Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Újra indult a lift a Magas-Tátrában, a túrázóknak...

2014.01.07. Bata Attila

Az időjárás nemcsak itthon, hanem Szlovákiában is megtréfálja a síelőket. Az idén eddig nem nagyon lehetett havas képeket készíteni a Magas-Tátrában. A síterep úgy döntött, hogy a tavaszias időjárásban legalább a túrázók járjanak jól, számukra ismét beindították a Lomnici-nyeregbe közlekedő liftet.
Az utóbbi időben minden évben feljegyezzük, hogy mikor lehetett először síelni az egyik legkeményebb szlovák pályán, a Lomnici-nyereg oldalában található meredek, fekete pályán. Arról már régen lemondtunk, hogy itt karácsonyra annyi hó gyűljön össze, hogy síelni lehessen. Ne felejtsük el, itt tilos hóágyúzni, így minden a természetre van bízva. Tavaly, például január 31-én lehetett itt először síelni.

A csúcsról lenézve a nyeregbe
A csúcsról lenézve a nyeregbe
A magas-tátrai lifteket az ősz végén mindig felülvizsgálatnak és karbantartásnak vetik alá, és a Kőpataki-tó mellől a Lomnici-nyeregbe közlekedő kétüléses lift (nem a csúcsra járó kabinos!) már csak a sípálya nyitásakor jár újra. Januárban itt is siralmasak a hóviszonyok, ahogy a friss webkamera képeken is látható, de a tavaszias időjárás meghozta a túrázók kedvét. Ezért a síterep úgy döntött, ha lécen nem is, de túrabakancsban is le lehet jönni a felsőbb régióból.

A nyereg alulról, piste, off-piste, freeride felejtős...
A nyereg alulról, piste, off-piste, freeride felejtős...
A tátralomnici síterepnek van néhány kedvezőtlen adottsága, a gyakori erős szél, a kevés természetes hó, és a déli fekvésű hegyoldalban gyorsan olvad a hó. Ezeknek is köszönhetően idén csak a közvetlenül a falu felett található kezdő részt lehetett eddig használni.

Ez a legrosszabb: a Kőpataki-tó alatt is hiányzik a hó
Ez a legrosszabb: a Kőpataki-tó alatt is hiányzik a hó
KOMMENTEK
bouquetk | 2014.01.07. 15:38
Apró szépséghiba, hogy téli zárlat van, amikor a házak feletti utak mind le vannak zárva.

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.