Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: ilyen hosszú sorokat még nem láttak síliftek előtt!

2020.02.10. Bata Attila

Íme, a világ egyik leghíresebb és legdrágább síterepe. A hétvégén minden összejött, ami egy síterep rémálma lehet. Ennek következménye lett az 1-1,5 órás sorok a liftek előtt.
A dimanikus árképzésnek köszönhetően az amerikai Vail a világ egyik legdrágább síterepe. Már írtunk róla, hogy a karácsonyi időszakban 209 dollárért (kb. 65 ezer forint) lehetett venni napijegyet a kasszánál, ez jelentősen nem lett olcsóbb mostanában sem.
A szerencsés liftezők, és a tömeg két irányból
És mitől alakult ki szombaton a számos hírportál által történelmi hosszúságúnak nevezett sor? A hirtelen lehullott nagy mennyiségű hó után természetesen mindenki síelni akart a hétvégén. A szombati nyitás előtti 48 órában a völgyben kb. 1 méter, a hegyen pedig kb. 120 cm friss havat mértek. Ekkora mennyiségű friss hó bármely síterepnek elég komoly kihívást jelentene, így van ez a világ legdrágább síterepével is.

Ennyi idő alatt az összes liftet nem lehetett kiásni a hó alól, így a síterep egy részét le kellett zárni a síelők elől, mivel lifttel nem lehetett feljutni. Ehhez jött még, hogy az egyik beindított lift is lerobbant. Természetesen a havas hírek hatására a szokásosnál is nagyobb tömeg rohamozta meg a pályákat.

A síterep közel félórás várakozásról számolt be közösségi oldalán, a fórumokon többen is egyórás, illetve másfél órás sorbaállásról is írtak. A képeket és videókat nézegetve sokaknak beugorhatnak a jasnai emlékek.
KOMMENTEK
HofEE | 2020.02.10. 15:04
Ezért 10 dollárt sem adnék, nemhogy 200-at.
st_robi | 2020.02.10. 17:53
Akkor most érezzem jól magam, hogy Alpe d'Huez-ben csak 30 perceket vártunk feljutásonként?
nyugiba | 2020.02.10. 19:52
Akkor a Kreischberg egy kicsi, barátságos, sormentes hely ehhez képest!
Hókupac | 2020.02.10. 21:30
Az idény elején Nov.10-én az osztrák rendőrség kicsivel reggel 9 után lezárta a Stubai völgy bejáratát a síelők rohama miatt. Mi még épp feljutottunk. Az intézkedésre folyamatosan többször figyelmeztették a rádióadók az úton lévőket. De cserébe aki feljutott nem kellett 5-10 percnél többet állni a lifteknél. Mindez azért történt mert előző héten eset fent a gleccsereken kb. 1 m hó, a hétvégére meg szép napos idő lett. Lehetett rá számítani, mi azt gondoltuk a Hintertux Gleccseren lesz a roham , de a Stubaier Gleccseren lett. (A Tuxot nem zárták le.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.