Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Visegrádon is készülnek a szezonra

2013.12.19. Gutbrod Rezső

Sokan szeretik a visegrádi pályát, így igencsak aktuális lett egy szezon előtti helyzetjelentés a jelenlegi helyzetről, a várható nyitásról, valamint arról, hogy milyen fejlesztések és változások történtek eddig a síterepen. Információk egyenesen az üzemeltetőktől.
November végén biztatóan alakult az időjárás, akkor azt gondoltam talán már december elején meg tudjuk nyitni a pályákat. Azóta egy éjszaka volt alkalmas nálunk hóágyúzásra (dec. 11.), és ma tudtunk újra kezdeni.

Az utóbbi időben kialakult hideg párna, nálunk nem elég "hideg" az ágyúzáshoz, de legalább az egy éjszakás havunk még nem olvadt el. Egyelőre így nyitás ügyben sem tudok biztosat mondani, de szeretnénk legalább karácsony másnapján megnyitni.

A próbahavazás december 11-én
A próbahavazás december 11-én
Az idei fejlesztéseinkről még nem írtam, akkor most pótlom a mulasztást.

A tavaly megépült Doppelmayr tányéros liftünk (ez az első az országban) próbaüzemben már működött a szezon végén, és mondhatom rendkívüli kényelme miatt nagy tetszést aratott. Idén már teljes kapacitással fog működni, kiszolgálva a hozzá tartozó új hóágyús pályánkat (3/A), mellyel párhuzamosan fog működni a snowpark is. A nagy ugratónk (big air), így visszakerül ideális helyére, a természetes dombra, ahol kevesebb hóból gyorsabban tudjuk majd megépíteni.

Természetesen ez a pálya is új világítást kapott, csakúgy mint a folytatásában található a 3/B pályánk. Ez a szintén új hóágyús pályarész a zsúfolt hétvégeken a sí és snowboard iskolánk új helye lesz (a bébi pályánk ilyenkor már kicsinek bizonyul), itt nyugodt körülmények között tudunk majd oktatni. A szánkósoknak is marad még e mellett egy szabad sáv, valamint a pályákkal szemközti dombon is van lehetőség csúszkálni.

Mivel növekedett a hóágyús pályafelületünk, így az hozzá tartozó rendszerünket is fejleszteni kellett. Első lépésként lecseréltük régi ágyúinkat újakra, valamint engedélyezés alatt van egy hóágyús hűtő-tározó tó a hegy tetején, mellyel terveink szerint meg tudjuk végre oldani eddigi problémáinkat. Reméljük a természetvédelmi hatóság nem húzza keresztbe számításunkat! Ezek a sízők számára talán kevésbé látványos fejlesztések, de érthető okokból hó nélkül mit sem érünk a pályákkal, felvonókkal és a többi szolgáltatásunkkal. A természetes hóra sajnos ma már nem lehet számítani, azért ha esik örülünk pár centinek is, mert az igazi kedvet és látogatottságot azért ma is az hozza meg.

Másik tervünk a legyártott hó megőrzésén alapul, elindítottunk egy programot tavaly, melynek keretében letakartuk a dupla tolókaros felvonónk teljes nyomvonalát Dörken hőtükrös fóliával. A próba jól sikerült, így idén már tovább fejlesztjük a technológiát és a letakart felület nagyságát. Kidolgoztunk egy technikát a minél gyorsabb letakarás-felszedés problémára, és megpróbáljuk a felvonó nyomvonalak mellett a teljes bébi pályánkat is lefedni. A takarás hatékonyságára jó példa a Szocsi téli olimpiára átmentett elképesztő hómennyiség az előző szezonról, melyről a sielok.hu portálon az alábbi linken lehet olvasni. Amennyiben jók lesznek a tapasztalatok, fontolóra vesszük a teljes 2/A pálya letakarását is.

A pályával szemközti parkolónk új kövezést kapott, így olvadás esetén nem lesz sáros már az autók kereke sem. A pálya megközelítése is biztonságosabb lesz, mert ettől az évtől sóval kevert zúzalékkal fogjuk szórni kritikus időben a szerpentin utat, elkerülendő az esetleges baleseteket.

A sípályán történő mentéshez új síszánt szereztünk be, mellyel gyorsabban és egyben biztonságosabban le tudjuk hozni majd a pályákról az esetleges sérülteket.

A tavaly már kipróbált élő kameránkon keresztül, a vele szemben kialakított dobogóról lehet majd integetni szeretteinknek, akik a már méltán híres webkameráink mellett, így is tájékozódhatnak a sípályán történtekről.

A melegedőnkben tavaly óta elektromos fűtésünk van, mely egészségesebb is, és végre az ablakon is kiláthatunk rendesen, idén tökéletesítettük a szigetelését és új belső burkolatot is kapott. Sokan kérték, így a büfénk a pályák zárása után még nyitva lesz fél órát, így lehet még inni egyet levezetésként.

A sí és snowboard kölcsönzőnk új cipőszárítókat kap, így már hatékonyabban tudjuk szárítani a lábbeliket. A sí és snowboard iskolánk oktatói új egyenruhát kapnak, így már könnyen felismerhetők lesznek a pályán.

És a végén a csattanó. 5 éve nem emelkedtek áraink, ebben a szezonban sem tervezzük, sőt különleges árcsökkentő akciókkal próbálunk minél több embert a pályára csábítani. Hétköznap és esténként 4 fő azonos időszakra történő jegyvásárlása esetén csak 3-at kell fizetni! A nagycsaládosoknak már a második gyerektől 50% kedvezmény jár, a többi gyerek pedig ingyenesen síelhet majd. Áttekinthetőbb lesz a jegyrendszerünk, ettől az évtől 2-4-6 és 8 órás jegyeket árulunk, így érkezéskor gyorsabban és egyszerűbben lehet eldönteni mennyi időt akar nálunk valaki eltölteni. A délutáni érkezők így akár az esti sízést is egy jeggyel vehetik igénybe.

Remélem mindenki érdeklődését fel tudtuk kelteni és hamarosan személyesen is találkozhatunk a havas pályákon! Amennyiben mégsem tudunk addig megnyitni, úgy kívánunk áldott karácsonyt és békés, hóban gazdag, boldog új évet mindenkinek.

Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.