Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új-Zéland: egy méter hó esett egy nap alatt

2013.06.20. Bata Attila

Új-Zéland: egy méter hó esett egy nap alatt Amíg idehaza a kánikulával kell megküzdeni, addig a Föld déli féltekén már beköszöntött a tél. Különösen Új-Zélandon van elemében a havazás, az ország déli részére évtizedek óta nem tapasztalt hatalmas havazás érkezett.
Az idei síelés a június 8-i hétvégén kezdődött meg az új-zélandi Coronet Peak síterepén, majd múlt héten csatlakozott hozzájuk Mt. Hutt is. Hála a kiadós havazásnak, a mostani hétvégén pedig újabb síterepek nyithatnak ki, feltéve, ha addigra kiássák a lifteket és megtisztítják az utakat az utóbbi évek legnagyobb havazása után.

Szerda óta komoly mennyiségű csapadék érte el a szigetet, és a havazásnak még nincs vége, a meteorológusok szerint a hétvégén is kitart majd a havazás. A június 15-én kinyitott Mt. Hutt síterepének már másodszor kellett bezárnia rövid nyitása alatt, ahogy írták, „jó okunk van erre”, vagyis irgalmatlan mennyiségű hó hullott az utóbbi 24 órában.

A síterep oldala szerint 20 óra alatt 1 méter friss hó hullott, az utóbbi 24 órában pedig összesen 125 cm, amely most már biztosan beindítja a szezont, hiszen lenn 170 cm, a hegyekben pedig már 210 cm vastag a hó.

Cheeseman, egy másik új-zélandi terep, itt csak júliusban nyitnak
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.