Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az utolsó roham a hazai szezonzárás előtt

2011.03.11. Árvay Sándor

Eplény és Mátraszentistván tökéletes, Kékestető és Visegrád-Nagyvillám megfelelő, Sátoraljaújhely elfogadható mennyiségű havat kínál pályáin az ünnepekre. Más hazai lejtőn már nem remélhető, hogy síelni lehessen a jövő keddig tartó, március közepi hosszú hétvégén.
Ami vélhetően sok síelő számára a hazai szezonzáró is lesz, hiszen a meteorológia fokozatos felmelegedést, a tavasz érkezését jósolja a hónap második felére készült előrejelzésében. Ez pedig azt jelenti, hogy a március 2-án, 3-án hullott fehér lepel már nem sokáig bírja...

Most azonban 50-100 centis tömörített hó takarja a mátraszentistváni és az eplényi lejtőket is. Ami a mátrai Síparkot illeti, a helyiek azzal büszkélkednek, hogy a szezon talán legjobb haván lehet most siklani, a folyamatos hóágyúzás eredményeként rengeteg a hó, működik a hat felvonó és kiváló pályák várják a látogatókat e tavaszt idéző márciusi napokban is. A 4 napos hosszú hétvégén színes programokkal és vásárnap este nyílt síversennyel várják a vendégeinket.
A dunántúli helyszínről, az eplényi Nordica Arénából pedig azt jelentették péntek reggel, hogy kiváló minőségű folyamatosan hóágyúzott pályákkal várják a következő napokban a síelőket, snowboardosokat. Itt 15-én 11 órakor ismét megrendezésre kerül a Nemzeti Csúszás.
Kékestetőn 25-50 centis hóréteg takarja a pályát, a felvonók teljes hosszúságban, 1 km-en működnek. Visegrád-Nagyvillám is hasonló körülményeket kínál: a 20-40 centis műhavon jól lehet síelni, öt felvonó lesz üzemben, s nyitva tart a büfé, a kölcsönző, s lesz síoktatás is. Sátoraljaújhelyen a február 25-én hullott hónak nem sok jót tesz, hogy sok napsütést kapott a hét elején, s hiába az éjszakai -2 fok, a déli órákra +5 fokra is felmelegszik az idő. De a műanyag pályán továbbra is lehet siklani. Mátraszentlászlón a szezon utolsó próbálkozása nem járt sikerrel, hó nem érkezett. A napfény már erősebb, ezért leszereltek. Szilvásváradon is a számvetés napjait élik (ebben a szezonban 37 napot volt nyitva a pálya). Tokaj-Kopaszhegy pályájának gazdái is a jövővel foglalkoznak, amikor minden síelőnek jó nyarat és jövőre több havat kívánnak. Bánkút zárva, Nagy Hideg-hegyen a turistaház üzemel, a sípályák nem. Dobogókőn hullott ugyan kis hó szerdán, de ahhoz nem elég, hogy síelni lehessen. S ez már nem fog változni a következőkben... A keddig tartó időszak meteorológiai előrejelzése az ország területén sehol sem ígér jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadékot, ami mégis lesz, az eső, zápor formájában érkezik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 0 fok körül, majd +2, +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11-17 fok között valószínű.
KOMMENTEK
Hóimádó@ | 2011.03.14. 15:02
Eplényben tényleg nagyon jó a hó! Kitart egész március végéig az biztos! Kár, hogy az üzemeltetők nagyon berágtak a vendégekre és visszavontak minden kedvezményt. :(

Üzenem nekik, hogy: TÉRJENEK ÉSZHEZ ÉS LEGYENEK ÚJRA JELENTŐS KEDVEZMÉNYEK ! ! !

Hadd csússzanak minél többen a szezon végén is!

"Megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel!"
ladanyi17 | 2011.03.15. 21:00
miért rágtakbe? mi történt?
PEDRO | 2011.03.15. 21:20
A roham elmaradt.
Hóimádó@ | 2011.03.17. 15:26
Állítólag a vendégek nagyon drágálták a síbüfé árakat, utána meg volt egy síbérlet kedvezmény, amivel drágábbak lettek a jegyek, mint előtte és ezért is sokan szóltak. Erre az üzemeltetők megsértődtek. Fórumon olvastam én is.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.