Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ted Ligety nyerte az első amerikai aranyat

2011.02.18. Lipiczky Ágnes

Ted Ligety nyerte az első amerikai aranyat Megszületett az amerikai férfiak első érme a világbajnokságon Garmisch-Partenkirchenben: az óriásműlesiklást Ted Ligety nyerte meg, úgy, hogy az első futam után még csak a negyedik helyen állt.
Az első futam után hatan, a másodikat követően öten voltak (utóbbi esetben kis jóindulattal) fél másodpercen belül: ha úgy tetszik, a pályán igazolódott, előzetesen miért a férfiak óriásműlesiklását tartották a vb legszorosabb számának. Arról nem is szólva, hogy a két futamot külön-külön értékelve hét különböző dobogóst látnánk, illetve, hogy az első kör első három helyezettje közül senki sem tudta megtartani a pozícióját, és közülük is egyedül Philipp Schörghofer maradt a pódiumon.

És mindezek tetejébe olyan síelő lett a világbajnok, aki az első, majd a második „kanyarban” sem volt a legjobb háromban! Viszont a Világkupa eddigi eredményei alapján abszolút nem érdemtelenül került a világbajnoki cím Ted Ligetyhez. A „bevállalós” amerikai Beaver Creekben (négy év után nyert először hazai terepen amerikai férfisíző Vk-versenyt!) Val d'Isére-ben és Alta Badián is győzött, klasszikus mesterhármast könyvelhetett el, és Garmisch-Partenkirchenbe is a szakági Vk-éllovasaként érkezett meg. Csakhogy az első futam után úgy tűnt, ő sem javít az amerikai férfiak sanyarú vb-szereplésén (még érmük sem volt, szemben a nők által szerzett két ezüsttel), hiszen csak negyedik lett, igaz, kevés választotta el a részsikert elkönyvelő Aksel Lund Svindaltól.

„Ettől még ideges voltam, és úgy éreztem, ilyen nehéz körülmények között nagyon nehéz lesz felkapaszkodnom a dobogó tetejére. Elismerem, úgy éreztem, kikaptam. Most ezért is érzem különösen szerencsésnek magam” – mondta az eredményhirdetést követően az első világbajnoki címét nyerő Ted Ligety. Érdekesség, hogy a Világkupában szintén csak óriásműlesiklásban végzett az élen, az olimpiai bajnoki címét viszont kombinációban szerezte.

A francia férfiak is az első egyéni érmüket könyvelhették el az ezüstérmes Cyprien Richard révén, míg az osztrák Philipp Schörghofer bronzát azért kell nagyra értékelni, mert ha mindenki egészséges, akkor ő csak a negyedik számú versenyző lett volna a csapatban. Csak éppen Benjamin Raich, Hannes Reichelt és Marcel Hirscher sérülés miatt nem tudott elindulni...
KOMMENTEK
cicavirag | 2011.02.19. 09:13
Ez aztán nagy küzdelem volt! :)
Zsanreno | 2011.02.21. 18:17
Viva Ligety!!!!!!

Mondja valaki, hogy nem magyar síző a legjobb a világon!!! :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.