Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szilveszteri hangulatú kishírek a nagyvilágból (2. rész)

2011.12.31. Bata Attila

Szilveszteri hangulatú kishírek a nagyvilágból (2. rész) A szilveszteri bulik előtt következzen néhány nehezen hihető hír, amely időközben különböző okok miatt kimaradt. Volt, aki hegyimentővel kerestette sítúrán elhagyott plüssállatját, Tignes-ben az egerek miatt nem lehetett elindítani a liftet, és Amerikában ritka önzetlen ajándékot kapott egy síterep.

Hegyimentővel kerestették az elveszett plüssállatot

December elején túrázott egy német házaspár az Osztrák-Alpokban, amikor az egyik fényképezésnél a házaspár kedvenc plüssállata, egy zöldbéka, hirtelen kiesett a kezükből és körülbelül 2000 méteres magasságból zuhant a mélybe. A házaspár két napot töltött azzal, hogy a szívükhöz nőtt állatot megtalálják, de nem jártak sikerrel. Ekkor jött a nagy ötlet, és egy hegyimentőt bíztak meg a szokatlan feladattal. Kezében a keresett tárgy fényképével, a hegyimentő nyolcórás kutatás után megtalálta a házaspár kedvencét. A különleges megbízatás körülbelül 130.000 forintba került a német házaspárnak.

Egerek miatt állt le a lift Tignes-ben

December elején hatalmas havazás köszöntött Franciaországra. Tignes síterepén különösen örültek a nagy havazásnak, hiszen végre beindíthatták a Val d'Isere-i résszel összekötő liftet. A reggeli nyitás a rágcsálók miatt elmaradt. Hiába álltak több százan a liftállomásokon, bizony a liftet egy jó ideig nem lehetett elindítani, mert az egerek szétrágtak néhány vezetéket. Végül is kora délutánra már járt a lift, és át lehetett menni az egyik oldalról a másikra. A síterep vezetője szerint gyakori, hogy a téli nyitásnál egércsaládokat találnak a lift épültében, hiszen holtidőszakban a rágcsálók nyugodtan meghúzhatják magukat az épületben.

Nagylelkű adomány egy síterepnek

A Minocqua Winter Park síterep területének jelentős részét, ott ahol a sífutó és sítúrázó utak futnak, Wisconsin állam meghirdette eladásra az idén nyáron. Már sokan elkönyvelték, hogy plázák, bevásárlóközpontok vagy irodaházakat fog építeni a leendő új tulajdonos, amikor az egyik házaspár, akik évtizedek óta itt síelnek, gondoltak egy nagyot. Megvették a felkínált területet csekély 4,5 millió dollárért (kb. 1 milliárd forint), majd a területet az államra bízták, azzal a feltétellel, hogy ott továbbra is csak síközpont működhet. Az adománynak köszönhetően a síterep valószínűleg örökre megmenekült, és hálából egy sípálya viseli a nagylelkű házaspár nevét a síterepen.

Huszonöt karácsony egy filmbe sűrítve

Szilveszter lévén az utolsó hírrel végleg elkanyarodunk a síeléstől, a hegyektől és a hótól. Egy büszke amerikai édesapa 25 éven keresztül filmezte, ahogy gyermekei karácsony reggelén lejönnek a lépcsőn. A jópofa kisfilmen láthatjuk, ahogy felnőnek a gyerekek, változnak a család háziállatai, és cserélődnek a lány pasijai is. Az is jól látható, hogy az egyre idősödő gyerekek egyre rosszabbul viselik a filmezést.

Huszonöt karácsonyi reggel ugyanazon a lépcsőn
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.