Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb 50 cm friss hó eshet Ausztriában csütörtökig

2013.02.11. Bata Attila

Újabb 50 cm friss hó eshet Ausztriában csütörtökig Az utóbbi időben nem panaszkodhattak a karintiai és stájer síterepek, de a következő napokban újabb havazás érkezik a régió síterepeire. Az előrejelzések szerint mától újabb havazás kezdődik, amely a következő napokban 50 cm havat hozhat, különösen Semmering környéke lehet szerencsés.
Második hetébe lépett az osztrák iskolai síszünet, és az időjárás továbbra is gondoskodik róla, hogy bőségesen legyen hó az osztrák lejtőkön. Ma délutántól egy újabb mediterrán ciklon hoz havat a déli és keleti országrészekbe. Ebből a havazásból jut majd a horvát és szlovén területekre is, sőt, nálunk a Dunántúlon is fel kell készülni, hogy akár 30 cm hó is hullhat csütörtök estig.

A január közepi havazáshoz hasonlóra számítanak Karintiában
Holnap reggelig átlagosan 10-15 centiméter hó várható a karintiai, stájer és az alsó-osztrák területeken, de a déli régió magasabb hegyeiben reggelre 30 cm havat várnak az osztrák meteorológusok. A havazás kisebb intenzitással kedden is folytatódik majd, aztán szerdára ismét egy nagyobb mennyiségű adag havat jósolnak az említett területekre.

A legtöbb friss havat, akár 50 centiméternyit, a Semmering környéki hegyekbe várják az UBIMET meteorológusai. Ez a mennyiség csütörtök estig érkezhet meg, csütörtökön még kisebb intenzitással, de kitarthat a havazás Ausztria keleti részein.

Péntektől lecsendesedik a déli és keleti országrész, azonban nyugat felől várnak további hófelhőket, így a hétvégére a nyugat-ausztriai síterepeken is hullhat utánpótlás.

Pénteken és szombaton komoly forgalom várható az osztrák utakon. Szombattól síszünet kezdődik a felső-ausztriai és stájer iskolákban, a mostani hetet a síterepeken töltő burgenlandi, karintiai és salzburgi családok pedig hazafelé igyekeznek majd, mert hétfőtől ezekben a tartományokban ismét kezdődik a tanítás.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.