Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egy hétvégére ismét kinyit Alpe d'Huez gleccsere

2012.06.24. Bata Attila

Egy hétvégére ismét kinyit Alpe d'Huez gleccsere Június a gleccserterepek újranyitásának időszaka az Alpokban. A már csak mutatóba maradt egész évben nyitva tartó gleccsereken kívül ilyenkor indul újra az élet számos francia, olasz vagy osztrák pályán. A hónap szenzációja, hogy két napra ismét lehet nyáron síelni a 2005-ben bezárt Alpe d'Huez feletti gleccseren.
Alpe d'Huez feletti Sarenna gleccser hosszú éveken keresztül megbízhatóan szolgálta a síelőket télen-nyáron. Aztán 2003 hírhedten forró nyara annyi pusztítást végzett a gleccseren, amelyet a következő évek már nem tudtak helyrehozni, így 2005 óta már nem üzemel nyaranta a legendás síterep.

Az idei tél fantasztikus hóviszonyokat hozott a környéken, az egész szezonban összesen 10 méter hó esett, és ebből jócskán maradt még nyár elejére is. Ennek köszönhetően a síterep egy rendkívüli hétvégével ajándékozza meg a síelés szerelmeseit, június 30-án és július 1-én, két napra ismét kinyit a gleccser. A 3300 méter magasan fekvő Sarenna gleccser hasonló nevű, 16 kilométer hosszú pályája az Alpok leghosszabb pályájának számít, ennek a felső szakaszát és a híres alagutat lehet használni a hétvégén.

Természetesen erős marketing indokok is szerepet játszanak a rendkívüli alkalomban, hiszen ekkor lehet megvenni a következő szezon bérleteit, amellyel akár már a hétvégén is lehet síelni. Az üzemeltetők erős érdeklődésre számítanak, így a 25 eurós napijegyekhez csak előzetes internetes foglalás után lehet hozzájutni.

Franciaországban ebben a hónapban még további három gleccserterepen lehet még síelni. Hagyományosan Val d'Isere (Haute Tarentaise) nyitott ki először, június 9-én és ők is zárnak be először, a tervek szerint július 15-én. Egy héttel később nyitott ki újra Les 2 Alpes, valamint tegnap óta lehet síelni Tignes felett is. Mindkét helyen bőven van hó, sőt még júniusban is érkezett egy kis havazás. A tervek szerint a nyár végéig lehet majd ezeken a helyeken síelni, de nyilván ez nagymértékben függ az időjárástól.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.