Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Londoni reptér lezárva, taxival mentek síelni az Alpokba

2010.12.25. Bata Attila

Londoni reptér lezárva, taxival mentek síelni az Alpokba Az elmúlt hétvégén lehullott hó miatt a londoni Heathrow reptér nem indított járatokat. Mit tegyen az a család, akinek már befizetett síelése van a Francia-Alpokban? Végső esetben taxit hívtak és 1000 fontért (kb. 330 000 Ft) megtették a majdnem 1300 kilométeres utat Val d’Isère-be.
Síelni muszáj, főleg, ha már minden be van fizetve, de mit tegyünk akkor, ha nem járnak a repülőgépek, hogy jussunk el az Alpokba Angliából. Egy héttagú angol család először azon döbbent le, hogy lezárták a londoni repteret, ezáltal esélyük sem volt a Francia-Alpok egyik legjobb síparadicsomába, Val d’Isère-be elrepülni. Mivel a szállást és a repülőjegyeket teljesen külön irodákban foglalták, így valószínűleg nem kaphatták volna az elmaradt síelés árát.

Ahogy lenni szokott, ilyenkor következtek a B és C tervek. Az angolok zöméhez hasonlóan megpróbáltak vonatra ülni, de az ünnepek előtt már nem volt hely a járatokon. Következő lépésben egy kisbusz szerettek volna bérelni, amellyel az egész család eljuthat Franciaországban, de ezzel sem volt szerencséjük.

A családfő utolsó esélyként felhívta a helyi (Southampton) taxi társaságot, hogy akad-e olyan sofőr, aki 1000 fontért (kb. 330 000 Ft) hajlandóan lenne őket elvinni a francia síterepre. Az összeget úgy számolták ki, hogy körülbelül ennyibe került volna egy kisbusz bérlése. Szerencséjükre, akadt egy sofőr, aki bevállalta az utat.

Gyorsan megegyeztek az útvonalban, a pihenőkben, sőt még azt is kitalálták, mikor váltják egymást a sofőrök. Azzal azonban nem nagyon számoltak, hogy Franciaországban is hóviharok tombolnak, így a majdnem 1300 kilométeres utat 15 óra alatt tették meg.

Végül is a repülőgép eredeti menetrendjéhez képest hat órával később, de mégiscsak megérkeztek, így nem esett kútba az egy hétre kifizetett 7000 fontos (kb. 2,3 millió Ft) téli vakáció. A taxis egy éjszakát aludhatott egy pótágyon, majd másnap indult vissza. Elmondása szerint élvezte élete első útját Franciaországban, azonban nagyon furcsa volt neki a másik oldalon vezetni.
KOMMENTEK
Stani | 2010.12.25. 09:58
Hollandiából Kaprunba 16 órát utazott a szokásos 8 óra helyett az a holland család, akivel pár napja találkoztam. Azt mondták a német autópályákon 40 km/h-val tudtak maximum haladni. Hollandiában 15 cm hó van, amire az életükben eddig nem volt példa.
Zell-ben is feltűnően sok GB rendszámú autó van, gondolom ez is összefügg a járat törlésekkel, hiszen ők többnyire repülni szoktak.
Basslovers | 2010.12.25. 12:35
Az igen! Nájsz! XD

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.