Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tina Mazénak még az államfő is készítette a pályát

2013.01.22. Bata Attila

Tina Mazénak még az államfő is készítette a pályát Hétvégén a szlovénok versenye következik a női Világkupában Mariborban. Ugye el lehet képzelni mekkora őrület lesz a itt a hétvégén, az idén fantasztikusan síelő Tina Maze hazai versenyén? Még a szlovén államfő is együtt dolgozott a pályamunkásokkal, igazi síelős lázban égnek a szlovénok.
Az összetett VK sorozatban utcahosszal vezető Tina Maze jutalomjátéka lehet a hétvége a Maribor feletti Pohorje síterepén. Természetesen a szervezők is készülnek, becslésük szerint legalább húszezren lesznek kíváncsiak a nemzet aranylányára a helyszínen, ahol lassan az utolsó akadályok is elhárultak, van elég hó, sőt még az ország elnöke is besegített a pályamunkásoknak.

A szervezők szerint ez lesz a 49. Arany Róka (Zlata lisica) verseny a hétvégén, ám az időjárás többször megtréfálta őket az előző években, de az elmaradt versenyeket is besorszámozták. Végül is tényleg komolyan készültek rá, de tavaly és tavalyelőtt is hóhiány miatt maradtak el a versenyek, a tavalyit még Kranjska Gora megmentette, de a szervezőket és a helyi vállalkozókat komoly veszteségek érték az elmaradt futamok miatt.

Ahogy a legfelső képen is látható, 13 nappal a verseny előtt kezdődött meg a hegyoldal (domboldal?) behavazása. A síterep sajátossága, hogy már-már magyarországi magasságokkal büszkélkedhet. A falu és a célegyenes melletti stadion csak 325 méter magasan található, eléggé kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek, amely az utóbbi héten abbahagyta az ellenségeskedést, és rámosolygott a szervezőkre. Végre hideg volt, lehetett hóágyúzni és még természetes hó is esett, így a pályán lévő 40 cm vastag hóréteg megfelelőnek tűnik a hétvégére.

Tegnapelőtt a szlovén államelnök, Borut Pahor, is kilátogatott a szervezőkhöz, és ha már ott volt fel is csatolt, valamint besegített a rendezőknek. Ahogy a filmen is látható segített vizet spriccelni (injekciózni) a pályába. A víz később belefagy, és ettől betonkeménységűvé válik a pálya, lassabban romlik a versenyek alatt.

Így spriccelik be a vizet a pályába s szlovén elnökkel
Természetesen minden Tina Mazéről szól, aki már kétszer nyert Mariborban, óriás-műlesiklásban 2005-ben és 2009-ben. Az utolsó megrendezett versenyen, 2010-ben szlalomban lett második. Ebben az évben óriásban bátran lehet fogadni rá, de szlalomban sem esélytelen. Az óriást szombat reggel, a szlalomot vasárnap rendezik.

KOMMENTEK
Szekely Szilard | 2013.01.22. 12:46
Ha mar verseny Elannal pozol, megmutathattak volna, hogyan kell egy silecet vinni. :)
Norcea | 2013.01.22. 20:15
Ezen a pályán tanultam síelni. Van azért ezen meredek is.
gyf | 2013.01.22. 22:43
Hajrá Tina!
admin3 | 2013.01.23. 11:40
Last Minute ajánlat a Golden Fox Sí Világkupára!

A Hotel Habakuk 10%-os kedvezménnyel kínálja utolsó szobáit a Sí Világkupa idejére! A szálloda mindössze 200 méterre található a verseny célállomásától. Akár 1 éjszakára is foglalható!
http://sielok.hu/szallas/habakuk#ak...cio-1427

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Arena csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A négycsillagos Hotel Arena közvetlenül a maribori sípályák lábánál található, a kétüléses lift völgyállomásnál. Szolgáltatásai: étterem, bár, pezsgőfürdő, szaunák, fitneszterem, relaxációs terem, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Forest Hotel Videc csillagcsillagcsillag
Újszerű, 3 csillagos hotel a maribori kiskabinos lift felső állomása közelében, 300-500 méterre a sípályáktól. A vendégek kedvezményesen használhatják a szomszédos Bolfenk WellNest Centrum szolgáltatásait!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.