Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Tina Maze új edzővel folytatja

2014.01.10. Bata Attila

Az előző szezonban sikert sikerre halmozó szlovén síelő az idei szezonban sokkal gyengébben teljesít. A korábban sikeres versenyszámaiban is jóval elmarad nemcsak a tavalyi, hanem az előző évek teljesítményétől is. Tina Maze most úgy döntött, egy hónappal az olimpia előtt, hogy edzőt vált.
Tina Maze történelmet írt az előző szezonban. Másnak esélye sem volt az összetett VK győzelemre, hatalmas fölénnyel előzte meg az egész mezőnyt, soha senki nem gyűjtött még ennyi pontot egy szezonban, mint ő tavaly. Szintén beállította azt a bravúrt, amellyel csak a legnagyobbak dicsekedhetnek, hogy szlalomtól lesiklásig, mind az öt számban van már VK győzelme.

Az idei szezon előtt nyilvánvaló volt, hogy ilyen sikeres szezont nem lehet még egyszer produkálni. Mindenki arra számított, hogy megerősödnek a vetélytársak és nagyobb küzdelemre késztetik Mazét, de ehelyett Maze teljesítménye esett vissza drasztikusan. Temetni azért még nem kell, hiszen az idén elég kiegyensúlyozott a mezőny, most a hatodik helyen áll összetettben, 162 ponttal lemaradva a vezető német Maria Riesch előtt.

Vajon boldog lesz-e az új év?
Vajon boldog lesz-e az új év?
A gyengébb teljesítményt sokan azzal magyarázzák, hogy tavalyi edzője, az olasz Livio Magoni az idei szezontól az olasz női óriás-műlesikló csapatot edzi, akik az idei utolsó versenyen már kitettek magukért, hiszen az első 16 között hét olasz lány is szerepelt. Magonit egy másik olasz, Walter Ronconi váltotta, akivel a hírek szerint Maze nem nagyon találta meg a közös hangot.

Az idei évet egy újabb olasz edzővel, jobban mondva a svájci-olasz Mauro Pinivel kezdi el Maze. Pini több válogatottal is dolgozott már korábban, többek között a spanyolokat, majd 2010 és 2012 között a svájciakat edzette.

Pinit Maze kereste meg, aki elmondása szerint nem tudott nemet mondani arra a kérésre, hogy a világ legjobb női síelőjének segítsen. Pini korábban olyan síelőkkel dolgozott együtt, mint Lara Gut, Didier Cuche vagy Didier Defago.

A hétvégéi osztrák lesikló verseny (Zauchensee) lesz Pini és Maze első közös versenye.
KOMMENTEK

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.