunk, hanem akár négyen is felfelé libeghetünk a Bischling (1800 m) csúcsára, ami egyben a síközpont legmagasabb pontja is.

Jövőre jön a kabinos?

A vezetőség mintegy 20 millió eurót költene a következő években Werfenwengre, és a beruházások egyik ékköve lehetne a tízfős kabinos, ami St Martin környékéről törne a csúcsra. Egyes vélemények szerint akár már a jövő szezonban megépülhet a gondola, a legtöbben azonban 2-3 év múlva látnak reális esélyt az újabb fejlesztésre
KOMMENTEK
vasssy | 2011.11.28. 21:58
Pedig hangulatos volt az a két lift. Amolyan retrohangulata volt az embernek tőlük, mint Aflenzben. Modernnek ott az Ikarus meg a négyüléses. ;-)
Amúgy a mellettük lévő ritkásabb erdő egész jónak néz ki, egyszer egy nagyobb havazás után is megnézném szívesen.

Szállástipp
Sonneck Panzió
Tradicionális, vidéki vendégház erkélyes kétágyas szobákkal csodás kilátással Hochkönig hegyeire Werfenwengtől 5,2 km-re, Hochkönigtől 20 km-re. Svédasztalos reggeli helyi alapanyagokból.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.