Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok az 5 tiroli gleccseren

2008.09.12. 2008.09.22. sielok.hu | frissítve: 2008.09.22.

Tovább folytatódnak a fejlesztések az öt tiroli gleccseren és a régióba látogató magyar vendégek száma dinamikusan növekszik - tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, melyet Sölden, Hintertux, Kaunertal, Pitztal és Stubai képviselői tartottak Budapesten.
Stubai csúcspanoráma
Stubai csúcspanoráma
Az öt tiroli gleccser képviselője a budapesti Citadellán rendezett sajtótájékoztatón számolt be a 2008/2009-szezonra megvalósuló beruházásokról. Az osztrák turisztikai szakemberektől pontos adatokat kaptunk a magyar vendégek számának alakulásáról is.

MAGYAR VENDÉGEK TIROLBAN

Az elmúlt télen már 84.000 magyar vendégéjszakát mutattak a statisztikák, ami az előző télhez képest ez 17%-os növekedést mutatott. Az elmúlt 5 évben megduplázódott a magyar üdülővendégek száma, 2007-ben már 20.808 vendég érkezett az öt tiroli gleccserre Magyarországról. A magyarok legkedveltebb gleccsere Sölden, melyet a Tux követ.

A tartomány egész évben 40 millió vendégéjszakát könyvelhetett el, amelynek a 60%-át a téli turizmus adta. A tiroli régió turisztikai jelentőségét mutatja az az adat is, hogy Tirol az osztrák vendégéjszakák mintegy 40%-át tudhatja magáénak.

ÚJDONSÁGOK A 2008/2008-ES SZEZONBAN

Sölden
A Giggjoch csúcsától induló régi 3 üléses liftet mintegy 8 millió eurós beruházással egy új kétsebességes, buborékos, 8 személyes ülőliftre cserélték le. Ezzel egy időben a Giggjoch éttermet teljesen átépítették: az új épületben helyet kapott egy tiroli fogadó, két önkiszolgáló étterem, valamint egy szabadtéri rendezvényaréna fagylaltbárral és színpaddal. A két beruházás összértéke mintegy 16 millió euró! Kaunertal
2008 novemberétől a Karlesjochbahn névre keresztelt új nyolcszemélyes, ülésfűtéssel rendelkező kiskabinos liftet vehetik igénybe a sízők: a 6 millió eurós költségvetéssel épült lift a Weißsee étteremtől fog indulni (2750 m), ahonnan kevesebb, mint 5 perc alatt kapaszkodik fel a 3100 méter magasban lévő hegyállomáshoz. A tervek szerint a lift minden évszakban működni fog: míg szeptembertől júniusig a sízők az új pályaszakaszokat fedezhetik fel (kék, piros és fekete), addig nyáron a túrázók használhatják a liftet. A lift felső állomásától pár perces sétára található a "3-Ländereck", azaz a hármashatár sarok, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk osztrák, olasz és svájci hegycsúcsokra. Pitztal
Erre a szezonra a komfortérzet fejlesztését tűzték ki célul. Ehhez nagyban hozzájárul a nemrégiben felépített új kabinos, ülőszékes lift, valamint az új energiatakarékos étterem. Bővebb infó ebben a cikkben.

Stubai gleccser
A Stubai gleccser a szezonban az új Daunschartein húzólifttel lepi meg a vendégeket, mellyel két új, széles gleccsersípályát érhetünk el. A Schaufeljoch hegyállomástól 10 perces gyalogútra, 3200 méteres magasságban található az új "Top of Tyrol" elnevezésű csúcskilátó, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a szemlélődők elé. A fejlesztések költségei 10 millió eurót tesznek ki. Hintertux
A téli szezonra elkészül a "Gletscherbus 1" névre keresztelt funitel típusú kiskabinos lift, amely a parkolótól szállítja az utasokat a 2100 méteren elhelyezkedő Sommerbergalm központhoz. Ez a modern lift a korábbi 4 üléses kiskabinos felvonót váltja le, amely nemcsak gyorsabb az elődjénél, hanem a dupla acélsodronynak köszönhetően szeles időben is üzemelni tud! Ezzel az építkezéssel elkészült a Gleccserbusz teljes vonala, így az 1-es 2-es és 3-as vonal segítségével percek alatt feljuthatunk a Gefrorene Wand 3250 méter magas csúcsára! Az idei beruházásra 15 millió eurót költöttek a fejlesztők.

WHITE 5 - KÖZÖS BÉRLET AZ 5 TIROLI GLECCSEREN

A múlt szezonban történt sikeres új bérlettípus bevezetése után a tiroli gleccserek idén is közös síbérletet adnak ki. A síbérletek érvényessége 10 nap, amelyet 2008. október 1. és 2009. június 1. között tetszőlegesen használhatunk fel. Aki "White5" bérlettel rendelkezik, azt rugalmasan használhatja fel, ugyanis a nyolc hónapos érvényességi időn belül összesen 10 napot tölthet el az öt gleccser területén. A napokat nem kell egybefüggően igénybe venni, így több párnapos síelésre is felhasználható. A teljes csomagban az öt tiroli gleccser 314 kilométer tökéletesen kialakított lesiklópályát kínál. A 10 napos "White 5" síbérlet ára 298 euró (kb. 70-75 000 Ft). Október 1-től mind az öt gleccserfelvonó pénztáránál megvásárolható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.