Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar ételek napja volt a szlovák Tále síterepén

2010.01.02. Bata Attila

Magyar ételek napja volt a szlovák Tále síterepén Tále a magyar síelők egyik kedvelt szlovák célpontja. Pályái miatt, főleg a kezdők, a gyermekek, és a családok részére kínál remek síelési lehetőségeket. A síterep minden évben rendez egy napot, amikor a vendégek a magyar konyha ételeivel ismerkedhetnek meg a sípálya aljában.
Jó úton haladnak a helyiek, hogy lassan hagyománnyá váljon a magyar gasztronómiai nap, hiszen az idén már negyedik alkalommal rendezték meg. Becslések szerint a síterepre látogató vendégek 25-30 százaléka hazánkból kerül ki, és azok, akik a mai napot is ott töltötték, igazán otthon érezhették magukat.

Csúszás után a pálya melletti sátrakban Eszterházy rostélyost, debreceni karajt, vagy somlói galuskát lehetett fogyasztani. Persze azon nem kell csodálkozni, hogy a pálmát mégis a szlovákok örök kedvence a jó magyar halászlé vitte el. Sokan tették teljessé a magyar menüt egy kupica magyar körtepálinkával. A korlátozott hóviszonyok ellenére is körülbelül négyszázan keresték fel a síterepet és a magyar asztalokat, a szakácsok szerint nagyon sokan érdeklődtek a magyar receptek iránt.

A környező országok ételeit bemutató napok már megszokottnak mondható a síterepen. A magyar rendezvény a kezdetét jelenti az egész szezonra szóló programoknak. A szezon hátralévő részében az osztrák, a lengyel, cseh és ukrán ételek kerülnek sorra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.