Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombaton indulnak a liftek a Nagy-Hideg-hegyen

2015.01.30. Jeszenszky Géza

Folyamatosan esik a hó a Börzsönyben! 5 év szünet után, az elmúlt napok jelentős havazásának köszönhetően jan. 31-től, szombattól ismét működnek a síliftek. Nagy-Hideghegyen géppel előkészített három pálya és három tányéros sífelvonó várja a sportbarátokat. Természetesen működik a turistaház és az étterem.
Üzemelni fog a Magas-taxi réten a tanuló sípálya és sífelvonó. Kezdő sízőknek, gyerekeknek ideális, kezelt tanulópálya.
Nagy-Hideg-hegyen 3 tányéros sílift és 4 kezelt pálya várja a haladó sízőket és boardosokat: egy nehezebb és egy könnyebb északi pálya, és két könnyebb (piros-kék) déli pálya.

A rét és a turista utak kiválóak sífutásra és túrázásra a Csóványosig.
A turistaházban kandalló fűti a melegedőt. Hideg büfé házi disznóságokkal, (kolbász, abált és sült szalonna, disznósajt, töpörtyű, májas...), házi szendvicskrémes szendvicsek, kézműves-lekváros kalács, teák, kakaó, kávé várja a megéhező sportolókat, túrázókat. A Hideg-hegyi házban a mindig sláger babgulyás és sztrapacska mellett többféle meleg étel várja a túrázókat, sportolókat.

Megközelítés: Szombat reggel 8:07-kor a Nyugatiból induló vonattal Kismarosig, onnan busszal Királyrétre reggel 9:10-re lehet eljutni. Autóval parkolni lehet Királyréten, vagy a Nagy-Hideghegyhez 4 km-rel közelebb fekvő autóparkolóban. Reggel 9 órától két, igény esetén három síbusz folyamatosan szállítja Királyrétről, illetve az inóci bánya alatti autóparkolótól a sízőket, kirándulókat a hegyre. Viteldíj Magas Taxig 500 Ft, Hideghegyig 750 Ft.

Hideghegyen a napijegy 4000 Ft (ez érvényes Taxon is) félnapos bérlet 3000 Ft-ért válható, 12-16 óra között érvényes. Gyermekeknek (14 éves korig) a napijegy 3000 Ft, a félnapos jegy 2000 Ft. Taxon a napijegy 2500 Ft, gyermekeknek 2000, a félnapos jegy 2000, illetve 1000 Ft.
Szánkózni Hideghegyen a mély hó miatt nem lehet, Magas Tax környékén, illetve az autóparkoló környékén (420 m magasság) vannak szánkózásra is alkalmas területek.

Nagy-Hideghegyen a decemberi ónos eső következtében a két északi pálya alsó része a rádőlt erdő miatt le van zárva.
KOMMENTEK
Dread | 2015.01.30. 14:54
Sziasztok.
A cikk alján említitek hogy az északi pályák alsó részei le vannak zárva, de fent pedig azt írjátok hogy mennek az északi pályák. Akkor ezt most ugy kell értelmezni, hogy mennek a pályák csak nem az aljáról indul a felvonó? Akkor kb milyen hosszú így a pálya?
admin ági | 2015.01.30. 14:57
Sajnos a cikkben leírtaknál többet nem tudunk, telefonon érdemes érdeklődni az alábbi telefonszámon: 06-27-999-444.
osember_turasi | 2015.01.30. 21:06
Az északin 2 lift van, egy hosszú, ami biztos nem működik, mivel összetörték a fák, a rövidebb - ami a pálya közepétől indul - akár működhet is. (nem hivatalos információ, csak a helyismeret szól belőlem :) )
Chopoker | 2015.01.31. 00:56
Nagy kár, hogy ilyen közelről (Bp-hez képest) ilyen nehéz pontos információt szerezni. Ide szerettem volna menni szombaton, de kellő infó miatt a Tátrát választottam.

Remélem a jövőben jobb lesz a kommunikáció és én is bátrabban vágok (másokkal együtt) az útnak NHH-felé!

Bátraké a szerencse, jó csúszást kívánok minden NHH fannak!

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.