Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tragikus olasz liftbaleset karbantartás közben

2012.09.25. Bata Attila

Tragikus olasz liftbaleset karbantartás közben Halálos baleset történt a múlt héten az olaszországi Courmayeur síterepén. Az egyik kabinos lift karbantartása közben a kabin tetején tartózkodó szerelő lezuhant. A zuhanás után azonnal kórházba szállították, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A vizsgálat szerint egy rossz döntésen múlt minden.
A baleset múlt hétfőn délután történt, akkor csak annyit lehetett tudni, hogy egy 38 éves olasz állampolgár lezuhant egy karbantartás alatt álló kabinos lift kabinjának a tetejéről. Az ominózus kabin egész közel tartózkodott a völgyállomáshoz, a szerelő körülbelül 5 méteres magasságból zuhant le délután fél négy körül. Kórházba szállítás után este 6-kor halt bele sérüléseibe.

Ilyen kabin tetejéről esett le a szerelő
Ilyen kabin tetejéről esett le a szerelő
Természetesen megindult a rendőrségi vizsgálat, amely szerint a baleset oka egy végzetes döntés volt a karbantartó részéről. Az áldozat, Vincenzo Di Placido, és kollégája már befejezték a munkát az Arp kabinoson, lejöttek a megjavított kabinról és engedélyt adtak a lift újraindítására. Ekkor Di Placido hirtelen, mindenféle biztonsági felszerelés nélkül, visszamászott a kabin tetejére, mások elmondása szerint valamit, vélhetően egy szerszámot felejtett a tetőn. Azt gondolta, hogy van még ideje az újraindítás előtt, de a liftet azonnal beindították.

Az áldozat helyi lakos volt, síoktatóként és hegyi vezetőként is dolgozott. Felesége és két gyermeke gyászolja.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.