Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új kabinos lift épült az idén Tignesben

2010.12.08. Bata Attila

Új kabinos lift épült az idén Tignesben L'Espace Killy, vagyis Val d'Isere és Tignes együtt vitathatatlanul a világ legjobb síterepei közé tartozik, és ezért is nem meglepő, hogy az idén is lesz néhány újdonság a síterepen. A legnagyobb dobást az új lift megépítése jelenti, de ezen felül új pályákat is adnak át kezdőknek és haladóknak.
Az idei szezonban ismét újdonsággal találkozhatnak azok, akik Franciaország egyik legjobb síterepére indulnak. A síterep fejlesztési terveinek megfelelően a régi kétszemélyes ülőliftet, amely összekötötte a Les Boisses részt (1770 m) a Le Lac oldallal (2180 m) egy új kabinosra cserélik.

Csaknem 35 évet kellett arra várni, hogy az 1976-ban épült kétszemélyest végleg lecseréljék. Már a számok is mutatják, hogy az új lift sokkal jobb lesz a réginél. A régivel eddig óránként maximum 900 síelő érhetett fel a csúcsra, ez a szám mostantól 3000-re nő. A gyorsaság is változik, a régi kilencperces menetidőhöz képest igencsak rövidnek tűnik az a négy perc, amennyit az idei szezontól utazniuk kell a síelőknek. Talán ezt a négy percet állva is ki lehet bírni, hiszen az új kabinokban a nyolc ülőhely mellett, 10 állóhelyet is kialakítottak.

Harmincöt év alatt a sítechnika is rengeteget fejlődött, az új lift már jóval csendesebben jár mint az elődje, és a tájat is kevésbé csúfítja tartóoszlopaival, az új kabinos lift működéséhez már hat oszloppal kevesebb is elég lesz.

Egy kis emlékeztető a régi liftről
Az új lift mellett a haladó síelőknek is kínál újdonságot a síterep, hiszen a következő szezontól hat új, kezeletlen pályával várják a profibbakat. A pályákat ugyan nem ratrakolják, de a biztonságra és a lavinaveszélyre ugyanúgy vigyáznak, mint a többi pályánál. Az új pályákat a Forêt, Marmottons, Signal Bas, S, Tunnel, és 3000 részeken találjuk.

A kezdők számára is lesz egy új pálya, ezt a Fornet részen építik, a térképen a Petit Bois nevű pályát kell keresni. Új elemekkel bővül a Valpark, valamint a Bellevarde túloldalán található Mont Blanc pálya kifejezetten a gyerekeket várja újdonságaival.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.