Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vizsgálat indul a mátrai áramszünetek miatt

2013.02.28. Sípark.hu

Vizsgálat indul a mátrai áramszünetek miatt Az elmúlt hetekben 17 alkalommal okozott fennakadásokat a havazás miatt kialakult áramszünet a Mátrában – hangzott el Balázs József országgyűlési képviselő azonnali kérdésében a Parlamentben. Fónagy János államtitkár válaszában leszögezte: a minisztérium vizsgálatot indít az ügyben.
Öt centiméternyi hó már vis maiornak számít az áramszolgáltatásban? címmel tette fel azonnali kérdését a gyöngyösi képviselő hétfő délután. Mint ismert, az áramszolgáltató az első panaszokra még azt válaszolta, hogy a hóesés okozza a rendkívüli helyzetet – húzta alá a képviselő, aki arra volt kíváncsi, hogy az áramkrízisek orvoslásához szükséges-e jogszabályt változtatni, s hogy minden érintett fél megtette-e a rá vonatkozó kötelességeit azért, hogy zavartalan legyen ezen a télen az áramszolgáltatás.

Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára válaszában közölte: a térséget egy 50 kilométer hosszú, 20 kilovoltos szabadvezeték látja el árammal, rendkívüli helyzetben a kidőlő fák is áramszünetet tudnak okozni. Hozzátette, ennek ellenére a szolgáltatónak gondoskodnia kell arról, hogy a kockázatot minimálisra csökkentse.

Az, hogy egy 5-10 centiméteres hóesés ilyen üzemzavart okozott, arra készteti a fejlesztési minisztériumot és az energiahivatalt, hogy megvizsgálja: a szolgáltatók valóban eleget tettek-e a jogszabályban előírt fenntartási kötelezettségeiknek – hangzott el a válaszban. Azt is hangsúlyozta az államtitkár: a problémák már a rezsicsökkentés bevezetése előtt jelentkeztek, és a cég dolgozói mindent megtesznek a helyzet orvoslására.

Balázs József kitért arra, hogy ha elégtelen marad az áramszolgáltatás, veszélybe kerülhet a Mátra presztízse, hiszen többmilliárdos fejlesztések történtek a térségben, és nemrég is hasonló nagyságrendű turisztikai elképzelések nyertek uniós támogatást.

Az áramcég eközben azzal büszkélkedik a fogyasztóknak küldött levelében, hogy egyre több hálózatfejlesztést végez, így a szolgáltatásuk egyre jobb – szerintük feleannyi áramszünet van, mint tíz éve – emlékeztetett Balázs József.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.