Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tauplitz: új, nyolcfős kabinos december elejétől

2010.12.06. Stánicz Balázs

Tauplitz: új, nyolcfős kabinos december elejétől A honfitársaink körében is népszerű stájer síterep igazán nagyot robbant az idén, ugyanis elkészült az új kabinos felvonó, amely december 1. óta várja a kedves téli sportolókat. A kabinos mellett részben új lejtők kerültek kialakításra és a hóágyú parkot is bővítették.

Mitterstein nyolcfős kabinos

Emlékszünk még a jó öreg mittersteini húzóliftre, minden kezdő és hódeszkás „rémálmára”. Mostantól valóban legfeljebb az élaminkban fog megjelenni a húzólift, ugyanis helyét egy nyolcfős kabinos felvonó váltotta fel, tehát 2010/11-es szezontál már nem csak Tauplitzból juthatunk fel a hegyre; Bad Mitterndorfból is.

Igaz ez némi sarkítás, tudniillik valamilyen érdekes okból kifolyólag nem Bad Mitterndorfból indul a kabinos, hanem a tauplitzi alpesi út elejéről , tehát az itt megszállóknak továbbra is autóba vagy síbuszba kell szállniuk. Elkeseredésre azért semmi ok, egyrészt ez is hatalmas fejlődés a síterep történetében, másrészt az elkövetkezendő években elkészülhet egy felvonó Bad Mitterndorfból is.
Vadonatúj és stílusus; a Doppelmary jóvoltából
Vadonatúj és stílusus; a Doppelmary jóvoltából
A kabinos részben a régi húzólift nyomvonalát követi, annál azonban hosszabb, azaz a vége nem a Lobernalmnál van, hanem lejjebb az ún. Zauchen-Ursprung részen. Természetesen így új sípályák is létrejöttek. A kabinos egy középállomást kapott, nagyjából ott, ahol az előd középállomása is helyet foglalt.

Új parkolók

A völgyállomásnál parkolókat alakítottak ki, amiket Bad Mitterndorfból alig öt perc alatt elérhetünk, a nap végén egészen au autókig síelhetünk

Brentmöser pálya

A tauplitzi völgypályát összekötötték a kabinos völgyállomásától, így a kezdőbbek és kisgyermekes családok is könnyedén, mindenféle nehézségek nélkül eljuthatnak a kabinos aljáig, ahol egy kezdőfelvonót is felépítettek. Kezdőfelvonó nem csak itt épült, hanem a középállomásnál is.

Jelentősen bővült a hóágyúrendszer

A tauplitziak semmit nem bíznak a véletlenre; bár a régióban méterekben mérik a szezon során a fehér áldást, a hóágyúrendszert jelentősen fejlesztették. Európa legnépszerűbb cégétől a Technoalpintól rendeltek 14 db T40-est, ugyanennyi T60-ast és 38 lándzsás hókészítőt. Talán még van akinek emlékében ott sejlik; jó néhány éve e cég hóágyúi produkáltak először havat + 3 fok feletti hőmérsékleten; adalékanyagok nélkül! Az idei fejlesztések 12 millió euróba kerültek a lifttársaságnak.
KOMMENTEK
pezs | 2010.12.06. 20:05
A hétvégén leteszteljük!
hópapa | 2010.12.09. 06:04
Az az igazság, hogy bár Tauplitz egy nagyon jó adottságokkal megáldott síterep, ennek ellenére még nagyon sok, és főleg logikus fejlesztést kívánna.
A pályák és terepek közti átjárások elég körülményesek és kényelmetlenek, úgy hogy minden ehhez hasonló fejlesztésnek örülünk.
Meg annak is, hogy van 12 millió eurójuk erre. :o)

Szállástippek
Sonnenalm Apartmanház
A Sonnenalm Apartmanház két apartmanja kb. 10 km-re Tauplitz sítereptől Bad Mitterndorfban található. A jól felszerelt, 50 nm-es összkomfortos apartmanok 4 + 1 fő számára biztosítanak kényelmes szálláslehetőséget, gyönyörű kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.