Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák körkép: kinyitott a Lomnici-nyereg is

2009.01.02. Bata Attila

Szlovák körkép: kinyitott a Lomnici-nyereg is Szlovákia egyik legmagasabb és legmeredekebb pályája rendszerint a karácsonyi ünnepek tájékán nyílik meg, az idén kicsit késett a megnyitó, de mától már jár a kétüléses lift és az egyik pálya is síelhető. Az előző szezonokban még május közepén is lehetett ezen a síterepen síelni.
Január 2-től közlekedik a kétszemélyes fapados lift a Kőpataki-tó és a Lomnici-nyereg között. A lentebb épített, Štart és Čučoriedky közötti, új, négyszemélyes liftet pedig december 29-én indították be először. A liftek ugyan járnak, de a síterepen nem az összes pálya üzemel. Aki ide indul, jobban teszi, ha előzetesen tájékozódik. Jelenleg a nyeregben egy, a Štart környékén két pálya, valamint Jamy pályája üzemelnek.

Jelenleg már körülbelül kilencven síterep nyitott ki Szlovákiában, de a hóviszonyok miatt jelenleg a síközpontok nagy része csak korlátozottan működik. A legtöbb helyen csak 1-2 lift jár, jellemzően a magasabb részeken található pályákat tudták beindítani. A magasabban fekvő központokban már majdnem egy méter vastagságú a hóréteg, de az alacsonyabban fekvő síterepeken 20-30 cm vastag, javarész műhavazott hóréteget találunk a pályákon.

Martinské Holé síterepén, új nevén Winter Park Martinky, végre megkapták a szükséges engedélyeket, így az év utolsó másfél napján már üzemelhetett az idei szezonra épített hatszemélyes lift.

Kellemetlen helyzetben próbált megoldást keresni a Skalka Sport & Ski Arena. Az új lift ugyan elkészült, de hó alig van a pályán, mert a hóágyúzáshoz szükséges berendezések nem készültek el. A pályán jelenleg 15 cm természetes hó található, de a pálya nem a legjobb minőségű, különösen az alja nagyon köves. Az üzemeltetőek engedtek a nép akaratának és Szilveszterkor beindították a felvonót, de a pénztárnál a síelők figyelmét felhívták a jelenlegi helyzetre, és aki elégedetlen volt a körülményekkel, annak a bérletét visszaváltották.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.