Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A MÁV újdonsága: kirándulójegy a Magas-Tátrába

2014.06.24. 2014.07.08. sielok.hu | frissítve: 2014.07.08.

Az idei szezonban a MÁV-Start magas-tátrai kirándulójegyet vezetett be. A felnőtteknek 36,5 euróba kerülő vonatjegy az oda-vissza utazás jegyén kívül négy napig érvényes a magas-tátrai villamosra, fogaskerekűre és a Poprád-Tátralomnic vonalra is. A jegybe akár egy kassai városnézés is beleférhet.
Egyre több magyar utazik vasúton is Szlovákiába. Bár a forgalom nagy része Pozsony irányába zajlik, a MÁV-Start most olyan ajánlattal állt elő, amely kedvező lehet a Kassára, illetve a Magas-Tátrába kiránduló utasok részére is.
Az új konstrukció lényege, hogy a kirándulójegy nem csak a retúrjegyet tartalmazza a Magas-Tátrába, hanem érvényes az ottani közlekedési eszközök nagy részére is. Helyfoglalás nélkül felnőtteknek 36,5 euróba (gyerekeknek 18,25 euróba) kerül a Budapest-Poprád, vagy a Budapest-Csorba (Strba) menetjegy oda-vissza. A jegyhez négynapos bérlet tartozik a tátrai villamosra (közkedvelt nevén elektricska), a Csorba és Csorba-tó között közlekedő fogaskerekűre, valamint a nem villamosított Poprád-Tátralomnic vonalra is. Ezeken a közlekedési eszközökön korlátlanul lehet utazni a négy nap alatt. A jegy nem érvényes a tarajkai (Hrebienok) siklóra és a lanovkákra!

A Rákóczi EuroCity reggel 6:30-kor indul Budapestről és 9:58-ra érkezik Kassára. Itt akár el is időzhetünk egy kicsit, beleférhet egy pár órás városnézés a történelmi városban. Innen óránként indulnak vonatok a Tátra irányába. Akik egyből továbbindulnak a Magas-Tátrába, azok 11:23-ra Poprádon, 11:40-re pedig már Csorbán lehetnek.

Jegyeket a nagyobb budapesti pályaudvarokon, vagy a pesti központi irodában vehetjük meg. A kelet-magyarországiak akár Miskolcon is csatlakozhatnak, itt is lehet jegyeket vásárolni a szlovák célpontok irányába.

További információ itt található.
KOMMENTEK
Chopoker | 2014.06.25. 13:07
Érdekes, hogy a Szlovák Paradicsom mint a térség másik fő attrakciója még csak említést sem érdemel. Elsősorban nem a sielok.hu munkatársaira gondoltam, hanem a MÁV kitaláló embereire. Persze lehet, hogy rosszul gondolom, hogy oda is sok "hátizsákos" beindulna a szezonban. Nekem mindenképpen csábító!:-)
Chopoker | 2014.06.25. 13:09
Jut eszembe, van valakinek praktikus transzfer javaslata a Szlovák Paradicsom felé?
Bata Attila | 2014.06.25. 13:46
94-ben voltam az SZP-ban vonattal, Ha jól emlékszem Kassáról megy a vonat, Vydrník (Védfalva) faluban kell leszállni, majd onnan gyalog 3-4 km Káposztafalván (Hrabusice) át az SZP északi részére, a Podlesok kempingbe.

Az SZP nálunk kevésbé ismert, ma már nem mennék vonattal, pedig most már a neten is meg lehet tervezni az utat. Egyszerűbb kocsival, főleg, ha helyben is akartok mozogni.
Chopoker | 2014.07.08. 10:12
Batus, kössz az instrukciókat!

Közben voltunk egy 3napos SZP-túrán (autóval), szigorúan hétköznapokon, és megdöbbentően sok magyart láttunk. Ha a szlovákokkal nem is, de a csehekkel és lengyelekkel biztosan versenyben voltunk. Ellentmondásos az ismertsége nálunk valóban, a baráti kört megteszteltem, többen tényleg nem is tudnak róla, inkább úgy terjed (a híre), mint a népmeséé, így én most tettem valamit a marketing vonalon is. :-)

Amúgy sokan jöttek(-mentek) hátizsákkal a káposztafalvai műúton, így megállapítottam, hogy vonattal is jó buli, és ketten nem is "gazdaságtalan"!!!

Hív a vasút, vár a MÁV...és a (M)SZP!:-)

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.