Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visszatért a tél: újra nyithat számos hazai síterep!

2011.01.20. sielok.hu

Visszatért a tél: újra nyithat számos hazai síterep! Végre visszatért a tél! Ausztriában tegnap és ma is több síterepen havazott, forgalmi akadályokat is okozott a téli időjárás. Örülhetnek a síelők, mert a magyarországi pályák is fehérednek. Az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárása miatt bezárt hazai sípályák többsége ismét a nyitást fontolgatja.
Az utóbbi napok - téli sportok kedvelői szemszögéből - kedvezőtlen időjárását nemcsak a magyarországi, hanem számos külföldi sípálya is megsínylette. Ausztria síterepeinek jelentős része viszonylag jól tartotta magát a felmelegedéssel szemben, az égi áldást mégis sokan várták már; az éjszaka Karintia, Salzburg, Stájerország és Felső-Ausztria legtöbb síterepére 10-40 cm friss hó hullott. Egyes síterepekre az erős havazás miatt csak hólánccal lehetett eljutni. Präbichl (115-ös út), Katschberg (Katschberghöhe-hágó - 99-es út) és Obertauern (Untertauern és Tweng közötti szakasz) közelében kötelező feltenni a hóláncot! Az elmúlt napok szokatlanul meleg időjárása miatt bezárt hazai sípályák többsége ismét a nyitást fontolgatja: Kékestető január 21-én tervezi a nyitást, Mátraszentistván pedig január 22-én. Kedvező időjárás esetén az elkövetkezendő napokban akár Szilvásvárad, Bánkút, Mátraszentlászló, Visegrád és Tokaj is megnyithat 1-1 pályával, de ehhez még hidegre és némi havazásra is szükség lesz. Az azonban biztatásra adhat okot, hogy a fent említett pályák mindegyikét hó lepte el csütörtökre virradóan: Az eplényi Nordica Síarénában ma megkezdődik a hóágyúzás és ha minden jól megy, a jelenleg is nyitva tartó 1-es pálya mellett újabb pályákat nyithatnak meg néhány nap múlva!

Friss hír - 2010.01.20. 15:50-kor
A 10 cm-es friss hónak és a hóágyúzásnak köszönhetően péntek reggel 9 órától, ismét megnyit az ország legmagasabb pontján található, kékesi Sícentrum. A síelők a Déli pálya 4-es pályát vehetik majd igénybe, amelyen 30-40 cm vastag, kiváló minőségű hó található, amelyet egy csákányos sílift szolgál ki, közel 1 kilométeres hosszban. Holnap és szombat este éjszakai síelés ismét, 21 illetve szombaton 20 óráig. A síkölcsönző is nyitva tart folyamatosan, mint ahogy a síoktatást is igénybe majd lehet venni. A kékestetői bekötőút nyitva lesz, azt az autósok természetesen használhatják - közölte Bajnóczki Zsolt, a kékestetői Sícentrum sajtófőnöke.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.