Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombattól már síelhetünk a Madarasi Hargitán

2012.12.14. sielok.hu

Szombattól már síelhetünk a Madarasi Hargitán December 15-én, szombaton kezdődik a legmagasabban fekvő magyar síközpontban, a Madarasi Hargitán a 2012/2013-as síszezon. Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő síközpont felvonóit ekkor indítják el.
Jelenlegi információink szerint elsőként a – kék és piros besorolású – Súgó pálya üzemel biztosan szombaton, valamint a profi sízőknek szánt Nagy Mihály nevű fekete pálya, a munkálatok azonban jelenleg is zajlanak a székely síparadicsomban, s hamarosan megnyitják a síközpont mind a hét pályáját.

Jelenleg a hó vastagsága 40-45 cm, és a meteorológusok szerint további havazás várható a térségben. A Madarasi Hargitára vezető utakat 8-10 cm letaposott hó borítja. Pillanatnyilag mindkét út - az Ivó és a Szentegyháza felőli is – jól járható, folyamatosan takarítják, ám inkább a szentegyházi használata ajánlott. Hólánc használata azonban kötelező! Ugyanakkor, mint ajánlják a síközpont üzemeltetői, tanácsos betartani egy ún. „menetrendet”, azaz déli 12 óráig kiérkezni a hegyre, és 13 óra után indulni lefelé, a hegyre vezető út ugyanis az egyre növekedő útszéli hókupacok miatt télen viszonylag keskennyé válik.

A székelyek szent hegyének is tartott Madarasi Hargitán mintegy öt kilométernyi, összesen hat, jól karbantartott, hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya van, ugyanakkor off-road-pálya és hópark is létesült. A sípályák minden igényt kielégítenek: van zöld, ún. „bébipálya”, kék, piros és fekete pálya is, ezek december közepétől általában egészen április végéig használhatók. Az elmúlt években az üzemeltetők hóágyúrendszert építettek ki a teljes sípályarendszerre, ugyanakkor a hótaposó gépek is folyamatosan dolgoznak, idéntől a fekete pálya legmeredekebb szakasza is taposható.

2005 és 2007 között több új panzió is létesült a Hargitán, s a növekvő igények miatt egy hópark is készült ugratókkal, fanboxokkal, csúszókorlátokkal, ahol tavaly már nemzetközi versenyt is tartottak a hódeszkasport és a szabad stílusú sízés szerelmesei.

KOMMENTEK
jasin3 | 2012.12.15. 10:17
Pontos a megfogalmazás,a legmagasabban fekvő magyar síközpontban a Madaras Hargitán....ilyen megfogalmazás kellene mindenhol!
Szali | 2012.12.19. 00:35
Tényleg jó a megfogalmazás!!! :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.